Wednesday, November 19, 2014

penyata simpanan tawas

assalamualaikum semua!

ohoiiii dh masuk rabu baru nak hapdet nih. malas sangat nih... ermmm mmg tgh malas pon. ari ni dah tak malas. ni nak citer hari isnin lepas aku ada coti, pi opis tawas, amek penyata simpanan tawas dak qausar. 

aku kejut dak qausar awal pagi, aku igtkan dedi dia bangun mandi pastu nak terus gerak pegi bekpes dolu. beriya la aku kejut dak qausar yg tgh sedap tidoq. sekali dedi kata dia nak pegi basuh kete dolu. aduihhh... kesian kat anak... kalu tau takyah kejut dia awal. dh dia bangun, takkan nak paksa tido balik kan... mmg tak le.. maka sementara nunggu dedi pegi basuh kete, aku buatkan dia roti kapit nutella dengan ...

kapit serunding. dua² ni peberet dia. 4 keping roti pon dia boleh abes. pastu dedi balik bawak nasi lemak. ermmm... tak pandang dah la nasi lemak lauk ayam peberet dia tu. dah telan 4 keping roti kannn. 

 muncung sape telajak over ni?? hahahaha

lain beno ngupanya bila dah potong rambut depan. rambut belakang menten, maner leh potong.. dedi tak kasi selagi tak masuk darjah satu. bila aku cakap kat dia, dik nnt kite pegi kedai potong rambut belakang tau... dia jawab.. mana boleh nnt dedi marah. ermmm... hasutan sangat dedi ni taoooo. hahaha

dah sampai opis tawas, ttp plak time rehat. moh le ke JJ bukit raja dolu dedi cakap. pastu makan kepsi, amboi dak qausar... dapat ayam mmg tak makan dah benda lain. 3 ketul dia boleh abeskan sorang. pagi petang siang malam melantak ayam pon takpe. ni aku try menu baru kat kepsi. hoi sedap okeh. nama dia cheezy zinger mashed potato. 

dah pulun ayam berketul² pastu buat onar plakkk. meneran sambil tenung orang dok sembang kat meja sebelah. ko kan dik... menurun sangat peel mak kamu... suke nau tenung orang ngupa itu. skit² sudah la... hahaha

 tu dia heh... dah sampai kemuncak dah ni... sampai bepaut kat besi. hahahaha

 korang kalu nak carik opis tawas, lokasi dia betul² sebelah i-city taoooo

 aku soh dia pegang penyata ni ngan kad tawas tu skali. dia cakap dia penat. ahaiii menjawab nih...

kad tawas tu dah lama dapat, penyata simpanan ni aku tak tau pun dorang ade kasik, ni pun kawan opis aku yang tanye dah dapat ke blom. eh... ade eh? kena amek eh? so aku call opis tawas skali dah lama siap daaa. hehehehe. sila simpan penyata simpanan ni sehingga dia berumur 18thn. sesok dah masuk 18thn boleh tuntut duit. 

citer permohonan tawas qausar boleh rujuk sini. untuk permohonan online dan syarat² permohonan korang tgk sini. sekian terima kasih.



19 dok ngomen:

norhidana miswan said...Reply To This Comment

bgs betul ko dh bt tawas tuh ek, aku bukak asb utk aiyan, ingat nk bukak jgk tabungan lain...

bgs betul lah qausar nih roti gitu dia blh mkn, si aiyan memilih ko... kalu roti tlr dia suke roti inti2 gitu mmg tak lah... tgn kene jem pun dia jerit2 geli,.

suke lah tgk ko pakai shawl kak, pandai je ko pakai pusing sana sini nmpak selim je muke ko, aku mmg fail pakai shawl2 gini

eMMe said...Reply To This Comment

Alhamdulillah... dari kecik dah ade simpanan, inshaAllah senang masa depan...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Apa anak ko buat bawah kerusi tu .... hehehe

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

alhamdullilah

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

paling seksi mesti lah muncung qays ! haha

NM03 said...Reply To This Comment

mia kassim,

ape lagi... berak la. hehehehe

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

haah aku memang suka sgt zinger chessy masheh potato tuh...sedap wehhh layan time lapar!

emy pokden said...Reply To This Comment

suri anak Selangor..tp mak pak bukan Selangor..nak kena jmp ketua kampong bagai..mmg malas ahh.hahah.ingatkan dapat terus 1500 tu..rupanya cukup 18 thn yer...hehehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

halamkkkk malu aku malu.... kalu emy tak bgtau tak tau lah aku nih... aku baca lbh kurang je psl tawas nih... hahahha

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Klu bkn lahir kt slgor, boleh ke apply? Dua2 anak lahir kt KL!

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Tengah meneran pun menten hensem dak Qausar ni... :)

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

anak kelahiran johor boleh apply ke nieza?

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Dah pernah daftar kan si qhalif. Tapi tak check lagi. Kad tu pon tak tau mana letak...haishhh...

Falsya said...Reply To This Comment

yg serunding tuh sedapnyeeeeeee...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kuat makan tapi digestion cepat dan lawas ok tak ada masalah.. masalah mama ajelah kena mencuci ye:)

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

anak aku yg layak umurnya, lahir kat Soromban plak...hahaha

aizamia3 said...Reply To This Comment

buatlah apa aksi pun, dak Qausar tetap hensem + comel.. ;)

wahida said...Reply To This Comment

nak cari kepsi balik ni

Najib Ariyan said...Reply To This Comment

wahhhh sekejap je dah beso kan... bagusnya mak bapak jaga (ke panggil mummy ngan deddi?)... kata dulu anak kecik takleh nak jenjalan ke Sabah... ni takkan nak tangguh lagi... karang kata masuk skolah plak... pot pet pot pet pot pet... jejalan lah ke sini... errrr tapi takleh mintak sponsor yer... tu banyak dah dapat pitih tu...