Monday, June 10, 2013

TAWAS ; tabung warisan anak selangor



utk buka akaun tawas, kena bukak buku AmBank. selesai bukak buku AmBank, kami pegi Maybank tutup Yippie bukak ASB TING utk qausar. simpanan dari dia berumur sehari hinggalah skang dah masuk setahun, alhamdulillah, skit² lama jadik bukit. dalam perancangan nak bukak tabung haji plak utk dia.

selesai daftar tawas, print borang pendaftaran online ni dan silalah pos kepada mereka

nak tahu lulus ke tidak, silalah semak online. kami masih menunggu kad keahlian utk qausar. dah dpt nnt aku hapdet balik ye


done!
klik sini utk keterangan lanjut
sejauh mana kebenarannya, kita tunggu qausar berusia 18 tahun.  :p

34 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

untung jadi anak selangor

Dee said...Reply To This Comment

kita tgu sapa yg pegang selangor ketika qausar umur 18 tahun..hihihi..

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

untung jd ank selangor ni mcm2 ada

Masni Syafie said...Reply To This Comment

dah 3org anak saya dah daftar dgn tawas..sempat merasa wang adiah RM100 utk shopping brg...like

adarnadzmie said...Reply To This Comment

bagus tuk Qays bila besar nnt... hehe
akak buka acct TH je tuk anak2... siap anak akak cakap nnt boleh la pegi mekah yer mama... ye la tu...haha

lieyalatif said...Reply To This Comment

tawas sudah...sspn plak jgn dilupa tau noks heheheeh...

anak2 aku si dayyan jek lahir selangor...tapi aku tak buat lg...nanti aku study laa entry ko nie....mane tau senang, aku buat le hehehheheh

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Wahhh..bagus..rine bkk trs tabung hji ngn asb utk semua..okla kan menabung utk pend anak2..

Masya said...Reply To This Comment

insyaallah kalau ada rezeki qausar kan.. mcm² boleh jadi 18 tahun lg...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

alah si aiyan tu lahir kt kl, tp duk kt selangor, blh daftar tak yek kak?

misz sheyla said...Reply To This Comment

kakak kite pun bukak akaun tawas untuk anak die...dah dpt kad dah...mase anak buah kite kecik dapat wet untuk baby tu...x ingat berape

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

sikit-sikit menabung akhirnya jadi banyakkan Qays...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Dah daftar tawas utk qhalif ☺☺

Ismaliana Sulaiman said...Reply To This Comment

alhamdulillah rezeki qays... :) anak2 pun baru ada akaun DIDIK je..b'hajat jg nak buatkan akaun tabung haji...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Untung Qays...

Sy buka akaun simpanan biasa je utk anak2 + insurans, jd la utk anak2 bila besar nti..

mamasuri said...Reply To This Comment

suri anak selangor...hhehe..nnti2 aku bt lah...tq utk info..kalau ada lagi sila lah bgtau yer..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Salam reena..

Thanks ya berkongsi pasal tawas ni.. firt time akak tahu pasal tu.. selama ni anak2 akak cuma ada akaun tabung haji aje..

BUNDA a.k.a KN said...Reply To This Comment

assalam,

bagus sangat beringat dari awal untuk menabung untuk masa depan anak...

jangan lupa bkk akaun SSPN juga untk pengajian anak nanti..

mama_saly said...Reply To This Comment

untung jd anak selangor..hehe
sy buka akaun asb ting jgk utk anak-anak..
:)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kalau dah nama tabungan mesti baik. Kira jgn banyak kalau setahun boleh simpan 1K sampai masa Qausar 18 tahun dah 18K. Tak masuk yg lain-lain.. ini yg kakak praktik buat anak-anak kakak sebab kakak kerja swasta tak macam mama Qausar kerja gomen...

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Klu IC 14 boleh ke?

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahahhaa..suka aku baca komen Dee...:)

BTW nok, cepat2 gi bukak buku TH anak ko...lagi cepat, lagi bagus...sebab Q nak pergi Haji makin panjanggggggggggggggggggg

Kakcik said...Reply To This Comment

Rezeki jangan ditolak. :)

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

alahai mcm terlewat plak dh...x leh register lg utk anak2 yg lahir pd 2009 dan 2010 kan :(

Rasa mcm husband pernah inform - harap2 dia dh daftar kan lah

Cho Zila said...Reply To This Comment

anak saya tak jadi anak Selangor sebab lahir di PPUM .. sedangkan kami duk Selangor dan suami keje ngan kerajaan Selangor.. alahai melepas lagi..

Sopie Ibrahim said...Reply To This Comment

bagus la...state lain ada bt jgk?

ameris said...Reply To This Comment

baorang dah amik tp x jugak isi...

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

UNTUNG LA QAUSAR KECIK2 DH ADA SIMPANAN..^_^

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

harap jadi kenyataan 18 tahun lagi..

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

untungnya jadi anak selangor.. :D

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

hehehe yg terbaik utk anak2 kita

lizz said...Reply To This Comment

best betoi jadi anak2 selangor ni...

wahida said...Reply To This Comment

inilah yg aku nak bukak utk si adik, sampai dah tarikh tutup kekdahnya....huwaaaaaaa....

icE said...Reply To This Comment

silap terberanak dekat KL!!.argh jeles

jemputla ke blog saya:

Mak in Progress

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

huhuhu..tak daftar lagi utk Medina ni..nanti nak kena buat jugak la..thanx for the info!!