Friday, November 21, 2014

mari bercerita.....

semalam amek dak qausar awal, balik keje terus amek... selalunya malam baru jumpa dia sebab malam baru kami ke rumah maktok. pegi makan, lepak² pastu balik. nikmat kan. hahaha.. smlm terasa tersangatlah rindu kat qausar, maka jom la amek awal, boleh guling² atas katil gurau senda dan bersembang ngan dia. bab sembang ngan dia paling aku suker. aku suker tanye mcm². aku tanyer adik sayang mami ke ummi? ummi tu adik aku yg ke 3. sebab ape aku tanyer ummi bukan bonda ke ami ayu dia ke.. sebab ngan ummi paling dia tersayang setakat ini. hahaha... dan jawapan dia mestilah ummi. ok, adik sayang dedi ke abi yan... abi yan tu suami ummi lah. dia jawab abi yan. aku pusing ayat, aku tanyer terbalik, sayang abi yan ke sayang dedi... sayang abi yan lah... pastu jegil mata kat aku. oi marah sangat nmpk. hahahaha

aku tanyer lagi... dedi gemok mcm sape... dia cakap tak... mami gemok mcm wan. oiii!!!! main kasar nmpk... hahaha.. gemok mcm wan? wan tu skang dah kurus la dik. wan kan sakit... wan tu mak dedi. aku gelak tak hagak... tapi nasib baik dia cakap mcm wan, kalu dulu si shasha tu cakap aku gemok mcm anak gajah. tak hagak tao!

mcm² lagi aku tanyer sampai dia dah malas nak jawab. dia cakap penat. gitulah anak aku!

ni mainan paling latest. dah berbakol² menan dia, sampai ade yang aku buang sebab dah rosak. masa pegi pasar malam senin lepas, lalu lah depan orang jual menan. maka dia pun brenti la nak tgk. muka dah mcm tak tentu arah... mana satu nak pilih gitu. pastu dok telan² air liur nengok spedeman ni. aku tanyer adik nak ke... dia angguk sambil telan lagi air liur. hahaha... kesian sgt nengoknye. dedi cakap belilah nnt pjg plak leher dia sbb dok telan air liur byk kali. hahahaha... aku tanyer nk bawak pegi umh maktok ke.. dia cakap takyah, nnt kakal amek. hahahahahahah... pentamak sangat!

satu lagi yang dia suker sangat kacau time dedi nak pakai belt. dengar je dedi nak pakai belt mesti dia belari, nak tolong pakaikan. ape yang best tak tau la. adik uwatkan... dedi takyah.. ha mcm tu lah selalu. 

balik dari aeon big kami singgah makan. malam tu kami tak lepak umh maktok le, kasi can maktok tenangkan jiwa, hari² serabut ngan qausar. hahahaha... pastu aku nak ameklah gambar dia, dia boleh buat mcm tu sambil ckp eiiiiii mami niiii. kuat ok. tampa kang! dah la perut boroi mcm dedi. hahahaha

jgn main²... sepinggan nasi dia boleh abes. smlm sup ayam dia bedal sorang. pastu nak otak² jugak makan ngan nasi. makan la dik... tgh ade selera ni makan la... pastu dia cakap mami amek amba adik ttp mata tao... hek eleh.... poyo jek!

nah... hasilnye! hahahaha... dia sendiri yang selak baju tu tao. tediam tak kata ape dah. puting pun tak lalu nak isap. hahahaha



17 dok ngomen:

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

buncit oiii buncit..kekekek..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

comel betul qausar
bilala aish nak berisi camtu
makan dah banyak dah..alahai..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Ya allah Qays....geramnya mamalong tgok awak.....

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

uncittttttttttttt... tapi tetap comel..

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

amboi qausar pewotttttt hiks !

Kakzakie said...Reply To This Comment

Dah makin bijak. Pandai nak usik mummy juga. Tengoklah boleh kata nak pejam mata betul-betul dia buat:)

Cinta Cinta said...Reply To This Comment

rasa nak geget perut dia tu... bolat betul..

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Tomeynya peyot awak wehhh!

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Aduhai...comelnya dak Qausar ni. Selalu anak yang tanya makpak...ni mak lak sibuk tanya sampai anak bosan...hahaha...

wahida said...Reply To This Comment

aku suka tgk si qausar sibuk dengan belt daddy dia...
comel je...

aizamia3 said...Reply To This Comment

oh.. comel je dia.. ;)
auuww.. cekci bam bam perut dia..

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

pandai nyakat mummy lettew :)

Ania said...Reply To This Comment

Salam keanl! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

wida said...Reply To This Comment

uit...dah kenyang senang hati ye qausar. baguslah..senang ajak mkn qausar ni.tak payah nak susah2 kejar mcm anak saya..huhu

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

amboiii perut dia...dah macam auntie yg preggy nie...hihihi...

Najib Ariyan said...Reply To This Comment

nampak dia slim sikit sekarang... alhamdullilah... mak pak dia bila lah nak slim nih... (bila nak datang sabah ni... takkan nak tunggu no 2 keluar dulu kota)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
he3 seka benor nengok dak qausar kalo makan
penuh semangat kan3
Alhamdulillah