Tuesday, March 5, 2013

hidup biar sedap # 4


adik aku kalu masak kengsom mmg meletop! korg pernah mkn kengsom? tahu ape itu kengsom? aku penah up stori pasal kengsom kat sini.

 rojak kat KDN jalan duta sedap gilak!

 nasi goreng biasa tapi bila pekena ngan ayam goreng cicah sambal belacan, pergghhh... terangkat. ni pun kat KDN jalan duta

 maid aku pandai buat bakso... sodap! cili kicap dia pedas terangkat.

 kak eda belanja nasi lemak rendang daging feveret aku. maceh kak eda!

 eh, kak eda belanja lagik nasi kerabu ayam goreng. cili api tumbuk tu buat aku tak cukup sebungkus. kahkahkah...

 takde lauk sedap pun takpe, cukup ngan ikan goreng cicah budu berulamkan petai jeruk mkn ngan nasi panas. piuwww.... 

lasagna pia gigi besi yang mmg sodap. dia jual kat opis, satu lima hengget. dah dua kali aku order. naper pia gigi besi? sbb dia pakai braces. hehehe.. b4 lasagna ni, aku pernah order spaghetti tapi tak sempat nak jamah sbb masa dia hantar tu aku terpaksa EL setelkan urusan maid.

 kembali berdiet secara berhemah. wah gitu...

 kawan sejawatan kasik rasa nasi butter dan ayam panggang. mmm... sedap! punah diet seketika. hahaha

 bercheezels sambil blogwalking mmg layan. tapi perisa bbq ni tak brapa best la.

 tonsil kembali buat hal. jadiknya kena makan eskim byk. iye ker??? hehehe

dan lagik...

ni peel family aku. suker mkn eskim kapit roti. kalu berkumpul kat ngumah mak, belasah mkn ni sampai tak cukup satu tupperware eskim dan roti gardenia yang pjg sekali. paling hantu eskim adalah ayah aku, aku dan qalesya.




bila mak aku nak buat daging masak kurma ni...

36 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

oiiiiii ape ni??pagi-pagi dah buat aku terliur dgn ais kirm!!aaaaahhh tidak kejap lagi nak runner ke mcd kat bwh nak beli ais kirm!hahaahha..

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

pestaim dengar masak kengsom..

aiskrimmm tu feberet nory tu...hehe

wantie said...Reply To This Comment

eh.. kita duduk kat area sempadan siam pun tak pernah dengar kengsom tau.

lagi satu, my auntie original siam convert islam. still tak dengar dia cakap kengsom. tak boleh jadi ni. kang balik kampung nak paksa dia buat. kalau dia tak nak buat. dush satu kali. hahahahaa.. jahat

♥ Elin ♥ said...Reply To This Comment

serangan kembali..

apa nih semua makan jer....buat napsu kite bergelora nak mkn jugak!......

hahahahhaha

meazrynn said...Reply To This Comment

semua nampak sedap....terliur tengok.. :)

ummiross said...Reply To This Comment

huwaaa!!!, mana tahan digoda begini, semua nampak sedap tu!.Waa Lasagna, berjurai2 kejunya, kecur kita dibuatnya. Roti kapit eskrem, peberet kami sekeluarga juga tu.

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

makan2

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Lapar la tgk mknn sume tu..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

terliur dibuatnya. bertambah lapar mak buyung ni tau. hehehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Aduhai semuanya menggoda selera. Kakak paling suka nasi kerabu ada cili meletopz - mesti terangkat:)

Amanda Suria said...Reply To This Comment

aduhai..tgok lauk2 ni semua terus jahanam diet guwe...sabar jer la..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

apsal aku tak tau pun kat kdn tu ada menda sedap2..huhuhu

adarnadzmie said...Reply To This Comment

semua sedapppp...paling sedap dan paling terliur lauk ikan goreng cicah budu bersama petai jeruk...perhhhh sedapppp...:)

Hanis Azla said...Reply To This Comment

tgk gambar2 tu terus cancel nak skip lunch hari ni he..he.. terliur okey..

❤Kamsiah❤ said...Reply To This Comment

salam kenal & follow sini..
alahai...betul2 menyeksa tekak bila tgk makanan kat sini..
gambar2 yg cantik..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

kau kijam kak, kijam.....

sambil nengok gambar nih aku beristigfar sambil telan liur...perkh
sume nampak sedap2... nyesal lak aku tgk sblum lunch nih... eskrem tu pun aduh la...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Terliur tgk budu & ikan goreng tu.

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

nanti mak nak carilah rojak sedap kat KDN tu. :)

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

makan eskrem dengan roti wajib bagi saya...teringat dlu2 beli kat pakcik eskrem motor tu..

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

suka bakso tuh..nampak sedap..
yang lain..terlebih sedap NM

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

icecream kapit roti tu plg best, sllu pekena dengan anak2 sambil berebut, xckp sebantal roti kot...hehe

Kengsom....ermmmm xpnh try apatah lg mengenali...huhu

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

menyesal tau bukak blog kau hari ni nok! laparrrrrrrrrrrrrrrrrr


hahaha

Chik Att said...Reply To This Comment

wowww... lagi hebat dari mak jemah aka wahida.... 3 X fengsnnn

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

peeerrrgggghhhh, tergoda zana tgk gmbr makanan ni semua kak oiiiii...

Alycia said...Reply To This Comment

salam kenal dr Alycia.. singgah sini jap..
nampak gambar mkanan tetiba jd lapar hehe..

Ema Blog said...Reply To This Comment

semua makan makanan yang sedap-sedap...

Huda said...Reply To This Comment

ais krim tu i like :)

nadia said...Reply To This Comment

kenapa semuaaa mesti gambar makanannnn T_______T
terseksa batinnnn nadia kakkkk :p

Dee said...Reply To This Comment

aku nampak kau kurus seperti kak jah..tapi bila tgk entry ni..poof..ia hilang..aku bermimpi rupanya.ekeke..

mamasuri said...Reply To This Comment

naper gambar di blog ko sumer makanan ni??ko tau tak ktorang sibuk nak beratkins...faill kitorang tgk gambar kt blog ko..

lieyalatif said...Reply To This Comment

perghhhh dugaan apekah yg melanda diri ini wooooiii.....

semua menggugat iman..tapi no 1 carta hati aku tetap petai tu...lauk simple ikan goreng ngan budu...perghhh bertambah2 ko makan kalo dapat!!!

whitecappuccino said...Reply To This Comment

makan! jgn tak makan! hahaha..semua menggoda tekak nih!

MulutPayau said...Reply To This Comment

adoiiiii...malam2 tengok semua makanan tu, buat tak lena tidor...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

hoiii..semua sedap ni mu!!xacila maib2 tyg kt sini nih...hehe

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

tak penah makan kengsom tu... daun kesom tau lah...hihi

Ena's Palace said...Reply To This Comment

adusss....da mcm2 muzik keluar kat pewot nih bila tgok makanan2 ni tau!