Monday, March 4, 2013

jom shaklee!

assalamualaikum...
isnin uols!!! blues kah? hehehe... aku ke arah nak blues dah ni. sebelum melarat, ada baiknya aku nak share  vitamin shaklee yang aku baru berjinak terai bermula sabtu lepas. bila umur semakin menigkat ni, mcm² le rasa tak sedap badan. cemana aku bleh terjebak ngan shaklee? semuanya kerana zana. hehehe... bila dia dah start berwasap ngan aku, mmm... mula la aku mcm² permintaan. sori la zana, akak kau ni mmg mengada skit.. bab banyak tanyer tu kasik le kat akak. dan akhirnya aku bersetuju utk amek 3 produk shaklee sebagai permulaan.
 
zana siap kasi aku free pill boxes. tengkiu zana sayang!

aku amek lecithin bukan semata² utk kurus. tapi lebih kepada menurunkan kolestrol. aku malas nak wat full body checkp up salah satunya sebab kompem kolestrol aku tinggi. hahaha... dah sebulan terai produk ni, baru aku igt nak jumpa doktor. ngeh ngeh ngeh...

 vita-E aku share ngan asben. salah satu sebab sudah tentu kerana jantung. oh seram!

sejak aku branak, aku cepat dan kerap rasa kebas kat pergelangan tangan kiri. dah lah aku ni kidal.. nak menulis ke, pegang sudu ke, pegang pisau ke ape saja yang aku pegang pakai tangan kiri cepat rasa sakit. kebas sakit ok bukan kebas biasa. dan lagi satu, mungkin dah kurang kalsium dalam badan, lutut aku jadi mcm ngilu kalu berjalan lama. nak² lagi kalau naik tangga. hahaha... ni ape yang aku rasa. kerana berat badan pun sama la dik nun oi.. sebab tu alfalfa pilihan aku.

kalau nak lagi terperinci pasal shaklee... korang gugel la sendiri dalam website dia. nasib baik aku baca risalah yang zana kasik kat aku... kalu tidak aku bedal je amek 3 jenis tu serentak. ngupanya alfalfa tak boleh amek serentak ngan vita-E kerana boleh mengganggu penyerapan vita-E. 

amek vitamin tambahan saje tak mencukupi kalau tidak kawal nafsu makan. nampaknya....mmm... nak kena kurang makan nasi atau tak mkn langsung mcm aku penah buat bulan 12 tahun lepas. dah kena start ke gym balik le nampak gayanya. hehehe... aku cuba memperbaiki kesihatan demi suami dan sudah tentu kerana anak teruna tercinta. biar tak lawa asal sihat. wah gitu!!! pui... kikikiki....





next order vitamin c plak... tunggu gajik la...

31 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

syok2

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

saya pun guna produk ni.. set menyusu 3M, mmg jadi.... bagus produk ni

Huda said...Reply To This Comment

shaklee mmg best :)

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Mak cuma makan vit C sebiji sehari je sekarang ni. :)

Lya Colours said...Reply To This Comment

selamat bershaklee hehe

lizz said...Reply To This Comment

shaklee memang bagus...tak lawa tak per janji sihat...betul tu...hehe

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

agagagaga......cyayokkk cyayokkkk!!

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

namapk cam bahus ni !

ieda immi said...Reply To This Comment

BEST2 .. ;)

ummiross said...Reply To This Comment

Ummi pun dah start bershaklee juga, ramai benor rakan fb yang menjual, tergoda juga Ai,hehe. Ummi baru beli chewable vitamin c dan Omega Guard.Sama2lah kita bershaklee ye..

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Tak pernah lg cuba produk ni.....

Kakzakie said...Reply To This Comment

Ramai yg dah mencuba shaklee tapi kakak setia dgn Amway dari dulu hingga kini...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

femes juga produk ni...

Chik Att said...Reply To This Comment

CA pun nak kena jaga gak la ni....

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

TQ akk comel sebab sudi beli dengan Zana.. zana doakan akk sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik yer.. insyaAllah, kalau makan vitamin dgn konsisten & amalkan gaya hidup sihat, kesihatan kita akan lebih terjaga..

selamat ber"shaklee" kak...

wantie said...Reply To This Comment

demi anak. parent sanggup wat apa saja.

akak dulu tak ambil shak lee pun. tapi susu banyak sampai sekarang. alhamdulillah

NM02 said...Reply To This Comment

kakzakie,

saya juga penah amek amway kak... tapi tak tahan ngan harga.. mmg bagus produk tu tak dinafikan..

skang nak cuba beraleh angin la kekdahnya. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

zana,

tq atas perbulan wasap kita hari ni ye

eLLy said...Reply To This Comment

Selamat ber Shakleee :)

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

selamat bershaklee! cantik di luar, cantik di dalam :)

iduraz said...Reply To This Comment

erkkk..kita pon baru consume saturday lepas...jom sesama..muahaha

shida said...Reply To This Comment

wah... selamat bershaklee...

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

BUI KAN,KALAU TAKDER MASALAH NK TELAN PIL/KAPSUL MMG DH LAMA BELI SHAKLEE..

NI MAKAN PANADOL PUN KENA KUNYAH..HUHUHU

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

AKu nyer confinement set shaklee ni masih tak luak2...nampak sgt culas mkn ubat kan ☺☺

Amy Sinar Raudah said...Reply To This Comment

Saya baru nak try produk shaklee.. harap ok la

Amanda Suria said...Reply To This Comment

baru beli vitamin c..

whitecappuccino said...Reply To This Comment

produk ni kembali popular skrg.selamat bershaklee

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

harga ok tak niezza?

♥ Elin ♥ said...Reply To This Comment

saya pengguna tegak shaklee :)

mmg sgt oshem...lagi2 esp..vit c dan e...halus mulus..

Cho Zila said...Reply To This Comment

semakin naik saham shakleeeni.. dulu cam nak jatuhjer... elok untuk kesihatan.. kena jaga gak kan..

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Slmt bershaklee. Sy pun mkn vit shaklee ni gak. Tp x leh terima esp dia. Dah berbulan bulan tak habis habis.