Wednesday, April 8, 2015

daddy punya pasal la ni

kata daddy, selagi blom masuk darjah 1 selagi tu takyeh potong rambut belakang. ni tgh plan nak simpan rambut depan plak biar pjg sama ngan rambut belakang. hahhh... mummy yang rimas nengok. tapi dak qausar ni tak suker ikat rambut. sakit katanya. panas berpeluh pon dia ok jek. mau taknye, dari kecik dah biasa rambut pjg. cuma sekali je maktok penah potong masa tu kami pegi krabi. balik dari krabi tgk² dah gonjeng rambut qausar. sentap daddy dia. hahahaha.. 

 dah mcm kak icha dia dari belakang gini. aku send gambar ni kat group adik badek dan kazen² pon depa ckp yang sama. 

 dari belakang comei dah, tgk depan... ermmmmmm oksigen pulak. hahaha

rambut dia nipis mcm aku, lurus mcm daddy dia. daddy dia dulu pun penah rambut pjg. masa tu dia tgh jiwa kacau bilau dok sebuk ngorat aku. hahaha... masa tu sebok orang dok kata dia adik pada joe wings. nnt lah, kot ade masa aku tempek gambar tu kat blog ye. 

nak dijadikan cerita... satu hari tu maktok call aku, kebetulan masa tu maktok ngan makcik aku. makcik aku ni ada bukak kindergarten smart iqra' tempat kak icha belajar skang. kami mmg berhajat nak masukkan qausar kat situ, dapatla merasa sekolah sama² ngan kak icha. 5/6 tahun baru aku nak hantar pasti, tgk la cemana. tak sangka la hai tahun depan nak sekolah dah anak aku. eh.... ha cter pasal makcik aku tu... aku tyer la dia mcm ni.. "mamaton, tahun depan qausar masuk sekolah mamaton, rambut dia kan panjangggggggg.... nak kena potong tak?" (sambil gelak gatal) hahahaha... gile tanye soalan mcm tu ye dak. mamaton jawab "heehhhhhhhh mesti la kena rambut pendek... kan smart iqra' " hamekkkk... setempek dia bagi jawapan. aku citer kat daddy, dan dan tu daddy dh mula resah gelisah. kikiki... jadiknya??? tak dan tunggu darjah 1 lah daddy ye??? syiannn... maktok tepuk tangan la dik suke mu rambut pendek nnt. hahahaha



16 dok ngomen:

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ingat awek mana td kui2... panjang betui dh rambut bujan tu yek... nk msk tadika kene lah potong selamat lah yek qausar

rini.borhan said...Reply To This Comment

anak bujang ropenye..hehe..baju pun nampak cam pink.. kalau bab rambut anak mmg kena bebel katbapak sebab die salu tak bg potong..

@ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Mesti lagi hensem Qausar bila dah berambut pendek... :)

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

uhuhuh..kejap je nak 5 thn dah!!ehh macam baru rase

misz sheyla said...Reply To This Comment

mati2 ingt pompuan...hahahaha...dah besar,,rasa mcm baru je tngok gmbr die kecik lagi

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

ala tomeinya

Falsya said...Reply To This Comment

anyonyonyo..mek yg pmpn tuh rambut xde panjang gitu..ahaha

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

mmg memula ingat icha tadi..
lorr...hahahahaha

aizamia3 said...Reply To This Comment

Ni kalau jumpa dak Nuha mesti Nuha pun konfius boy ke girl.. hehehe..

NM03 said...Reply To This Comment

idzwa, tahun depan 4 tahun laaaaa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
he3
sila kasik potong itu tocang he3

Nooriah Abdullah said...Reply To This Comment

ish kaknoor ingat pompuan lah Nieza, rupanya boy ye, sama macam cucu maktok ni, mmg kaknoor pun tkleh tengok rambut cucu kaknoor tu panjang mesti nak potong sebab budak2 ni mudah berpeluhh

AYuNG said...Reply To This Comment

hahahha....comey

=)

wahida said...Reply To This Comment

ya ampun jahhhhh...

mati2 aku ingat si icha tadi....

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

Salam, dtg menjengah bila ada sedikit kelapangan. Walau jrg bertamu, ingatan itu tetap ada dikalbu.

IBU PUSPITA said...Reply To This Comment

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI