Tuesday, March 10, 2015

trick art museum, i-city

hari ni kurang mengomel. korang cuci je la mata layan gambar yang memang banyak ni. sesuai la kalu korang ngantuk. kami pergi berempat, bawak sekali kazen aku yang sengal sorang tu. ok jom..

 kekonon tekejut sangat la tu... 

 kami tak masuk pon kat sini, hanya bergambar sahaja. kat sini paling mahal bayarannye.

 sini pon tak, takot qausar seram plak. ehem, ehem.. ke mami dia yang penakot. hehehe

 bayaran masuk 

 yang ni paling ditunggu²

 lukisan pertama yang korang akan nampak bila dah masuk

 eceh...

 dah kenapa muka cenggitu dik oi..

 menjadi tak lakonan kami. hehehe

 real kan?

 qausar kalu buat pisyo mesti kat muka

 dedi ni, tak pandai langsung buat memek muka takot. ape² entah...

 tgk.. buat² mcm cuak ke kan. hehehe

 holoh3x

 kekonon dalam kapal

 payeh pandai buat memek muka

 aku?? tu takot ke tgh gelak? ermmmm

 panjat gunung

 terasa kepayahan dia

 ahai la dedi oii...

 tebang pokok pon ilek je muka. hahaha

 ni pon mcm real

 ikan tu pon bosan dok kat belakang dedi. hahahaha

 muka dah jadi, tapi jari pegang duit tu tak kena

 ooo begini kalu takot kat buaya ye dedi... kahkahkah

 naik unta bukan begini nak oi. ni mcm nak merempit jek... 

 ok fine!

 muka selamber mcm rela kena sengat dik spiderman

 menuju taj mahal? ke memandang dari kejauhan?

 menjadi!

 tadah tangan tak betul tu sayang oi...

 boleh la....

 tangan kanan tu bukan mcm tu sebenarnya. hehehe

 ayokkk... peeeee cahhhhhh...

 kaya kaya kaya!!!

 jangan!!!! tolong!!!

 nak tolong tapi gayat?

 larat ke? 

auchhhh... kami dah sampai eiffel tower!

 jgn jeles taoooo

 alahai... gelak sorok gigi rongak ke tu siah?

 menunggang kuda sambil isap curut adalah salah ye tuan kecik. menunggang ke gini?

kehausan sangat budak ni. kat dalam tu panas nau sebab ramai manusia. nak kata berebut nak amek gambar tak le sangat. ade je lagi gambar 3d yg kami tak amek, malas nak nunggu turn. dh kuar terus carik kedai beli air. panas panas panassssss

nak masuk snowalk ramai, nak masuk ice adventure pon ramai... pastu nk kasi qausar hepi main mainan kat sini pon takbleh jugak sebab bukan utk umur dia. syiann dia. igt nk pegi kat tempat mainan satu lagi, sebelah opis tawas tu.. dah masuk kete qausar terus lelap. haiii... penat nau ke dik. so tak jadi la.. kami ke mid valley plak lepas tu.. nnt sambung citer mid valley eh.

bayaran masuk :
 dewasa RM15
kanak² RM15 
(12 tahun ke bawah hingga 90cm
kurang 90cm adalah free)

pertanyaan lanjut :
03-5521 8800

waktu operasi :
10am - 12am
setiap hari

gps :
3.064753, 101.485391


25 dok ngomen:

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

best gak kannn...layannn weh tapi laki aku x bleh ar pegi sini...muka x bleh belakon..kekeke..

NM03 said...Reply To This Comment

izwa,

laki ko ngan laki aku boleh geng. hehehe

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

:) cantik kan art2
pandai ko berlakon kak

Mira Adzlia said...Reply To This Comment

besnye..nk pegi jugaklah....

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Sangat sangat best ... muka berlakon tak ada perasaan namanya tu ... hehehe

Ainim Suju said...Reply To This Comment

teringin nak pegi

Kira Sakura said...Reply To This Comment

tapi memang rajin betoi hubby sis layan bergambar hihihihihi. boleh la buat geng kannn

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Nok....aku yg hari2 lalu depan I City ni, tak pernah pun lagi masuk....wakakakakaka...

wahida said...Reply To This Comment

muka gayat along tu menjadi weiiii...
aku lama dah ajak shidi pi sini, tapi ntah bilanya nak sampai entah...huhu...

mokjadeandell said...Reply To This Comment

mula2 ahli rombongan gelak2 kat makcik sbb nak masuk sini.Tapi bila dah masuk seronok depa posing posing sampai lupa diri....cerita awal thn 2015 kami.

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Wah....nampak sangat menarik tertarik tempat ni... :)

Rinna said...Reply To This Comment

Bestnyaa.. cantik gambar2 3D tuh.. :)

Rinna said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
aishah nin said...Reply To This Comment

Bestnye lahaiii...hiih

norhidana miswan said...Reply To This Comment

lenggang je masa tuh kak... kalu ramai2 org serabut jgk kan...


mcm2 gaya n mimik muke ada, ko komplen laki ko nyer mimik muke tp muke ko tkade sgt dlm gambar... ngelat tau

AYuNG said...Reply To This Comment

dari dulu duk em nak p sini, tapi x p2 lagi...

=)


RM15 ye kak....

NM03 said...Reply To This Comment

ayung,

haah wak... pegi nnt up citer eh

mak Jemah said...Reply To This Comment

MJ terjahhhhhhhhh !!!! :)

salam kenal NM03
wowwww...cantik benar gambar2 nya..teruja tengok

psttt pstttt :) hensem kazen awk :p

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

wah! beronok-ronok korang semua ya... mak jealous.

sarah said...Reply To This Comment

bestnya ..bila leh pi ni???

~aSHa~ said...Reply To This Comment

wahh best2..

akk baru p 3d kat langkawi
nanti akak up gambo..baru je g last week

NM03 said...Reply To This Comment

mak jemah,

nak berkenalan tak? solo lg tu. hahahaha

mak Jemah said...Reply To This Comment

nm 03 ye ke solo :p hahahahahha

malu plak ai :))

NM03 said...Reply To This Comment

mak jemah,

mahukah??? malu2 plak dia... hehehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
nak komen bertingkek2 jugaks :
- hat gambor dak adik meenung tajam tu nomei toi he3
- peace dak adik sama dgn fayyadh nyer (memang tak nampak muka kan3)
- menonggek dak adik naek unta :P

~ sekian ~