Monday, March 9, 2015

hari² lazat!

tooodia tajok... jgn dipikiran kelain ya ibuk² bapak². hahaha... tu tag line geng capati. jgn coba mao tiru haaaaa. hari ni aku sambung lagi citer geng capati eh. meh nak kenalkan ahli baru kami..

 ni dia, fafa nama timangan tapi dah tak larat nak timang. hehehe... bila ahli baru, maka harus dan wajiblah kena ragging. so ape dia kena buat? tu... yg dia pegang tu...

dalam 7 orang geng capati, sorang je kumbang. ni kumbang gatal, kumbang banyak ngomel tapi disayangi oleh semua bunga². kalu dia lambat, bunga² lain dah tak senang hati. nak² kalu dia cuti. sepi rasa bunga² sebab tukang melahar tade. hahahaa.. tu la mujibul kesayangan ramai. kahkahkah...

pembuka tirai ahli baru, fafa berjanji utk hidangkan carbonara. nahhh...mmg beselera kami makan. ok, fasa pertama lulus, kita tunggu ragging fasa ke2. aku minta sambal sotong plak. entah kenapa sambal sotong jadi perbualan pagi tu... owh ye... si wawa ada up sambal sotong dia dalam IG. 

 fafa, pandai kau masak... aku cop lulus utk hidangan ini. next plis!

 keje aku, sediakan neskepe utk mereka. sori, pagi tersebut hanya mampu buat takat tu aje sebab susu abes. balik keje ingat nak beli susu... tapi lupaaaaa... aahahahahahaha

 oyen rajin buat menu diet. ni roti tortilla dan nanchos avocado sauce. 

 macaroni bakar oyen buat jugak ni, siap tapau lagi... tu aku curah mushroom soup instant, buat pekat likat, curah sekali sos nandos. perghhh!!! terangkat bulu kening. hahaha

seperti yang dijanjikan mereka... oyen bawak cheese tart lagi. garuk kepala aku nengok cheese tart dia gebu² belaka. fafa tak jadi bawak sambal sotong, dia ganti ngan sambal sardin. takpe... kami terima. tapi.... sambal sotong kau tetap kami tggu ok!

 kawan² aku yang lazat!

aku dah kembali ceria sebab gigi dah cabot. ko jgn tanyer la masa nak cabot tu aku cemana, klu doktor ilang sabar, boleh tumbuk muka aku kot. hahaha

 nampak mcm sikit kan, tapi cukup utk semua. alhamdulillah... tu namanya ko buat dgn ikhlas tao fafa sebab semua dapat rasa. maseh fafa, maseh oyen. esok ape pulak? hahahaha

nasi lemak sambal banjir dan neskepe tarik, tajaan fafa. semoga diberikan pahala dan murah rezeki kalian. sayang korang lazat-lazat! muah cikit... eh, mujibul takleh, dosa. hahaha



23 dok ngomen:

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

mmg lazat..mak aiii.bak sikit kakak

Falsya said...Reply To This Comment

Yg lain xterliur sgt..tp bile tgk sambal sardinnnnnn, tuh diaaaaaaaaa..kembang tulang pipi terus..dh mcm nmpk mangga muda..ahahha

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

alaaa benci arr entry niii..benci sgtt...

kakakakaka...

mamawaiz said...Reply To This Comment

sambal nasi lemak tu dah macam lava gunung berapi..

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Memang sangat lazat2 semuanya ... bestnya geng kamu ni bebs!

Nieyl said...Reply To This Comment

wah!bestnya...

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

syok ek ada geng makan nie
hahhaha

cheq da said...Reply To This Comment

Wah seronoknya ada geng cam ni

Saniah Ahmad said...Reply To This Comment

salam kenal
kalau ada kengkawan yang suka bawa port luck memang best,, hari2 makan air tangan sendiri ,, seronok makan berjemaah,,

Jari Manis said...Reply To This Comment

Assalam Niezza..sis JM datang buat kunjungan balas..Ya Ampunn..mmg lazat lah hai..tergugat tgk semua mknanan sbb sedang berbuasa so scroll cepat2

kakyon said...Reply To This Comment

Salam kenal. Sedap n lazat nampaknya hidangan tu. Meriah geder2 teman seofis. Kalau setiap minggu mcm ni bole bertambah kilo setiap orang nie..hihi

mun said...Reply To This Comment

wahhhh meriahnya tgk makanan.... terasa lapar wlpun dah makan td..hehehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ish3.... mmg rosak diet nengok segala menu yg ada... semua sedap2.. untung ko lah... rangging bdk baru ko dpt mkn sedap je

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ish3.... mmg rosak diet nengok segala menu yg ada... semua sedap2.. untung ko lah... rangging bdk baru ko dpt mkn sedap je

aizamia3 said...Reply To This Comment

Dapnye.. tetiba rasa nak tambahkan diri ni jadi ahli kat situ.. hehehe..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

untunglaaaaaa kumbang tersebut...wakakaka

gila la nok kau punya nes tarik...betul2 tarik!

wahida said...Reply To This Comment

i love geng capati soooo much!!

CikLily Putih said...Reply To This Comment

cheese tart tu memang terbaek la..

Eye_nee said...Reply To This Comment

tumpang melopong mulut jer lah baca N3 ko ni kawan oii...best lah ko ada ahli baru...betambah lah benda lazat2 yg akan dibawa...

NM03 said...Reply To This Comment

daddy ziyad,

tu namanya neskepe tarik gulung beb. hahaha

Rinna said...Reply To This Comment

Seronok mkn2 gini meriah.. :)

AYuNG said...Reply To This Comment

sedappppppp nyaaaa makanannnnnnnn

=)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
kalo cenggini la kat tempat koje
memang semangat jaaaaaaaaa nak pi koje tetiap ari yer daop???
rini makan apa??
sok makan apa??
lusa makan pa ?? :P