Tuesday, March 24, 2015

cendol wahab, the best cendol in town

pernah rasa cendol wahab? ha.. hari ni aku up gmbr cendol utk sejukkan tekak korang. musim panas ni sesuai sgtlah pekena cendol ye dak. ok, berbalik pada tajuk, cendol ni terkenal kot aku rasa. dh lama aku perati kedai ni kat sri rampai tapi blom terasa nak singgah. memandangkan aku dh lalu area sini pekena patin, esoknya aku pegi lagi utk pekena cendol wahab plak. 

kat sini kena beratur, order dan bayar lepas tu korang dapat resit dan nombor giliran korang utk amek order korang. vah vah vah... kerlas sangat. aku nunggu cendol ni siap pun lmbt jugak la. ramai kot petang tu. kat sini ada menu lain jgk.. ada rojak, ada goreng² dan ape entah lagi. aku tk igt lah sbb tujuan utama nak pekena cendol aje dan aku terliur plak ngan dominos yang ada kat sebelah tu. 

kiri suami punya kanan aku punyer. aku bab cendol suker kosong sbb aku tak reti nak mkn sekali ngan kacang dan jagung. tapi kalu ada pulut ke durian ke aku suker. so hari tu aku punyer cendol kosong dengan doyan. ni first time aku rasa cendol durian frozen. sedap weh... sejuk² gitu doyan tu mcm eskim. ye la dh kata frozen kan. ermmmm lazat!

sementara tunggu cendol siap, aku p order domonis. order yang kecik je pun sebab aku sorang je nak makan. sebenarnya aku laki bini baru je melantak nasi. dh kenyang nasi bedal plak dominos ngan cendol, dh mcm raksasa tk cukup nyawa la jadinya. diam petak kat kerusi makan tu. hahahaha... 

so korang, ada rasa nak coba silalah terjah cendol wahab di sri rampai. senang je, bangunan tepi jalan kat sebelah tasik, sama lokasi patin tempoyak tu. ni lg senang nak nampak sebab betul² depan jalan. ok korang, aku beransur dulu, nak bedal pulut pagi, lempeng kelapa ngan neskepe ais depan mata ni ha. huiii kecoq nengoknye. bahaiii!!!

15 dok ngomen:

Athirah Diyana said...Reply To This Comment

sy suka sgt cendol wahab. sy suka campur jagung & pulut. perghhh!!!

Syeeda said...Reply To This Comment

cuaca panas2 ni memang sodap pekena cendoii..=)

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

perghhhhhhhhhh terliur

Nieyl said...Reply To This Comment

aduhai..terliur kak oii..
sedapnyer la cendol tuh...

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kalau ada durin memang mak suka... nak kena 'cari' jugalah nampak gayanya ni... :)

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

waduhhhhhh mampus jauh nak kene pegi beli nih

AYuNG said...Reply To This Comment

time panas2 camnih, pekena pulak cendoi memang terbaekkkkk


=)


dapppppp

norhidana miswan said...Reply To This Comment

huwaaaaa ko kak.... udahla nk lunch nih tibe2 cacing dlm perut aku nih mintak cendol lak... penah mkn kt wahab nih... tp masa tuh durian dia tkdelah bentuk frozen gini...

dominos ko tuh menggoda jgk lah,... ish2

norhidana miswan said...Reply To This Comment

huwaaaaa ko kak.... udahla nk lunch nih tibe2 cacing dlm perut aku nih mintak cendol lak... penah mkn kt wahab nih... tp masa tuh durian dia tkdelah bentuk frozen gini...

dominos ko tuh menggoda jgk lah,... ish2

Falsya said...Reply To This Comment

huiyoooo..sedaaappp..

eima said...Reply To This Comment

waaalllaaahhhh kecur akunye air liur mek oi ..... hmmmm naaaaakkkk

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

emmmm dapnyaaaa :)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

sri rampai yup...nanti bole try..
sedaplah...

mun said...Reply To This Comment

memang sedappp... dah lama x makan cendul kat situ...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
saja ja kan3 :P
tapo memola tadi iols konpius kejap nengok menatang apa laaaaaa petak dalam mangkuk cendol itu
memola ingatkan tauhu
he3