Friday, March 20, 2015

begitulah


hari ni qays qausar shah genap 2 tahun 9 bulan. ini gambar lama, dia datang opis jemput mami. singgah lepak² ngan mami sementara nak tunggu balik. aduhai anak... mengapa la kamu semakin hari semakin kuat menguji kesabaran mami nak oi... smlm teruk dia kena ngan aku. bukan la aku belasah dah mcm mendera.. tidak.. takkan ku buat begitu. aku tinggi suara ngan dia, aku cubit² manja ngan dia, aku tepuk² manja ngan dia... aku amek sikat rambut, aku pukul² manja kat betis dia. makin hari makin menjadi perangai nakal. skit² aku boleh diam... datang panas gunung berapi mmg aku hilang sabar. aku tak sesabar dedi dia. marah kejap je. sekali marah qausar dah takut. aku...... makin aku tegur makin dia buat aku garuk kepala mcm mak limah ada kutu atas kepala. 

ko tgk ajelah muka nakal dia ni. tu pipi lebam sebab melompat dari atas kerusi kat umh bonda. dengan aku ade je tiap hari nak gaduh. ade je benda tak kena.. tapi nak tido carik aku. time tu la aku khutbah kat dia sampai terlena la dia dengar khutbah aku. hahaha

ko nengok time dia mkn. mcm² aksi dia suker buat. malu kalu org nengok, mcm tak penah makan kepsi. hahahaha... tiap hari nak amek dari umh pengasuh, tiap kali tu la aku berdoa moga aku ngan dia tak bergaduh, moga peel dia baek² aje.. tapi.. haduhhhh... susah nak citer. ptg ni tak tau gaduh pasal ape pulak.. tunggu aje la.

marah² aku... kasih aku ttp sama utk dia. 

11 dok ngomen:

Eye_nee said...Reply To This Comment

Bertabah jer lah sementara nak tunggu dia paham apa itu "A" apa itu "B"...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Nanti bila dah besar qausar tu, rindu pulak perangai baby dia tu Reena :)

misz sheyla said...Reply To This Comment

hihi dah besar ilang muke jambu tu...dah nampak ganas sikit....tapi tetap comel

norhidana miswan said...Reply To This Comment

aku paling geram nengok anak ko mkn kak... kalu lah aiyan mkn cam qausar nih bgs betul lah

Anonymous said...Reply To This Comment

Begitulah budak budak , saya ada 3 anak lelaki, kadang kadang rasa nak jadi rasaksa je

mun said...Reply To This Comment

amboi..menikmati sungguh cara dia makan gaya gitu..hehe

wahida said...Reply To This Comment

bertabah lah jah...ko bagi qausar adik, senyap la dia...hahahaha...

Alongxp said...Reply To This Comment

cam anak saya, memang sengaja dia carik orang marah dia, saje nak ambik perhatian, dia tahu dia nak dapat adik, dia takut nnt org dah tak peduli kat dia agaknya...

nak harap mommy dia marah dia? alah, kalau semut tengok pon semut boleh senyum hahahaha

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

i will experience the similar situation too nanti bila fae dah kahwin and ada kids hehe

mun said...Reply To This Comment

owhhh dah dekat sgt ngan umh mun nie... hmm..hmm...pebret kita tu ikan patin... nyumm nyumm

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam sis,
huwaaaaaaaaaaa
saja tau buat iols sebak
makan dalam baca entry ni tau akak
naaaaaaakkkk balek sob3