Tuesday, December 23, 2014

lexis, port dickson ; part 1

bulan nam masa beday qausar kami dah ke pd, ni sambut aniveseri pun repeat pd gak lagi. eh dah kenapa pd menjadi tempat peberet lak skang ni. hahaha... kalu tak bertahun tak jejak pd weh, skang ni pd mcm best plak dihati kami. hahaha... 

jumaat lepas kami cuti ke sana lagi, kali ni konvoi dua kete dengan bff aku si nor a.k.a baybie tu. si kak jah tak dapat folo. takpelah, takde rezeki nak jimba sama². next time plan comei² supaya geng antu jepun dapat besuka ria bersama keluarga. 

ok, jumaat tu kami kuar jam seploh pagi, jumpa nor kat r&r seremban. kami dengan tak makan ape pagi tu, so singgah situ isi la perut skit. yang pasti pekena neskepa dulu. kalu tak aku murung. hahaha

kemain hepi budak kenit tu dapat tau nak pegi otel. skang ni asyik minta nak tido hotel je. sebab ade pool kan, nnt mami buat pool dalam bilik kite, kemain dia wowwwww bila aku cakap mcm tu. hahaha... skang ni asyik dok telajakkk laris, pastu sambung baru la putehhhh. adehlaaaa... 

para suami singgah solat jumaat kat kg sawah. aku, nor dan anak² terus ke hotel check in dulu. walhal mmg awal lagi masa tu. takpelah, check in awal senang... kang boleh kuar gi makan ke ape ke.

sementara tunggu nor uruskan check in, aku lepak kat sofa layan kenah anak². dak qausar dah mula buat onar. sakit hati aku, dia boleh baring beguling² depan lobi. aku gasakkan je, malas nak marah. orang lain tgk mesti cakap aku tak pedulikkan anak. hahaha... malas la aku nak bising² masa tu. lantakan aje..

 ni kalu ade dedi dia tak hingin dia buat mcm ni. 

 merangkak la melompat la... ikut suka la dik oi

 bila dia mula nak bukak kasut, aku terus piat telinga. 

 ha... takut la tu. tau pun diam. tu nak nangis sebenarnya tu. tapi ade kakak ramai depan dia tak jadi nak nangis, gelak lagi ade. sabar je la

patutnya waktu check in jam 4 ptg. tapi rezeki, ade bilik yang siap awal, maka dapat la masuk jam 2.30. tunggu suami² balik dari solat jumaat, pastu terus masuk bilik. bukak je pintu kemain wowwww anak aku. jakun sangat mu ni dik oi. hahahaha

 sangat selesa dan puas hati. ni bawak orang kg pun muat. hahaha

blah kanan tu pintu masuk. belah kiri kat lorong kecik tu tempat popoo, belah kanan meja dan cermin mencatikkan diri.

nasib baik tempat mandi dan tempat popoo lain, kalu tak... ermmmm tak sior le teman nak melepas dengan cermin kaca mcm tu walo nampak bayang². hahaha

 aku suker la konsep lexis ni. 

 ada lagi sinki utk buat megi ke, buat susu anak ke... ermmm best²!

 belah tepi tingkap ni katil double.

ni plak katil king. qausar cakap mami tido sini sorang, adik ngan dedi tido tepi tingkap, adik nak engok luar. ahai... sejuk² mana mami ngan dedi leh pisah. adik la tido sorang... hahaha

 qausar sebok cakap nk pegi bawah tu. nnt la kite stay kat water chalet lak ye. 

 jauh dia menung... asyik ulang jom la mami g sane... syiannnn

 tingkap tu dah lock tau.. so jgn risau, keselamatan terjaga, tapi ada baiknye dorang buat grill tingkap.. lagi keselamatan berganda.

amboi... kemain syok nengok laut sambil korek idung... hahahahaha




19 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

cantiknya view

bibi yusof said...Reply To This Comment

kite baru nak pegi christmas ni.. book this kind of room jugak... crash ramai sket.. sbb bwk mak pak mertua skali.. tapi bilik besar kan?

lia ummiirfan said...Reply To This Comment

whoaaa... bestnyaaa! rasa tak sabar lak.. kami nak gi new year nanti.. :))

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

Best gilerrr...nak pegi jugak la nanti!

NM03 said...Reply To This Comment

bibi yusof,

besarrrrr giler beb. sangat selesa!

wahida said...Reply To This Comment

terbaekkk..

Falsya said...Reply To This Comment

Woooooo bestnyeeee cotiiiii cotiii..santek bilik..

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Beberapa bulan lepas, mak pun menginap di sini...puas golek gelantang atas katil yang beso tu... :)

Jueliza Jamani said...Reply To This Comment

alahaiii bestnya...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

bestnyer hadiah anniversary ko kak... mmg cantik bilik nih, beso gilak... qausar mmg pandai nk amik ati amoi2 yg ramai2 tuh... kene piat pun tak nngis...hero sgt tau

Kakzakie said...Reply To This Comment

Puas hati menginap di sini. Qausar semakin pandai menikmatinya..

AYuNG said...Reply To This Comment

cantek btl bilik dia...
=)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Last yr ada gi sana..tido lexis jgk..best dan besar...

Nur Inani said...Reply To This Comment

amboihh. atas lantai pun boleh jadi port dia baring. heheh :)

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

kalau camni cepatlah qausar dpt adik..
hehee

;)

Diana Din said...Reply To This Comment

Cantik view hotel nie

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...Reply To This Comment

Wah tak sabar pulak akak nak pergi 28 dis ni Reena.. tengok view menggoda sungguh tu :)

aizamia3 said...Reply To This Comment

betul2 menggoda ai dengan suasana bilik tu.. ;)

Najib Ariyan said...Reply To This Comment

tu baru pegi PD naik keta... kalau gi KK naik flite tu pehhhh... riang gumbira anak nan sorang tu... bila nye nak ke sini... kata tunggu anak beso