Tuesday, December 30, 2014

lexis, episod akhir

esok hari akhir utk tahun ni. citer family day opis aku teperap lagi... entah sempat ke idak nak up esok. alah... up tahun baru pun ape salahnye kan, bukan kena hurung dek lalat pun. hahaha

 pepagi buta dah bangun, tak brekpes ape pun terus turun main air lagi. aku bawak roti ngan milo dak qausar langsung tak mau sentuh. kusyuk nau ngan air.

 dedi ngan abg hafiz dh start tunjuk bakat. wowwwwww hebak!

 ha.... kau mampu... tu, kemain runcing tapak kaki... tgk tuan kaki tu kalu... haermmm. hahaha

 aku cakap dah, qausar bukan boleh tgk aksi bukan², dia nak tiru jugak. ni dia lompat ke belakang tao.. berani sungguh ini budak.

kol 10 naik bilik, kemas²... buat meggi cup, ha habes satu cup tu qausar makan. lapar ye... pastu siap² terus check out. ujan plak masa ni. terus cancel plan nak ke ostrich farm. plan nk jadi maze runner pun cancel. dah semuanya cancel, maka kami dua keluarga pun berjumpa takat itu aje. dedi cakap kite terus gerak balik kl je lah, dah tkde ape boleh buat lagi, nak bawak qausar  masuk muzium tentera pun tak bleh. nor plak plan nak terus balik melaka, kampung hasben dia. oklah... salam² peluk ciyom bagai terus gerak... ingatkan jadilah berpisah... ermmm... si nor call plak ajak makan kat sini...

 ni sini... cowboy place. kami ok je.. eh, bukan sebelum tu ade orang cakap keyang ke kan... hahaha... oklah, kite makan, lepak² la lu ye. 

 tu dia... stok yang dah dibakar... kemain betingkek². ni first time aku sampai sini. nor cakap tmpt ni femes, ramai je manusia. mmg ye kau... penuh je meja.

kami adalah satu keluarga!

 fuyooooooooooooooo..... hensem la gambar kat belakang tu. hahaha

 dik, awat hensem sangat ni. hahaha... segan silu budak tu bila aku minta amek gambar dia. dia dah nak letak makanan yang sampai tu, aku soh dia angkat balik dulang tu. hahaha... jahat kan aku.

 nor kata di panggil nasi bodo. sebab ade ayam ngan sup kosong je. tapi yang buat sedap sambal dia tu. nasi bodo pun dua kali tambah wooo.

 laki aku tk nampak ade tongkeng. klu dia tau.. mesti dia order punyer. 

 air dia ade dua jenis aje ye. tembikai / epal. kalu korang ramai, ade baiknye amek jag.


 cik, senyum... saya nak amek gambar ni masuk majalah. hehehe

 ko tgk ayam dia... bapak punyer gebus.

 drama dah minah² ni. kau mampu pelok² ade background makcik bako ayam berasap² mcm tu. dalam sinetron pon takde tao. hahaha

 ni nak siyom anak ke apaknye... tumit mahu? over kau kan B! korang jgn la kompius, aku ni panggil si nor tu B. kadang aku bahasakan nor, kadang B. 

amboi hadekkk... kemain  kemek mulut dia tuuu. hahahaha.. aku tyer qausar balik bila bukak gambar ni, aku tunjuk nor aku tanyer ni sape... dia jawab ibu, ni kakak, ni kakak, ni kakak, ni abang apisss ni atok. hahahahahaha... gelak besar aku. nazrul, jgn marah hokey! tapi lepas tu dia cakap ni ayamas la mami. lagi aku gelak. bukan ayamas la dik, ayah naz. hahahaha

 tu tgk mata aku... ya ampun... kuncupnye mata kau senah oiii

berakhirlah episod cuti² hujung tahun dan sambutan anibeseri kami. next ke mana kite??? tunggu!



13 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

gembiranya

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

syoknya korang...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Hepiinya aku tengok family ko ni bebs ... tersenyum2 jak aku tengok gambar tu semua. :)

Aida Salleh said...Reply To This Comment

ceria jer semua..suka tengok...

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Mak nak update gambo makan2 (walupun idak le meriah), rasa risau dengan tohmahan...sedangkan tujuannya untuk diabdaikan sebagai kenangan sahaja... :(

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

terliur tgk ayam panggang tuh.. aduh..

aizamia3 said...Reply To This Comment

Lepas ni turn ai pulak.. hehehe.. ;)

Ummu Athiyah Ismail said...Reply To This Comment

seronoknye jenjalan..hepi holiday :)

eMMe said...Reply To This Comment

syoknye jenjalan cari makan....

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Rindu nk dtg PD

norhidana miswan said...Reply To This Comment

perkh meriah seronok bebeno family ko.... alamak rugi tak pg restoren tuh, wajib ulang semula jln2 PD nih.... bt terliur nengok ayam yg gebus2 tu terkangkang gitu

ramainyer anak nor kak? dh beso2 lak tu...

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

happy new year 2015!

lieyalatif said...Reply To This Comment

tekejut2 aku tgk aksi terjun tiruk tu beb heheheeh....kalo aku mmg tobat takkan buat gitu....budak2 boleh la kan ....

teliur tgk ayam berasap2 tu wey....ko pun asal boleh posing peluk cium kat situ yek...tapi aku suke view tu....

hepi new year n salam maulidur rasul ....