Wednesday, November 5, 2014

citer semalam

dapat call dari maktok dalam jam seploh pagi. maktok cakap qausar muntah²... teros aku tinggat dia jatuh tangga semalam. tapi idak le teruk dan tak kena kepala pun cuma dia tekehel pastu teseret dua anak tangga tapi tangan masih pegang besi tangga. aku takut dalaman dia. aduhhh... aku cuak la weh, terus call dedi ajak balik. aku cakap ngan dedi jumpa kat umh maktok je, takyah nak buang masa amek aku... aku balik naik cab. dalam cab ko jgn tanye la aku cemana, kalu boleh aku yang nak drive teksi tu. hahaha... maktok plak tak brenti call. senak dada aku tao. masa maktok call, dapat dengar qausar melalak beriya². aduhhhhh... makin tak keruan la aku.

sampai umah maktok qausar masih muntah, kuar lendir. aku masa tu dengan nak terberrrnye, ku tahan jugak. dah takde feel klu aku terberr pon. hahaha... dalam kete pon dia muntah lagi, keluar lendir jugak lagi... pastu dia mcm pening.. taknk tgk luar. aku plak p menggatal nak amek gambar, aku cakap kawan mami nak tgk adik... bleh plak dia cakap... taknak kawan ngan kawan mami, sambil katup muka mcm tu. ehhh... mcm kenal plak kawan mami sape. hahaha

sampai kenet... aduhhh... ramai plak orang, ramai plak yang nak buat fomema.. nak ku tukar kenet lain, malas la aku nak cakap ngan dedi.. kang kompem dia takmau... waktu mcm tu mana² kenet pun mesti ramai je orang. ku riba dia takmau.. tebaring diam mcm ni... ok dik, mami sendu nengok kamu. hehehe... syiannnn, bedikari la kononnye tu ye. elok plak peel kamu ye, kalu tak seminit pun tak dok diam. 

masa dah masuk jumpa doktor, doktor tegur.. 'ei besarnye dia..' dedi pun jawab haah.. dia kuat makan skang ni, asyik melantak je.. hari ni je taknak mkn ape² lagi sebab takut muntah kot. doktor ckp.. 'bukan anak awak... tapi awak tu yang dah besar'. aku gelak sampai tepuk² tangan. doktor pon gelak tapi dia taklah seteruk aku. hahaha.. dedi?? kompem la gelak mengilai. muahahaha...  ei... muka je hensem tapi gemok! hahahahahahaha

ok, berbalik pada citer qausar, eh... aku gelak sorang² plak.. hehehe... ok ok... aku citer kat doktor pasal qausar jatuh tangga, doktor cek mata semua.. takde ape... bukan pasal dia jatuh. doktor tanya dia makan ape semalam, aku cakap last dia makan nasi. sebelum tido minum susu, kol 5 pagi susu dan kol 8 pg susu lagi. doktor tanye lagi, lauk ape dia makan.. aku cakap ayam masak kurma. doktor tanye masak ke ape.. haaa!!!!!! terus aku tepuk meja. maktok dia beli... doktor cakap dia salah makan ni, mungkin masak kurma tu tak masak betul. pastu dia minum susu byk. tapi nasib baik dia tak berak². ok faham doktor. kuar dari bilik doktor aku terus call maktok. dia selagi tak tau ape punca selagi tu dia call aku masa dalam kenet. bila aku dah cakap salah makan pasal kurma ayam tu, tediam dia. hahaha... pastu cakap aku toksei doh beli lauk bungkus. hahahahaha... jgn la salahkan diri maktok oi.. dah nak tekena. qausar bukan tak penah makan lauk campo kat kedai. ilek la maktok... hehehe

doktor kasi ubat tahan muntah.. balik tu aku suap bubur, makan skit pastu muntah balik. lepas kasi ubat, dia minta susu. nasib baik tak muntah dah. ptg tu dia tido.. muka letih beno. semalam kat umh maktok dia jamah nasi sikit jek. tu pun sebab takot kat abah mazuki dia. kalu takde abah dia smlm, mmg takkan makan punyer la. dah lama skit maktok urut perut dia. maktok cakap ulu hati dia keras. angin kot... kemain syok dia kena urut. satu badan maktok urut taooo.. dah abes urut.. dok kejap tu dia cakap sakit perot, nak berak. dia nak berak mcm² aksi ade. smlm dia meniarap sambil muka penyek. pastu dia muntah selambak kuar. muntah air kemain banyak. agaknye kesan maktok dah urut tu ek. lepas tu baru nmpk muka lega. aku tanyer sakit perut lagi tak.. dia cakap tak... dah baik. terima kasih maktok!



21 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

ala cianya dia

wida said...Reply To This Comment

Sian qausar..budak2 ni perut sensitif sikit kak. kdg kita mkn okey je..tp dia boleh muntah2. tak pelah..sakit nak besar tu..hehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

gabra aku bace noks...ingat efek jatuh tu,,,mujur bukan....lega mak tok dah urut tu...perut berangin n tak sedap tu.... hope qausar dah okey.... makan beselera balik key...

ko pelik tgk anak ko kalo tak nak mkn kan, aku plak kalo dayyan tu nak makan sampai bertambah2 aku yg pelik hahaahaha...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam kak,
sob3 sob3 sob3
saaaaamaaaalaaaaa
anak sha pun semlm muntah3
siang 3 kali
elok lek koje tu teruih bawak p klinik
memang takleh masok makan apa langsung mesti muntah sob3

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Angin menolak tu. Kesiannya Qausar. Terbayang seksanya mcm ne. Smpi mabuk2 mcm tu. Klu kita yg dewasa ni pun naik berpinar mata klu mabuk salah makan. Huhuhu!

Alhamdulillah, semua dah ok.

misz sheyla said...Reply To This Comment

kesiannye qausar....kite yg dah besar ni pun xlrat kalau asyik muntah aje...dlm sedih2 tu sempat gak tergelak baca tang doc tegur bapaknye tu..hahaha adoi la

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

alahaiiii bab ni yg kalah ni!biar la kiter sakit jgn anak sakitttt....

semoga cepat sembuh hero!

wahida said...Reply To This Comment

alhamdulillah qausar takde apa2...
qausar kan kuat kan...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

alhamdulillah nasib baik dah ok
sian pakwe hensem
jam maintain pakai. merah kemain hehehe
sakit2, gaya mesti ada

eMMe said...Reply To This Comment

Alhamdulillah... Qausar takpape... dah kembali ceria..pandai maktoq dia urut... best je kalo dpt kene urut, jap je lega yea... Syukur la..budak nak besar ye Qausar..gitu la...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mestilah gelabah tak senang kalau tengah kerja dpt call anak muntah-muntah... alhamdulillah dah sembuh pun..

aizamia3 said...Reply To This Comment

oh kesiannya kat my nantu..
Nasib baik takde pape kan..
Kalau anak tak sihat, memang ibu yang over panik.. apaknya rileks je.. huhuhu..

Abang Bear said...Reply To This Comment

I think dia nak bagi hint lah... suruh mami dia muntah2 balik... tu muntah lendir tu sindrom kesunyian tu... dia nak adik tuu....

adarnadzmie said...Reply To This Comment

ciannya qausar.... betul tu kalau anak2 muntah memang kita susah hati... huhuuu

Salina@IbuAqil said...Reply To This Comment

Qausar cepat sihat sayang...
Muahxxxxx!!

NM03 said...Reply To This Comment

abg bear,

mu jgn mcm2 ok... mak trauma tak abes lagi ni... huwaaaa

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Kesiam qausar..tp aku trbyg2 ma mu punya kesedapan berurut..muahaha..aku nk g berurut ngn ma mu ahhhh

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Siannya dak handsome nih. Alhamdulillah dah beransur sembuh.

NM03 said...Reply To This Comment

chegu azrine,

mari mari mari....

Bunda a.k.a KN said...Reply To This Comment

Kesian tengok dia...dah besar, dah pandai bercakap...bolehlah bagitau tang mana sakit...hehe comey..

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

seb baik xde yg serius yer.. sian kat qausar