Tuesday, November 4, 2014

kudap kudap

aku tak tau nak bagi tajuk ape kat roti aku ni. nak kata garlic bread, takde garlic pon... kite kasi nama roti asmara boleh gitu? motip asmara?? takde mengena dgn yang idop atau yang telah pergi jauh. hahaha... ptg ahad tu aku takde ape nak buat, so saje la main masak² sorang² kat dapoq. ketung ketang mengemas dapoq dulu... pastu kuarkan bahan maka terjadilah episod masak suker².

ade yang nak tanye resepi ke? kau hagak roti kau hebat sangat dik nun? takat roti camni orang lain tepuk dinding dah siap. hahaha... ok la, kang aku tak bg tau ade yg menanya, dari buat keje dua kali ada baiknye kita share je kan walopon kau rasa roti aku ni tahap babu roti je. 

roti tu aku sapu planta jek. takde planta garlic bagai la heh.pastu daging beger tu aku cincang² pastu goreng mcm biasa. letak bawang pastu aku tambah sos seasoning cap maggi ngan sos cili skit. dah tu tabur le daging tu atas roti, tindih ngan cheddar cheese. sonang yooooo

 nah siap...

tapau utk umah maktok... selesai, tinggal habuk roti jek. 



14 dok ngomen:

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

sedapnya nampak

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Ni namanya beger bogel ber cheese..

hahaha

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

weekend hari tu saya buat garlic bread dgn mushroom soup hihi
garlic bread tu xde la beli garlic spread ke apa. cincang halus garlic je gaul dengan planta, sapu then bako. humangaih 1 dapo bau garlic. makan plak panas2 dengan mushroom soup (instant je hihi)

saje buat keliur kakakakaka

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

ko ape hallll..asyik goda aku mkn jek...kan nak kene buat jugak...haishh..bakar bape lama tuh??

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Amboi! Hebakmu masak! Nmpk sedap wehhhh!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Nama tak penting tapi cara dah tahu org lain boleh ikut.. senang dan sedap.

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

tetap sedap walaupun simple...hari tu nak buat sabsuka ikut resepi ko tapi boleh plak daging cincang x der jual kat kedai...tensen tau...

Cik Ecah said...Reply To This Comment

menarik tertarik....nak cr roti panjang mcm ni...nak buat jugak...cheese kat dlm peti ada dok saje...sian kan dia...nanti kite buat la...hahaaa

Mar Mansor said...Reply To This Comment

kalo tinggal habuk tu maknanye sedap..licin!! kretif ni memasak

aizamia3 said...Reply To This Comment

walla.. memang tergoda tengok roti ni.. habis diet ai cenggini sebab asyik nak makan je.. ekekeke..

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam kak,
sha pun slalu masak bread ni
namanya BRUSCHETTA :)
cer google, ada macam2 topping boleh boh :)
suke3
simple, mudah & sodap

Abang Bear said...Reply To This Comment

bagi gambar jer... resepi tak bagi?

Abang Bear said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
lieyalatif said...Reply To This Comment

hoiiii teliur aku tgk noks!!

nampak simple jek n best wat kudap2 light2 nieh.... nanti aku nak try buat laa noks...anak2 aku sure suke ade cheese nieh...