Friday, October 10, 2014

gudbai terengganu

ini n3 akhir percutian kami di tengganu. 3h 2m mmg rasa sekejap sangat. tak puas pun jalan² kat negeri tu lagik. nnt lah, ada rezeki lain, kami plan nak repeat lagi. plan bercuti dari kelantan-tgganu-pahang. wah gitu... ni tgh plan nak start dari perlis-penang-kedah-perak. masakk... brape hari nak kena amek cuti tu nnt. hahaha

bangun pagi mcm biasa. lepas bekpes dak qausar kompem la kena berendam dulu. tak ikut kehendak kaluuu... mau dia joget lambak depan orang ramai. kol 10 masuk bilik start packing barang² semua. lepak² lu pastu check out mcm biasa kol 12.

 sebelum meninggalkan tempat yang indah ni, moh le kita posing kasi ade kenangan dah tua sesok. 

 abi dan ummi nak gi krabi akhir bulan ni. huwaaa!!!! mami jeles hokeyyy. sori mami tk dapat nak ikut repeat krabi sbb qausar blom matang nak bawak terjun laut. hahahaha

 dik, boleh tak nak pisyoo pun jgn tutup muka. adoilaaa nak oii

 nampakkkkkk.... nampak tak qausar menyelit ngan bantal busuk dia kat belakang tu. hahahaha...

 alololo.... syedeh sangat nih. nnt kita jalan² lagi ye.

 over lentok sangat nih

 konon nak tongkat dagu mcm ummi, skali tangan tak sampai kat lutut. hahahaha

 ha... pisyo mcm ni takpe... 





 baibai sutra beach resort. ada peluang kami akan singgah lagi. 

 kami singgah kedai kopok lekor ni, ada yang mengirim tiba². hahahaha... beli jugak yang dah siap goreng buat alas perut sementara nak singgah makan tghari. 

 kopok lekor kat sini lagi sedap dari kak yah. siyessss! pastu sos dia pon sedap. korang kalu sesat kt sini, sila beli pencicah kopok keluaran aqila. dijamin sedap!

 sebelum memulakan perjalanan jauh... moh selfie dulu. lepas tu semua hanyut dibuai ombak laut tgganu. hahahaha... kesian dedi, dia jek gagah perkasa tahan mata. 

 ini budak paling lama tido. elok la pun, aman skit suasana. kalu tak kejap ke belakang, kejap ke depan, aku yg stress.

kami singah makan tghari kat r&r gambang. ini budak tak lalu makan tapi eskim dia selera. mungkin dah rindu air tangan maktok. sampai kl jam 6.30 gitu. alhamdulillah, percutian kami penuh bermakna. ummi, abi.... next???




16 dok ngomen:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Pipi Qausar belah kiri tu apasal? Kena gigit nyamuk ke?

Keropok lekor mesti nak beli kan..

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

happy ending

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

WAH SRONOK CUTI2 NI.. BEST2.. LAMA LAK TAK P TERENGGANU..

Rinna said...Reply To This Comment

Kan main pandai lagi Qausar posing ekk.. dah bijak laa dia..skrg.. :)

Cantik tgk pemandang hotel tuh.. :)

nida-razak said...Reply To This Comment

first time blogwalking sini.. seronok baca bercuti ke terengganu..nida pon suka bercuti..dah lama tak bercuti, paling last, bulan 2 hari tu, ke terengganu jugak..hehe..kalau sudi, jemput2 singgah blog ye =)

Zaza Abdul Latif said...Reply To This Comment

sedapnya kopok lekor.. tau aritu kirim kau kau nyah..

salmizah said...Reply To This Comment

bestkan jejalan kat ganu..

saya pun br pas blk ganu...kg tercinta tu...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

bila la nak sammpai..uhukk...

Tihara said...Reply To This Comment

best kan terengganu ni
my faveret place ever
kalau la ada rumah kat tepi pantai sana
besh nyerr :)

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Yang tak seronoknya selepas bercuti adalah kena 'mengemas' timbunan pakaian... :)

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

best sgt! cantik pemandangan kat sana..kepok lekor? mmg wajib beli..hehe

wahida said...Reply To This Comment

bukan main lama aku x terjah blog ko, alih2 dah gud bai terengganu..

aku tertinggal banyak cite la ni ye...huhu...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Bestnya. Last aku gi ganu masa kimi umur 2-3 tahun kot.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

anak bujang mu itu buat aku geram nok...meh la pinjam ha..nak gomol2 pipi dia...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

seronoknya rindu tganu !!!!
qausar awat pipi ada punat merah tu. kene gigit nyamok ke

mamawaiz said...Reply To This Comment

amboi...selera mkn eskrim.abis comot