Thursday, October 2, 2014

bawak qausar kenal dataran merdeka

assalamualaikum semua,

citer ganu tak abes lagi dah selit citer lain. bosan plak nak hapdet pasal ganu. aku ni tgh takde mood sbnrnya sbb tak sihat. ceri beri dan muntah sampai lembek. ni dok ade lagi saki baki letup² angin dalam perut. harap cepat baik sebelum datangnya aidiladha sbb skang ni selera makan aku mmg takde langsung. nak minum air masak pun tak selera. cemana tu.... kalu time raya camni lagi tak best la... melopong la tatap lauk pauk sedap pagi raya... ooohh... kenot²... 


mukadimah sakit je dah satu perenggan. hahahaha.... ok berbalik pada tajuk asal, ahad lepas aku bawak qausar pegi pertama nak tukar tab dia yang dah rosak. dia kan bajet mak pak dia banyak duit, dah taknak main bukan reti nak simpan elok². time mengamuk lagi la... main baling je... pijak² lagi. geram aku... so tab dia kuar bunyi je, gambar takde. nasib baik la aku beli tab murah. elok pon la beli yang murah dulu buat masa skang, tgk ape yang jadi... rosak sudah. 

igt dapat le claim warranty, hampeh dowhhh... yang rosak lcd so kena tanggung sendiri. harga repair tak berbaloi lak tu. maka tunggu la dulu dik, main le tab dedi dulu, tapi takleh bawak g umh maktok la ye. tab dia yg rosak tu mmg bawak g umh maktok, tu yg ikut suker dia nak buat cemana. depan aku ko buat mcm tu mmg kena piat la... maktok kata ada tab dia diam skit, wat hal sendiri... joget² sendiri. ni skang kembali wwf la ngan kak icha dan kakal. 

pastu dedi kata kite bawak qausar jalan² kat dataran. aku dengar je dataran.. wah... nostalgia sangat rasa. lamanya tak jejak situ. mmg lama giler. area situ pun dah lama aku tak lalu. bila lalu je kawasan tu, terus terkenang zaman dulu, zaman lepak²cm, lepak kat dayabumi, penah keje kat federal house, beli makanan kat pasar malam jalan tar lepak makan kat dataran, eiii.... kenangan sungguh. 

aku penah sambut merdeka kat sini, tahun bila entah. masa tu aku pegi ngan mak dan adik² skali ngan kazen aku dan makcik aku. punyer ramai manusia, sampai kami jalan bepaut tangan takut tepisah. qausar tekejut nampak ade air terjun, terus belari ke tempat tu.

ape yang jakun sangat entah. nak mandi??? wehhh igt swimming pool kaaaaaa??? ohmennnn

 apak dan anak punyer peel yang sama. 

 bajet kat obesi plak gambar ni. hikhikhik.... amboi abg kakak kat belakang tu... syoknye tgh dating. 

 ok dah senja... jom balik. nnt kami datang lagi bawak anak no 2. ehhhh...

 dalam kete dia buat dah gedik dia... 

 kotor baju makan gugugule... (gula²)

 mengada sangat nih.... tampa nak!

jam daiso lima hengget. tido pon pakai jam... ermmmmm






15 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

quasar dating kat dataran merdeka tak ajak i ponnnnn

lieyalatif said...Reply To This Comment

ko mkn ape beb sampai cirit birit tu...haaa leh turun berkg2 tuuu heheheeheh...ape2 pun ko kene pantang dulu mkn tutau....bagi perut okey dulu....hope cepat sihat...

dah lame aku tak lepak dataran...last aku pergi mase belajar kat U...ade prgoram ari perbarisan....

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

comelnya

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Hehe cumil bah si qausar ni ...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Senyum dan jeling Qausar tu yg tak menahan tengok. Mesti kita nak senyum sama:)

aizamia3 said...Reply To This Comment

yelah.. sama arr dengan kita.. tak habis update lagi pasal cuti balik Melaka ritu.. takde mood nak update lagi..
Geram nengok dak Qausar tu.. agak2 kalau dijumpakan dengan dak Nuha camanelah gaya dia agaknya.. ekekeke..

Anonymous said...Reply To This Comment

Nk tya mn bli kasut mcm Qausar pki tu?

Rinna said...Reply To This Comment

amboi seronoknya qausar yer.. jalan2 dataran.. comeinyaa dia.. :)

mamawaiz said...Reply To This Comment

alala..memang jambu sungguh anak kak ni. geram betul...buat menantu nak?

NM03 said...Reply To This Comment

anon...

kite beli kat jusco wangsa maju. kat area kasut budak2 tu...

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

melting tgk muka gedik qays..hehehe..cute sgt

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Cpt sihat ye noks

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Jam Daiso tu org tua pakai pun cun..hahahaha

Anonymous said...Reply To This Comment

comeiiiiiiiiiiii qosar

norhidana miswan said...Reply To This Comment

sgt kemerdekaan sgt tau... pandai qausar pakai jam tuh, aiyan mmg ikut papa nyer tak suke pakai jam tgn, tp mak nyer nk sgt dia pakai tau...

geram nengok dia bt gaya omel2 tuh