Wednesday, September 3, 2014

melawat kak jah

ni betul² citer yg semakin nak basi. aku mmg saje nak jadikan n3 lepas abes syawal sebab mcm bosan plak asyik citer pasal raya jek. so dah abes syawal kan, boleh la di hapdet, moh le cuci mata dengna gambar yang sangat byk dan aku pun pening nak pilih.

aku ngan nor sekeluarga je yang jadik pegi melawat kak jah. si dd tak jadi ikot sebab asben dia keje. aku plan nak tompangkan dia tapi lepas ke rumah kak jah, aku kena ke puchong plak umh kazen. sori dd tak dapek nak bawak kau sekali. sebelum memulakan perjalanan, wajib kena amek gambar dalam kete lu yg akan menjadi tradisi keluarga aku sampai bila². hahaha...

janji ngan nor jumpa kat warta selayang. tapi area sri gombak dah sesak giler. aku soh dedi masuk jalan shortcut selayang dalam, pon sama jem giler. si nor dah gerak pelan², aku soh dia gerak lu. kesian lak dia tggu lama. ko bayangkan jem teruk sampai si nor dah sampai area rawang. sempat cuci mata kat nagoya situ. sakit hati aku dgr. 

 dak qausar muka dah abes bosan. kedepan ke belakang tak senang duduk dia. 

 pandang kanan

 pandang kiri

 sudahnya tido. hahaha... ko tau aku sampai rawang kol baper. dekat kol 3 weh!!!! giler ahhh..

 sampai je tuan ngumah dah standby menu makan tengahari. wihuuu... ade sup tulang tuuu. sup tulang kak jah mmg torrrbaek! sambal velacan dia lagi la terrrangkat!

 org dalam pantang sempat masak utk kami. terharu giler jah oiiii!!!

 memasing dah terliur. tak sabar nak terkam sup tulang. 

 oi... dapat makan diam teros korang bertiga kan... 3 kali tambah ade kot depa ni. hahaha

 ahhhh... jgn kan kata depa bertiga. aku ngan nor entah brapa kali tambah. jah!! kami nak betandang ke rumah kau lagi. sila buat sup tulang 5 kilo!

 dah kenyang ko igt boleh duduk saje. sila basuh periuk belanga hokey!

 ko igt ko diva! lap meja!
si abang sungguh pelik ngan peel kawan² mama dia. hahahaha

 jelitanya maid ko jah! hahaha

 datang dah peel mak tiri. ko hengat mata ko cukup buntang nak takotkan aku. hahahaha
'ye ye.. baek makhencik.. saya basuh semua'

 dah kenyang, diam korang ye. ni kalu kasi bantal mmg dengkur korang kan.

 shidi gak yang bagus. dok pangku je baby dia. 

 aku dah mula meneroka kuih raya kak jah plak.

maaf, muka aku tepaksa tempek gambar katun sebab tak sanggup aku nak tayang muka aku tgh gelak sambil nganga mulot yg sangat melampau. hahahaha... aku gelak besar sebab kuih raya kak jah dah kering kontang. semua keje laki dan anak² kami yang perabihkan. hahahaha. si nor saje je tu buat² mcm ha... takde kuih raya??? hahaha... sian kak jah... ke dapur la dia tambah lagi kuih raya. perut buaya sangat tetamu kau jah. hehehe

 ha, baru la maklong boleh gomol kamu. tgh lapar tadi maklong tak nampak kamu dik. hehehe... tido je keje baby raed ni. kena gomol pun tido gak dia. geram aku... si nor amek gambar ni awat blur entah. 

 blur lagi... ermmm... eh, baby raed dah bangun la... mau tak bangun, suara petir aku ngan si nor satu taman dengar. hahaha... 

 abang apiz rajin melayan dak qausar. nasib baik le elok je peel dia ari tu. puas tido dlm kete kot.

 kak jah hidang teh tarik pulakkk. ermmmm... kalu gini la layanan, tiap minggu kami nak betandang ke rumah kau jah oii... 

 kami geng antu jepun. 

 korang posing la ikut suker korang, aku layan teh tarik lagi sodap. 

aku, nor, jah, laki aku, laki nor memekak giler, shida ilek je.. senyum je... ko tahan je la shidi ngan peel kawan² bini ko ni. kalu tak kepoh mmg tak sah. 

 nmpk eloj je laki aku ngan naz tu kan. tapi kalu bab mengenakan org... mereka la orangnye. hahahaha

 si qausar dah dekat nak balik baru nak mesra ngan kakak². dalam kete tak sudah² tanyer mana kakak, maner abang apiz. 

 sebelum balik, moh le begambar kenangan dulu. 

plan nak lepak umh aku ngan nor plak minggu lepas time merdeka, tapi sebab umh adik ipar aku ade kenduri doa selamat, kakak nor plak buat open house, maka tertangguh le perjumpaan kami. nnt kita plan tarikh lain plak ye. pada kak jah dan keluarga, terima kasih menerima kedatangan kami yang sangat havoc, huru hara jadi rumah korang hari tu. sonok dapat lepak sama². kak jah pun dah abes pantang skang ni. bulan depan dia dah masuk keje. tak sabar nak gomol pelok ciyom dia. rindu kau jah! aku paling rindu nak main letak tepon ngan kau.. hahaha


20 dok ngomen:

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Seronoknya ada kawan2 sekepala gini. Bukan makanan yang jadi ikatan, tapi persefahaman itu yang menjadi penyambung silaturrahim... :)

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

basuh jangan tak basuh pinggan mangkuk tu hihi

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

hehehehe..kelakar tgk gelagat kakak2 aku ni..mmg terbaik la persahabatan korang..bagus3..silaturrahim harus dijaga.. :)

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

best2 jumpe kak jah ye kakak

~Ini Osman~ said...Reply To This Comment

seronoknya tgk geng u all...real.tak dak control2 macho punya...yg akak paling suka gambar niezza yg first tu duk buka bekas kuih raya mek jah dgn captionnya...hehe..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak salute persahabatan ini. Indah utk dikenang sampai bila-bila..

Hati Ema said...Reply To This Comment

seronok nye .... chill

IBU FAHIM said...Reply To This Comment

hehhe...suka tengok qausar dan putingnya...
tq for sharing...
Semoga semakin bahagia hendakNya, Amin...;-)

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Semoga persahabatan korang berkekalan bebs! Hepi jak tengok korang.

Dee said...Reply To This Comment

Aku gi umah kak jah behave..mungkin sbb x dpt sup tulang..kalau dpt dia jd cam korang kot..hahaha..tp teh tarik kak jah mmg superb delicious..

eMMe said...Reply To This Comment

susah nak dpt bff cam ni kan Nieza, tgk tu, dia layan kowang, jamu makanan tgh hari yg enak lazat... Bertuahkan.......... moga persahabatan kalian kekal ke akhir hayat...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Macam ni aku pun nak ziarah rumah kak jah!!! hahaha..sedappp wehhh sup tulang tu...tgk rupa dah tau sedap..

lieyalatif said...Reply To This Comment

happening beb...tang layanan bab makan tu heaven tuh....mcm2 ade hah...sedap lauk sup tulang ngan sambal belacan tu...rajin dlm pantang pun masak...demi kawan2 kan...ape dehal...yg penting kawan2 hepi....

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Rawang? Jauhnya rumah! Tapi apapun, terliur oh tgk sup tulang tu!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Sup tulang tu yg jd sebab korang giler2 camni..hahaha..penangan sup tulang..so salahkan sup tulang

Zura Tahir said...Reply To This Comment

k.wahida dpt bby baru ye...seronoknye.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

pttnyer ko yg bwkkan makanan kat kak jah, ni ko lak yg melantak tak hengat.... nsb lah pastu ko pandai2 kemas2 meja ngn cuci pinggan kak muahahhaha....

walaupun menu simple tp sgt menggiurkan nengok sup tulang tuh

Ena's Stories said...Reply To This Comment

tgok gambar pun dah nampak kemeriahan raya awk...seronok tgok!

aizamia3 said...Reply To This Comment

memang happening arr entry ni..
kalau ai selalu macam ni mahu lagi kembang dibuatnya..

my all said...Reply To This Comment

Sorry atas byk kekurangan..sorry jugak sbb hanya mampu hidang sup tulang je..next time dtg aku masak special utk korang eh..

Anyway korang, tq byk2 sbb sudi dtg jenguk aku dan junior...sayang korang ketat2