Tuesday, August 26, 2014

picknik @ publika

citer raya ada yang masih tertunggak. gambar² yang di inginkan masih blom sampai kat tangan aku. maka meh kite selit citer lain dulu ye.

semalam geng antu jepun berjimba kat publika. berjimba tanpa kak jah yang masih cuti bersalin. alahai... aku rasa tiap kali waktu lunch mmg muka kami je kat sana kot. ape yang best kat situ pun aku tak tau. mungkin sebab tu je yang dekat ngan opis kot. korang tau kan picknik ni sape punyer. ala... si nik masterchef tu. hensem kau dia. dia lepak ngan kawan² dia sebelah ngan meja kami. kami peratik je dia...

memula nak repeat plan B. ooowwhhh.... aku tak masuk lagi citer makan² kat plan B kan?? ok, esok aku masuk citer tu ye... tak jadi repeat plan B, si nor ajak rasa picknik. aku ok je asal tekak berisi klu tak aku tekinja kelaparan. hahaha. tgk menu semua sedap² belaka tapi yang tak best takde gambar. so tak tau ngupa bentuk makanan tu cemana. nama makanan pun leh tahan peliknye. 

 minah ni biasa la, mesti nak kaut jelita je. tu poyo je lebeh. dia kan antu posing. hahaha

 pompuan pakistan ni sebok ngan enpon dia. aku penah cakap tak ngape kami panggilan dia pakistan? sebab idung dia tepacak tigaratosnamplohdarjah. haaaa gitu. hehehe... 

 kami dok belah luar, makan sambil tgk ujan. owhhh sorga!

 datang dah menggila dia. banyak gambar dia je dlm enpon aku. ko igt aku nak masukkan semua? jgn ferasan ok sayammmm! 

 dd pon dah ikot sama menggila. dia ni kalu dapat gelak, sampai tak cukup nyawa. gelak sampai tak bunyi ape. risau aku takut tetibe bebuih mulot je. hahaha

 si comei ni takyah citer banyak la. dagu dia mmg asli runcing. tapi bila bukak tudung, nahhh selambak isi dagu keluar. muahahaha

 aku peratikkkk je si nor ni. suker buat muka gitu mcm minta tumit je ngan aku. 

 iced chocolate minta RM15 aku punyer
manggo lassi RM15 dd punyer
shirley's lychee temple RM15 nor punyer

soheh aku tgk bil. hahaha

salmonne alla rosa fettuccine RM25 aku punyer. aku kan hantu salmon. nampak sikit kan. nampak portion fettuccine tu sikit kan. jgn tepedaya, pinggan tu belekuk kat tgh, so makanan tersembunyi kat dalam lekuk tu. 

 prawn olio RM30 dd punyer. sekali dd cedok yang belah bawah tu... selambar keluar. 

 western set RM15 nor punyer. pie dia nmpk mcm kecik tapi besar sebenarnya. kenyang jugak le makan tu saje. sedap... dalam tu inti daging

 nor punyer set sekali ngan eskim ni. sekali cedok abes... hahahaha

 ha, gitu la ngupa pinggan kami. aku kembalikan pinggan ni dengan ngupa penuh manis, sebagai tanda kami puas dan kenyang makan kat sini.

 tak sangka si nor ni kretip jugak. aku ingat dia reti pakai lipstik je. hahahaha.... mampos la aku kena ngan dia nnt.

dah bayar semua, kami kena bagi komen plak. mula tu si nor tulis nama, email ngan no fon je. dah le letak nama aku. siot kau nor. pastu abang waiter soh kami buat jugak komen. maka komen tersebut datang dari hati aku. sendiri baca la eh.. lepas letak atas meja, kami cepat² cabot sebab takut si nik panggil kami. mane la tahu kan... kalu dia kejar kami opkos la kami malu!!!!!!!!!!! pastu perasan lagik mana tau tetiber nik call aku... sebab kat situ ada no hp aku. muahahahaha.... hidop biar perasan lebeh baru syiokkkkk!

PICKNIK
comfort food cafe
publika, block A4
UG1-05
solaris dutamas
6411 6499




jahhhh... cepatlah kembali! rindu bangat sama kamuk!

20 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

terbaik

lieyalatif said...Reply To This Comment

terliur noks aku tgk menu korang2 satu....

ooo baru aku tau tu chef nik punye....patut lee menu2 nampak kelasssss...

aku suke konsep ko tunjukkan rase puas hati korang kat plate kosong tu...sweet n comey jekk

fazilzura said...Reply To This Comment

wahh menu menarik tertarikkkkk ..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Air je rm15????hadoiii!!!!

DYatie said...Reply To This Comment

Nganga mak tengok rege. Heee.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mesti Nik baca komen tu senyum-senyum:)

norhidana miswan said...Reply To This Comment

dia punya air pun dh terasa seram nk pg situ... hehehe kalu dkt boleh la try kan kak... tp time gaji je lah kmi pegi heheheh

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

ok buat aku lapar laaaaaaa.....

Syeeda said...Reply To This Comment

menari-nari perot ni nengok makanan sodap2

JunAina said...Reply To This Comment

Terlioq tengok gambar korang wehhh...yang makanan tu letak tepi dulu....

eMMe said...Reply To This Comment

ohhh..chef nik michael punye restoran ke? amboi harga..berbaloi la dgn rasanya yg sedap ye nieza?

wahida said...Reply To This Comment

Woiiiii...aku pun rindu korang woiiii...
Lama x main hempas telefon kan jah..hahaha...

Liza Licha said...Reply To This Comment

tak sangka pulak pinggan dia cmtu. baru nak ckp kecewa portion kecik

Aty_Fared said...Reply To This Comment

beronok2 hang out ngan member2 macam ni.. ai is jeles sebab tak dapat dah nak merasa macam ni..huhuhu... tetibeemosikatblogorang...agagaga..

neway.. pernah gi kedai ni..makan berdua ngan anak...:)

Elya Roza said...Reply To This Comment

ok nanti boleh try laa kat situuu...walaupun portion die nmpak mcm sikit je..haha..
salam perkenalan

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

harga pun ok juga tu..hihi..best2..nampak sedaapp

IDAZS said...Reply To This Comment

pernah pergi kedai nik ni sekali, nak makan red velvet, sayangnya dah habisssss! uwaaaa.. publika mmg byk tempat makan yang best..

Eye_nee said...Reply To This Comment

Mahal tapi berbaloi tak per yer dak...duit boleh cari..makan pun utk kepuasan diri sendiri kannnnn....

Pokok Manggis Depan Rumah said...Reply To This Comment

Sedapnya makan. Ada macam-macam.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sweeeeetttt sesgt uolls..hehehe
nor mmg gitu le kalo bergambar, mana anak2 dia x ikut jejak..hehehehehehe