Friday, August 29, 2014

nutella cupcake

kembang kuncup kak siah smlm lakik puji kak siah dah pandai buat kapkek. muahahaha.... rasa nak cekek diri sendiri sebab hek eleh... takat buat kapkek ko dah mcm nak canang satu kampung. org lain dah gedeban ko baru belajar nak beli tepung. hahahaha.... sedeh!

korang jgn gelakkan aku taooo... aku ni bukan le rajin sgt nak buat mcm². tapi entah... cemana ade rasa nak try buat pun tak tahu la. mungkin dah rasa mcm keibuan sgt kot ek. oklah... mari le tgk bukti aku buat sendiri kapkek semudah abc ni... *libas bulu kening*

 mcm biasa... resepi adalah mengikut kepandaian sendiri. hahaha... aku gugel la, ape lagi. 

 ha nampak... belum tebentuk kapkek lagi dah nampak terliur kan... baek korang ngaku! hahaha

2biji teloq, nutella plak ikut suker aku nak letak byk maner. 
ikut resepi 1 cawan nutella, 2 biji teloq

 pukul² manja teloq ngan nutella tadi. aku pakai gerepu ajek. ha nampak tak seni mengggunakan kuasa tangan... cantek kan... kikiki

 pastu campoqkan tepung. aku letak sampai tak brapa pekat tak brapa cair. 
ikut resepi dlm seploh sudu makan. 

pastu aku tambah chocolate chip. ni aku memandai tambah sendiri. saje nak ade rasa lg umpphh... ha gituuu

aku tabur la skit ape benda la yang kaler² tu kasi nampak cun skit. yang menariknye aku pakai pemanggang ajaib jek dik non oiii. maklom... ngumah den takdo oven. syiannnn sgt kan. dlm beberapa minit masak, kak siah try bukak saje nak tgk hasil... sekali tgk elok je naik. kak siah menjerit panggil bang meon soh tgk. rasa mengigil badan kite tao. tak sangka menjadi kapkek kak siah! bang meon kata tggu dulu... blom naik betol tu. ok takpe... kak siah teruskan bersabar.

 jgn ko sangka pakai pemanggang ajaib tak menjadi. nahhhh... ini buktinye. menarik tak? cantek tak? hebat takkkkkkk????

lakik dtg tgk hasil, wahhhhh kemain dia jerit satu kg dengar. malu kak siah, terus cakar² manja bahu lakik minta belikan oven sebab rasa kak siah nak amek tempahan buat kek plak. miahahahahahaha....

terus lakik jawab








kesian ko siah!!!!!!
hahahahaha


18 dok ngomen:

Jueliza Jamani said...Reply To This Comment

wahh mcm best jer.. kena try ni

Kakzakie said...Reply To This Comment

Hihi.... kelakar kakak baca tapi memang mengancamlah. Qausar mesti suka ni juga:)

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

best2

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

MMG SENANG NI KAKAK..NAK BUAT PON RASA SENANG JUGAK NI..TP NAK MEMBELI NUTTELA TU..HAHAHAHHA..PK BALIK NI, MAHAI GAK TU..HAHAHHAHA

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

wah wah wah

rajin akk kt ni.. bgus2..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

senangnya resepi ni.. boleh cuba ni hehe

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Amboi! Mcm best je! Hahahah!

Rosmiza Ali said...Reply To This Comment

Wah! Boleh guna pemanggang ajaib jer? Kite ada jer pemanggang ajaib, tapi tak pandai nak mengaplikasikan utk buat kek.. Tak terpikir pun sebab mixer pun xde.. Rupanya pukul pakai tangan pun boley.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

waa nutella is my fav ^^ fae nakkkkkkk

eMMe said...Reply To This Comment

3 bahan je..senang nye..boleh la try buat nnt, hahahaha...

Naemah Umi said...Reply To This Comment

uiss...ni kalu buat ni conpom laju je abis...kiddos suka nih...tq for resepi, nnti nak try hehehe :D

wahida said...Reply To This Comment

Sedapnya jahhhh..meh anto rawang jah...

Cik Mun said...Reply To This Comment

wahhh..bolela try lepas ni..

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

wow...senang jer resepinya...leh cuba kat rumah nanti...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

senang gile nk buatnyer siah yek..... 3bahan je... ok je msk guna magic pan pun... aku kadang mls2 nk gune oven pakai magic pan je kak...

blh try nih kot anak bujang aku suke

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

ok..senang je rupanya..nak try jugaklah nnt. hehehe

Zura Tahir said...Reply To This Comment

sedapnye cupcake tue...

Zura Tahir said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.