Friday, October 18, 2013

sushi Q @ publika

smlm sempat ke daiso uols... aku blikan daddy beg utk isi barang² bisnes dia. sempat jugak sambar table mat. kalu banyak masa, mau aku betenggek lagi lama. kang nak p mkn lagi, kalu jumaat tu takpe la kan. hati kalu dah kata nak jugak p daiso, maka kawan yg bawak kete kena ikot perintah aje la ye. hehehe... tangs nor jepun sudi bawak aku kemana saje aku mahu. puiii... kakakaka


dah ke daiso masalah plak timbul. masalah ape??? nk makan maner... hahaha... tu la, sebelum tu mcm² ngko kata nak mkn itu la ini la kan. pastu blur tak tentu pasal. pusing punyer pusing, hah... jom la kita pekena shushi. dah lama bebeno tak melantak shushi. sebelum ni kami lalu je kat shushi Q ni, tak pernah ada rasa nak singgah. entah cemana semalam, eh... semua nampak sedap. jom torai!


aku amek sushi Q's hand rolls crispy chicken ngan alacarte inari spicy tuna. tu teselit nor punyer yg tepacak soft shell crab.


pastu tambah lagi alacarte inari tuna mayo, spicy tuna ngan ape entah lagi satu tu. tak igt dah. nikmatnyeeee.... harus repeat lagi sushi Q! tak sangka rasa dia boleh juling biji mate hokey! kenyang sampai ke malam... sampai senak perut kami weh...


ok, tgk ni dah buat aku terliur lagi dan lagi. nor, jom repeat ari ni!! aku tingin lobster mayo maki wehhh....

36 dok ngomen:

lieyalatif said...Reply To This Comment

tu le nok...tak kenal maka tak cinta...bile dah kenal teringat2 ekekekekeek..sebab tu aku ni penggila sushi....tgk mcm ciput2 jek kan tapi sebenarnye kenyang tahap sengkak perut kalo mkn....

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

waaa..dah lama tak pekena sushi ni.. tak de geng nak pegi try. sob sob...

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

inari tu nampak sedap!! hehehe..

wahida said...Reply To This Comment

tekak saya tekak jawa...

tak reti telan makanan2 jepun ni...huhu...

IDAZS said...Reply To This Comment

rumah saya dekat publika, eh nak try jugakla.. nmpk sedap ja

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Tak reti mkn sushi. Tokak melayu.

Hati Ema said...Reply To This Comment

tak pandai makan

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku mmg hantu btul ngan sushi.. tambah2 kalau ada telur ikan yang merah2 tu, berbijik2 pun layannnn.. eh kat publika ada daiso ke..?? aku dok Dutamas skrg ni, dah dekat sgt la, klau de, takyah aku ke midvalley lg jalan jauh2..

Syazana Zainn said...Reply To This Comment

Kite pun suka masuk daiso
kdg2 x beli barang pun
saje masuk2 pusing2 :D
sbb barang dia byk pelik2 :p


Dee said...Reply To This Comment

aku pun tak pandai mkn sushi..hehehe..dah cuba tapi takleh telan..tempura ok..nasi goreng dia pun ok..hehehe..

Efa Nur said...Reply To This Comment

sedappnyee.... lame dh xmkn sushi..hehe

Efa Nur said...Reply To This Comment

ehh...akak berjaya membuat kn efa teringin nk mkn sushi..
mmg nk kena p beli laa nti nie..hehehe

wantie said...Reply To This Comment

seb bek eden tak gemor sushi. sape yg gemar sushi pasti leleh ni.

eh kat sushi tu ada makanan nama maki ek. jgn sampai ko kena maki udah. hahahahaha.. (kaco ja tau)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Bila dah kena sekali mesti nak lagi dan lagi...

attyfir said...Reply To This Comment

kty yg nengok ni jadik lapar tau.. :)

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

seumur hidup aku 2x jerk aku pernah mkn sushi nie..sebetulnya tekak aku nie mmg xblh msk uhuhuhu

MasZuber said...Reply To This Comment

telan air liur nengoknye kak..

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

teringin nak makan sushi tapi macam takut tak leh masuk je

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

teringin nak makan sushi tapi macam takut tak leh masuk je

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Sushi..lama x mkn ni..suka yg ada tlur ikan tu..nyum2..

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

publika ada daiso eh...baru ku tau jakun oii

whitecappuccino said...Reply To This Comment

napok pung nyummm nyummmmm!

Puan Ezy said...Reply To This Comment

rindunyeeee nk ke daiso..
apsal kat ganu ni xde daiso.. uhuk2

Cik Mun said...Reply To This Comment

nampak sedap..tp mun kurang sikit mkan sushi ni..

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

yang bawah tuh...sedapnya
anak-anak sukalah sushi ni...

EZAN IDMA said...Reply To This Comment

pehh gambar dia mengancam

azieazah said...Reply To This Comment

Saya peminat sushi....!!

BUNDA a.k.a KN said...Reply To This Comment

bunda pulak tak semua jenis sushi ni yang sesuai tekak bunda...tapi tengok spicy tuna tu macam sedap jer..

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

sishi Q? sushi King ke kak?

misz sheyla said...Reply To This Comment

xleh telan sangat sushi ni..huhu ..tekak melayu habis..ape nk buat

Chenta Ummi said...Reply To This Comment

saya pun sendiri tak pernah try sushi.. ermm tekak ni tak kena je rasa but after baca entri ni rasa nak cuba lak.. hehehe

anyway ni pertama kali saya menyinggah ke sini.. suke sgt!

eira eixora said...Reply To This Comment

dulu pernah try sekali sushi ni. tapi tak ingat kedai mana. tapi tak abes. mungkin boleh try yang ni pula.

tasekM said...Reply To This Comment

kenapakah aku muntah bila mkn sushi?
sungguh tak jepun, kan..?



.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

sekali rasa terus jatuh cinta yek kak

mamyharraz said...Reply To This Comment

duhh duhh sushi!
my fav for everrr gittuw

ntah nape nampak je sushi terus bernafsu nak mkn nyammmss!!

elly nadyra said...Reply To This Comment

aduhaiiii nyesal bukak blog ko masa time lunch