Thursday, October 17, 2013

random photos # 5

hei... lamanya tak buat random photos. dah takde ape nak citer, moh le nengok gambar² yang dok ado dalam pc aku ni. udah lama nyimpannya utk up stori. elok bebenor la dijadikan bahan utk hari ni yang sememangnya tgh takde modal nak becerita. hehehe

 3 jenis mee dan 3 jenis rasa. entah hari bila pyer bekpes ni. tak bermakna hidup aku tanpa neskepe tarik

 kawan otai banje nasi kerabu paling sodap di selera duta. mmg terbaik wa cakap luuu

dah lama tak lepak pantry opis pekena megi goreng kak ros. jumaat bila entah, lepak situ gebang², tau² dah dekat 2.45. perghhh... lamanya menyembang. kalu p daiso kompem abes duit kan... hihihi. eh... dah lama giler tak baca kosmo ok.

hari pertama dpt spek. ye... saya dah mula rabun jauh. daddy dah bising bila bawak kete asyik la tak nampak jalan. dia soh tgk signboard pun haram aku tak nampak. dah dekat baru nak nampak.. acampaner... udah telepas jalan. kalu malam lagi laaa.... mmg aku tak berani nak bawak kete. takat nak p umh mak tu ok lagi, dah mmg dekat. kalu jauh... mak jemah tak brani noks. lepas ni tiada alasan lagi daddy kata. oh tidak!!! tengkiu daddy moks, banje mummy spek ni. dah ngupa cekgu lukisan plak aku rasa. cekgu lukisan?? ape² je la gemok! hahaha

nom nom sedap ngkoo... pedas dia berapi rapi. tak caya coba!

ko tgk dua badek ni. kalu bab sepahkan ngumah bagi le kat depa. laci tu sebenarnya susah nak bukak. tapi bila dapat bukak... seronoknya depa. tgk muka memasing... muka tak sabar nak kuarkan ape ada dalam tu.

 candid dari ayah sebelum dia buat bypass. nakal kan ayah aku. tetiber wat tebeliak mata. tekejut aku weh. hahaha

sebenarnya aku beli sandle kelabu tu utk rayqal. dia baru pandai jalan. aku beli sandle biasa je utk pakai kat taman ngumah mak, petang² maid kami suker bawak depa main kat taman. nak yang mahal beli sendiri la ye ami ayu. hehehe... kang beli satu, berebut plak. udahnya beli la jugak utk qausar dan kak icha. tu pun qausar dok cakap sandle kelabu tu dia pyer jugak. hish... semua dia punyer tau.

 seminggu sekali aku mesti beli kopok batang ni utk stok anak² kt ngumah mak tok.

 menjadi kegilaan aku skang ni. jajan seaweed sekotak utk sehari. boleh kunyah tanpa henti. kakaka

biskut kapit coklat order ngan nor, geng antu jepun. ni pun kalu sekali kunyah, mesti tak boleh henti.

 rambut qausar ikot mcm rambut aku, ikal mayang. tu kalu rambut dia basah, lagi nampak panjang. 

ko tgk kegembiraan qausar dapat main air. budak ni antu air tau. kak icha ngan rayqal rileks je... kamu yang over dah kenapa dik? hahaha...



eh dah la. sekian n3 utk hari ini. aku dah lapar, nak makan dulu. bai!

23 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sedapnya makanan tue..
hehe
besar dah si tomei2

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Pnh jgk mkn seaweed tu..yg pedas..sekaali lps mkn trus x leh ckp apa2..sbb pdas sgt..hehe

D Yatie said...Reply To This Comment

Hihi.. ayah comel!

Rizziela said...Reply To This Comment

mcm saya punya kes plak.... kalau nak beli apa2 mesti kena 3 ... sebab 1 set utk twin.. yg abang sulong pun nak gak

Dee said...Reply To This Comment

aku dgn nescafe tarik pun tak dapat dipisahkan nok..

Hati Ema said...Reply To This Comment

nampak comel pakai spek.....

Ainim Suju said...Reply To This Comment

uiks..penuh dengan makanan kak..sedap

dah besar qausar ya

Cik Mun said...Reply To This Comment

seronok benor dorang main air ye..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Apa pun yg kakak suka tengok gambar anak-anak:)

wantie said...Reply To This Comment

photo dorang kopak laci tu sangat sangat suka tau. tengok je la muka si qausar tu. smapai kembang kembang hidung dia..

aksi dalaman yang sangat memberontak nak punggah apa yang ada. hahahaha...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

bestnya tengok jajan tuh...dapat kunyah-kunyah sedappp

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Lapar plak tgk makanan2 ni. Dah lama tak minum neskefe tarik.

Siti Asiah said...Reply To This Comment

Sedapnye ns kerabu tu, jajan seaweed tu sedap ke?katne beli?
Makin lawa la niezzareena pakai spek...makin cun...;)

aizamia3 said...Reply To This Comment

time petang cenggini tengok jajan tu mulalah rasa nak menapak g beli jap.. ngeh3x.. ;)

Shahida Othman said...Reply To This Comment

kak enaaa..kuih kapit kau nak habeh ku kerjakan nehhh..jgn nyesalll suh habeskannn

Syazana Zainn said...Reply To This Comment

comel lah anak akak. hihi
gebu2 je :D

wahida said...Reply To This Comment

comel budak2 duk excited nak selongkar laci tu...heheh...

bila nak pakai spek gi opis? :)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

raiqal yg sekali pantang ngan aku tu kan??
nampak lain la dia..
kim salam ma mu ek nok..
rindu ar aku kat dia

the malay male said...Reply To This Comment

nescafe tarik tu mmg my fav jugak

norhidana miswan said...Reply To This Comment

-berapa rege mee campur2 ko tu kak...kalu kt kantin tempat aku 1 mee rm2... kalu 3 tuh comfirm rm6 walaupun amik skit2
-perkhh tgri ni nk cari ns kerabu gk lah...terliur nengok ns kerabu ko
-aritu sblum balik kg pun aku bt mee grg celup2 gitu... syok gk
-muahahahah welcome to club lah kak... club rabun sedunia
-mcm best je nom2 nih nk try gk lah dh ko kata pedas gle
-bdk2 mmg suke nyelongkar laci ke apa kan...
-ayah ko tu mls nk sedih2 takmo anak2 riso tuh
-bdk2 kan kalu blh sume benda nk sama... slipar ke baju kan...
- mcm best je kopok ko beli tuh kak... udahla colorful
-aku pun ada gk beli jajan seweed tuh tp jenis yg lain lah kak... yg cam ko tayang tu tak penah jmpa pun
-uwaaaaaaaaaa kapit bercoklat.... mmg terbaik lah
-bdk2 mmg suke air...mana ada bdk tak suke main air kak oi

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

omei nya akk pakai spek.

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Camne nk oder kuih kapit tu....nk jugak.

elly nadyra said...Reply To This Comment

skali lagi rasa nak tampo diri sendiri bukak entry ni time lunch sebab nasi kerabu tu nampak sedap nak matik, kuih kapit coklat tu sedappppppppppppppppp uwaaaaaaaaaaaaaaa ko kijam ar