Friday, October 18, 2013

jus 3 rasa

aku beli buah dari ari ahad utk buat jus diet. hah??? jus diet??? tumbang!!! hahaha... takde la, aku ada terbaca kat satu blog ni, aku lupa sudah blog maner, aku terjumpa pun sebab gugel taip ape benda entah. hah, lupa betul namanya ni. 

blogger tu cakap, ni utk kegemukkan. hahaha... ye ye, sila la gelak! gelak puas² ye.. telebih gelak kalu tesungkur, dah takde nyawa, maaf cakap la ye. wassalam... kikiki.. nak gelakkan aku sekali kau yg kojol dulu. sedeh!!! 

haishh... tak baik kan aku cakap mcm tu. tapi ade... ade orang yg gelakkan aku. ade orang yang kutuk aku. eleh, ko yg kutuk aku nak cebek mulot konon... ngaku je la.. ye, kau la ngok.. kau selalu kutuk aku kan. ngaku cepat! hahaha... saiko sangat!

dah dah... aku nak citer pasal jus 3 rasa bukan nak cari pasal ngan orang yang tak abes² dengki ngan kebahagian aku. pegi setan ngan ko la.. lantak ko la nak jadi ape pun. fedulik ape aku. titik!

jus pertama yang aku cuba, campuran buah mangga + pear + oren

apa salah untuk mencuba kan. nak kata utk kurus tu idak la. aku kan suker terai mcm². ni tadi tgk inaachiq masak menu diet pun aku dah terliur habes. nak buat apekan daya, tong gas aku kat ngumah mak. hahaha... malas nak citer pasal tong gas. senang cakap, mak aku pinjam sebab pepagi buta gas abes, so takde jalan lain, dia soh kami anto sebelum p keje. aku kan anak yang baek. kan kan kan... 

masuk dalam blender, masukkan air skit pastu air batu skit. ko blend la ikot rasa tekak ko. aku blend tak hancur sangat sebab aku nak ada rasa pati buah tu. kalu blender korang bukan utk blend air batu, jgn tiru mcm aku masuk ais ketul beso beso ngupa gini ye. kang tecabut mata blender korang. 

nah... siap utk minum petang, santai² bersama lakik layan tv. lakik puji ye... harap maklum. siap buat thumb up lagi, tapi tak gamak nak masuk gambar dia sebab tak pakai baju. lagi la kena kutuk kaw kaw plak. hehehe... 

lakik aku, 15minit lepas minum jus ni, terus ke jamban berak². ha, pembuangan toksin sangat. aku plak, 3 kali ke jamban ngko. so, korang kalu rasa nak berak berulang kali, sila la cuba ye. hahaha

sebenarnya balik keje smlm nak beli yogurt, lupa kekdahnye. kalu campo yogurt lagi la sodap ngkooo... smoothie sangatttt. slup slup.... 

next aku buat jus utk darah tinggi plak ye... tunggu!!

19 dok ngomen:

mamasuri said...Reply To This Comment

rajin nye ko nokk..
kalau aku mmg aku bli jer..
hehehe....

wantie said...Reply To This Comment

ko biar betik. boleh terus ke jamban ke kalau minum jus tiga rasa ni?

kang aku syorkan kat org yang kena sembelit tak berak berak deme, jenuh lak aku. kikikikik...


nampak sedap weih.. nak torai ke idak ni. semua buah tu ada dalam peties...

Rizziela said...Reply To This Comment

Bagusnya kalau mencuci..saya pun nak cuba..harus mencuba ni

Anonymous said...Reply To This Comment

nampak sedap. boleh la cuba nnt

~MommyAqilMedina~ said...Reply To This Comment

Wow!boleh cuba ni..ala ala smoothies gitu..jus Diet ke yang?selamat berdiet ye!

Shark Kay said...Reply To This Comment

kreatif ler kak.
bleh wat slalu ler kalu sdap ni.
blum cuba lagi ni 3 rasa,

DYatie said...Reply To This Comment

Wahhhh. Takut lak nak cuba. Sbb malas msuk jmban. Hahahahaha.

Cikda said...Reply To This Comment

hahaha.. amboi ganas nya.. nak ikut resepi pun rasa tergagap.gagap.. takut kena marah...hahahha

tapi boleh cuba ni.. :)

sHeeMa DeaN said...Reply To This Comment


salam...

warghhhh best nie .. dah mcm minuman untuk detox kekdahnyaa bila berak berak..

persetan kan orang yang ngata kita gemuk tu.. gemuk salah.. kurus pun salah.. semua tak kena dengan mata dorang.. chill ok

Puan Ezy said...Reply To This Comment

tgh2 pns ni mnom jus best giler!

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

saya makan oren 3 bijik sorang, siap sedialah ke jamban haha

Ainim Suju said...Reply To This Comment

oo..cenggitu ya kak. nampaknya saya kena cuba la ni.

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Pelawas sungguh ni..klu sembelit bleh try la ni eh..hehe

mamyharraz said...Reply To This Comment

muhehehe kelakar part berganti-gantian ke toilet tu
nampak keberkesanan jus ni kan.
haihh ni yg smgt nak try gak ni..

Nastyna said...Reply To This Comment

Owhh nak try, sejak I kurangkan minum kopi ni payah pulak nak berak pagi2, hihi (itu pun nak report:p)

seri.selaseh said...Reply To This Comment

wahhh.... kesan dia serta merta. Terus gi toilet.. Terbaik. 3 buah tu mmg sy suka. X pernah lagik campur2 buah buat jus. Paling2 pon dlm gelas tu ada jus tembikai pastu letak buah laici. Bleh cuba pasnih...

Wak Gelas said...Reply To This Comment

rajinnyerr makk.,ehHee

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

sedap tu jus buah2an ni... Maaf lambat terjah balik busy dgn kerja & kesihatan Adik tang mengizinkan latley !

Amanda Suria said...Reply To This Comment

haaa...minuman sihat sgt ni...aku nak cuba ni nok..mana tau aku leh kurus plak...