Thursday, October 10, 2013

suami isteri penuh bahagia

lebat giler kan ujan smlm. masuk je kete lepas daddy amek, aku mcm biasa ar, sembang dua tiga patah, tau² dah sampai petronas area ngumah. daddy kuar pi cocok duit, aku sambung tido, tau² kat kedai runcit. aku sambung tido balik, tau² dah sampai ngumah. giler tak senonoh pyer perangai. hahaha... 

dah sampai ngumah, mak ai... tetiber ujan lebat giler. angin pun kuat. dah mcm ribut taufan aku rasa. kami tak jadi nak naik ngumah, lepak lu dalam kete, main game, layan pesbuk..ig bagai... dah takde keje, tido pun dah puas... mula la aku jadi giler dalam kete. nak 3G qausar takot plak.. kang tgh sedap layan 3G tetiber kena sambar petir... terus kaku...acampaner?? hahaha

snap punyer snap... ni je gambar yang jadi. yg jadi time muka tak senonoh lak tu... lantak! aku kan bukan kontrol ayu pyer manusia. fedulik kan kutukan orang... janji aku rasa akulah paling ayu masa ni, kalah era pazira. ko penah tgk era pajira buat muka cenggini. hahaha... takde kan... aku je mampu... fengsan! lepas ni trima la kalu org keliling jeling² tgk kau gebus. kikiki

lama mana nak lepak dalam kete pun kan. ujan makin lebat lak tu. menyaksikan angin kuat membidas ujan lalu menumbangkan zink yang menutup kawasan utk kerja² membina surau, tumbang depan mata uolss... takot iols tgk... ai, takde makna nak tunggu sampai ujan brenti. moh le kita naik daddy oi. umh tingkat satu je pun. toksah ngada nak lepak dalam kete lama sangat. kalu dah malas nak naik, tido terus sampai pagi esok kekdahnya. muahaha... daddy melampau, bukan nak kena jalan jauh pun. tu pun nak tutup kepala ngan pastik. gedix tau... 

naik je ngumah, tak sempat bukak pintu ngumah, daddy dah capai penyapu buang air depan beranda. hah... dah sebiji ngupa cleaner aku tgk. dah la uniform dia kaler biru gitu. hahaha... kelakar. pak budi, kasik cuci elok² ya. nnt saya kasi upahnya... malam sikit ya pak budi. kakakaka.... laki sebok cuci beranda, binik sebuk ngan begambar. makin tak senonoh perangai. 

ko mampu dah basah kuyup, belom pun masuk ngumah, posing ngupa gini. siap senyum leboo lagi. kikiki... ni namanya kami laki bini hidup bahagia dulu, kini dan selamanya. hahaha...tak bleh blah! dah daddy, tak payah nak tayang gigi taring sangat... sambung mop lantai dalam ngumah pulak. madam nak silang kaki main candy crush... kang malam skit madam bayar upah ye...  muahahaha... *juling mata*



33 dok ngomen:

Kakcik said...Reply To This Comment

Itulah kebahagiaan. :)

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

alhamdullilah

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Bahagianya ☺☺

Eye_nee said...Reply To This Comment

sempoiiii..laki bini....

ummiross said...Reply To This Comment

Alhamdulillah, sportingnya suami isteri, yang baca ni pun tumpang rasa bahagia.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Saat bahagia inilah perlu diabadikan - kakak tumpang suka sama:)

Hati Ema said...Reply To This Comment

alhamdulillah....

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Bestnya dot pasangn yg sporting dan sling memahami kn..:)

ZazaMyMoon said...Reply To This Comment

heee ini namanya gedix bahagia.. LoL!

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

ini dinamakan bahagia dalam hujan....tumpang hepi juga

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

SPORTING GILA LAKI BINI..KALAU LAKI BUI JGN HRP LA NK BERPOSING BAGAI DLM KEADAAN MCM TU..HAHA

Myra Jay said...Reply To This Comment

Hheee, sweet nengok...
kata orang lomantik gitu :)
Dlm keta pun jadi keje..hehee

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Ujan lebat? Sini tak ujan pulak. Mmmm...tp comel lah gambar berdua last sekali tu. Heheheheheh...

attyfir said...Reply To This Comment

itulah baca fb smlm ..kl ujan lebat..
tp bangi ..panas je smlm ..tak ujan langsung .

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Betul kan. Hujan lebat sgt smlm. Tp nasib baik kat sklh anak anak x ujan pulak.

Happy for you too nieza. Syok je tgk korang happy sokmom

wantie said...Reply To This Comment

hahaha... emmang sempoi la kome berdua. kalau my hubby tak de naksengih time bergambo. bergambo pun dia tak bapa nak sangat....


bahagia sokmo K. eh dak qausar tu mana?

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

bahagia je tgk

eLLy said...Reply To This Comment

Bahagia itu subjective hahahaha

Dee said...Reply To This Comment

amboi...seronok tgk korang..loving couple gitu...moga terus berbahagia..

wahida said...Reply To This Comment

along dah rupa cleaner GFM...kahkah...

mamasuri said...Reply To This Comment

sempoi laki hang ...terbaek nokkk

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

hahaha.. bahagia gila kak.. malam nanti jangan lupa bagi upah.. hahaha..

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

hehehe.. sweet couple.. yang ayat last tak menahan.. hehehe

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

hahahahaha akak ne lucu sgt ^^

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ni namanyer gile posing hehehe...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

hahaha..gilo la mu na..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

kah kah kah....Pak Budi takot hujannnn kaaa? wakakakaka

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

haha sporting la uols

azieazah said...Reply To This Comment

Caya lahhh...! Nanti amik gambar Pak Budi menyapu dapur plak eh? Hhahaha!!

eira eixora said...Reply To This Comment

hehe., sweet je. walaupun ujan lebat masih cool lgi.

whitecappuccino said...Reply To This Comment

moga bahagia selalu deh

seri.selaseh said...Reply To This Comment

Mmg mesra. Bak kata org, rezeki tu dtg dlm macam2 rupa. X semestinya duit & harta benda. Kebahagiaan rumah tangga pon satu rezeki. Bnyk2 bersyukur dgn apa yg kita ada

Siti Asiah said...Reply To This Comment

Sporting giler Pak BUDI ye...sonok tgok korang bahagia...;)