Friday, October 11, 2013

anak bujang kami domam

sebelum balik keje smlm, mak tok tepon bagi tau qausar demam tapi dia masih boleh melasak lagi masa tu. aku terus 3G, tak senang hati bila dah dgr anak tak sihat. masa 3G nampak dia ok. siap gelak mengekek lagi. ok, jiwa ada tenang skit la sementara nak jumpa anak. 

semalam pun ujan gak lagi kan, jadiknya daddy pun sampai lewat bebeno. puas kami pusing nak ikot jalan yg tak jem... mm takde makna, ko masuk le celah maner pun semuanya sesak. sudahnya kami sampai umh dekat 7.30. sampai umh aku terus mandi, siap² nak pi umh mak. masa daddy tgh mandi, ummi aciq call cakap qausar dah start merengek, tak mo makan nasi. hah... mula aku tak keruan. tak lama pastu, ummi tepon lagi kasi tau qausar dah muntah. alaaaa.... terus jerit kat daddy soh mandi cepat. dia tu kalu mandi mmg berejam. kalu tak jerit soh cepat, mmg lagi lama la nak tunggu dia siap. 

pi umh mak amek qausar, terus ke klinik. tengkiu ummi sudi turun tolong anto qausar ke kete kami. dalam kete pun qausar diam je. tekebil² tgk aku ngan daddy dia. badan dia mmg panas. dia dok atas riba aku pun terasa bahang panas. tapi, bila kuar lagu ape entah...eh, boleh plak dia begelek. boleh plak dia bejoget goyang tangan bagai. hahaha... qausar, qausar!

 sampai klinik, terus tak mo riba lagik. sakan belari

kalu datang klinik sri indah belah malam, mesti jumpa doktor ni. tak silap aku nama dia doktor kumar kot. ker??? entah, aku pun lupa. hahaha... doktor ni baik. aku suker cara dia layan qausar. manja je... hehehe

bukak mulut sayang, bukan giget benda tu... tekak dia merah sebab tu tak lalu makan

 suhu 39.1, terus masuk ubat vontot... budak ciwek ni biasa ar. melalak kejap je, pas pakai suar balik, terus melasak. gimik je lebeh... babab kang

smlm dia tak lena tido. sampai mummy daddy pun tak lena sama. kejap² kang dia tejaga, nak daddy. kejap² kang dia tejaga, nak aku riba. eh.. mcm² peel la kalu anak tgh demam kan. ni pagi tadi, cam biasa, mummy harus amek gambar dia tgh syok tido. so pagi tadi mimpi ape dik? ooo... mimpi jadik kontraktor ye. amboi... beriya bona mimpi mu dik. jenuh mikir cemana nak bina umh utk mummy ye.... hahahaha (mimpi ikot tema baju). yang tak tahan muncung ngan dagu tu... oksigen? menten... hahaha


25 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

ala cianya dia

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Musim demam nok. Anak aku pon demam juga smalam. ASyik mengempeng jer. Alhamdulillah hari ni dah ok.

GWS handsome.

ejaMaria said...Reply To This Comment

bila anak demam kita mmg penat... penat berjaga malam pantau suhu badan anak... risau klu demam naik sampai 39'-40'c... nnt bole kena sawan... :(

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Ala ciannye dia. Get well soon syg.

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

demam2 pun qausar masih nmpk comey moyey hahaha.

Dee said...Reply To This Comment

alolo..moga cepat sembuh ye sayang..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

ala..siannya..
cepat sembuh ye qaisy

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

cian Qausar...
cepat sembuh tau..
nak raya ni...

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

alahai cian dier demam...sama la anak sue pon demam

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Olololo...dak kenit ni demam ke? Moga lekas sembuh ye? Comelnye baju tido die...

Eye_nee said...Reply To This Comment

alalalala...ciannya budak kecik ni....

IDAZS said...Reply To This Comment

ciannya dia. moga cepat sembuh ya sayang

Ati Masrif said...Reply To This Comment

assalamualaikum,

budak2 ni senang sumbat je ubat
di vontot tu
selain mudah ...cepat juga kebahnya

semoga cepat sihat hensem tu :)

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Musim demam skrg ni..sya sndri pun rasa macam nak dmm je ni,,semoga qausar cpt sihat :)

Kakcik said...Reply To This Comment

Semoga Qausar segera sembuh sepenuhnya

ummiross said...Reply To This Comment

Bagus kan dapat doktor yang baik, bila selalu jumpa Qausar pun tentu rasa selesa.
Moga cepat sembuh,
hehe..mimpi indah selalu ye.

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

aku tau doktor kumar ni klinik sri indah...yer ar tiap kali pegi je belah malam mesti dia ada...hehehe...tapi kami dah tukar klinik pegi Klinik Alam Medic sentul...best weh...ko patut pegi sekali cuba sbb ubat dia best tak kedekut...psst panel kan

wahida said...Reply To This Comment

sian qausar...

cepat baik ye sayang...rajin2 tuam anak bujang aku ni jah..

wantie said...Reply To This Comment

kalau demam tapi aktif ok lagi. jgn demam terus terkulai tu yg risau tu.

good boy GWS yer.

eMMe said...Reply To This Comment

Salam Sis Nieza, kalo demam tak kebah juga, basahkan kepala qausar dgn air asam jawa...lap dgn tuala basah, part celah ketiak dia, belakang badan dia... moga cepat sembuh qausar bakal menantu, hhhahaha...

selamat hari raya Sis...

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

MOGA CEPAT SEMBUH QAUSAR..^_^

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Demam nak besar!

aizamia3 said...Reply To This Comment

dak Qausar camane.. dah ok dah.. ;)

Syazana Zainn said...Reply To This Comment

lahai comel nya!

cian dia demam

get well soon ok ;)

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

moga cepat sembuh budak gebu.