Tuesday, September 3, 2013

random photos 4, edisi raya

sebelum cuci mata ngan gambar entahapeapeentah ni, aku nak jawab beberapa komen yang tanyer lokasi cendol bakar tu celah maner. cendol bakar tu kat shell yang nak ke kunang². kan ade 2 shell kat situ. dia kat shell yang pertama. ala, 2 shell tu kat lorong yang sama. korang masuk je jalan nak ke shell tu terus nampak cendol bakar. dan lagi satu, skang dah takde kunang² ye. aku tak tau dorang tukar nama atau tokei lain yang dah amek aleh tempat tu. aku pun tak igt nama baru tempat tu, cam susah skit nak sebut. hahaha... kalu korang lalu nnt, korang tgk le sendiri ye.

ok, sambung citer utk hari ni plak. aku sebenarnya dah takde modal nak karang citer hari² sebab sejak MIL masuk sepital, mcm dah takde makna raya bagi kami. sejak pada tu, hari² kami termasuk hujung minggu adalah betapa di sepital saje. orang lain sibuk pegi jemputan umh terbuka, kami beropen house kat sepital sajo. hehehe... balik keje, larik ke sepital. malammmm baru sampai umh. sabtu ahad pagi dah larik sepital, malammmm baru balik. kami skang ni sampai takde masa sangat ngan qausar. kesian dia. nak bawak dia pun tak boleh, budak² bawah 12 tahun tak dibenarkan masuk. kesian kat wan qausar, rindu cucu². eh, aku ni nak citer hal sepital ke ape ni. hahaha...

takde motip pun gambar ni cuma kami amek betul² time qausar terjaga dari mimpi indah. hehehe.. masa ni kami kat umh wan andak dia. ko tgk muka nak marah qausar. eleh... igt orang takot le tu wat kedut dahi tu... giget kang!

 mm... tak sampai baper minit, terus lincah balik. hahaha... nampak ade makanan atas meja terus kuar suara 'nak nak'.. kadang kang 'mak mak'... mak dia tu maknanya nak.

dari umh wan andak, kami ke umh makcik daddy. kami panggil makcik daddy tu kak pit. aku pun tak tau nama sebenarnya dia ape. pastu qausar nak panggil dia aper? nek pit? eh... lain mcm je bunyinyer. kikikiki...  punyer qausar tak dok diam masa ni. geram aku... sudahnye daddy umpan ngan enpon. baru la dok diam tapi mulot tak brenti membebel. amboi dik, hapdet IG ke tu... hehehe... ko tgk muke daddy, tgh tunggu turn nak sambung main candy crush la tu... hahaha

malam tu kami ke umh cik aman, adik pada mak daddy. gambar ni paling aku tak bleh blah tgk. aku rasa qausar ni mmg sebiji peel aku. suker tenung seseorang begitu mendalam. hahaha... sape rapat ngan aku akan tau peel aku cemana. aku ni jenis kalu tgk sesuatu mmg aku tgk betul². takde nak cover punyer. aku penah tenung seseorang dalam surau, sudahnya aku kena baling ngan bag make up kawan aku. dia kata tak agak² aku tenung orang tu. hahahaha... sakit tahu tak. dah la bag make up dia berat. tekejut beruk aku time tu... sudahnya peel aku turun kat qausar. hahaha... punyer ralit dia dok tgk anjang dia sembang ngan daddy. dalam hati dia entah ape la dia cakap kan. hehehe

ni lagi satu peel aku. mmg aku suker wat muke bekerut mcm ni. skang menurun kat qausar. hehehe... aku tak tau nak lepaskan dia dari puting tu cemana. takde oksigen dia tu, mmg tak keruan jadinya. dari dok dgr dia melalak dok cakap nak mak nak mak, mak mak... nak nak... baek la aku sumbat oksigen tu. baru senyap.

jalan² raya sambung lagi. kami ke umah pakcik daddy plak. sementara tunggu ucu sampai yang keluar pegi beraya jugak, meh posing jap dalam kete. ko tgk muker stim daddy, time ni dia mengantuk bebenor. dak qausar takde lain la keje dia kalu dalam kete... habes di picit di tekan ape yang ade kat dashboard tu..

 masuk umh ucu.. dia memerot plak... elok la, tukar baju sekali, dah melekit satu badan main kejar² ngan kak aina. ucuk acam dah dia

 masok kete cam besa la mesti dia dengkor punyer... peel sape, mummy dia... masuk kete mesti nak tido. hehehe...

 sampai umh ummi achiq dan abi yan dia, tak lain mesti terus nak makan. budak ni makan main makan main.

ha... ni bukan peel aku ehhh... ini budak wat perangai yang tak tau ape masalah yang tgh dia hadapai sampai susah betul nak pakaikan baju. aku 'haippppp' skit terus melalak beriya mcm kena kutil. aku geram tu yang aku sapu bedak banyak² mcm tu. kita dah la lambat nak p beraya umh ibu, dia plak asyik wat hal... mmg kena la ngan mummy... rasakan. hehehe.... mummy nakal! sori dik.... 

ini raya paling kejap penah aku buat. masuk umh MIL adik aku, mkn laju², minum laju² terus salam minta diri. hahaha... tak sempat sembang ape kot. tak senonoh punyer perangai. sori le makcik, kami nak kena cepat... ade dua rumah menunggu time tu. hehehe.. jap², dah kenapa aku sengeh ngupe itu... kembung pipi kot... dah la sedia ade kembung. huduh tahu... hahahaha

dari umh MIL adik aku, bedesup ke umh dd plak. kat umh dd aku blasah makan serawa doyan banyak giler. huiiii.... cicah plak roti... bekelip² mata di buatnye. hehehe... dari umh dd, bedesup ke rawang plak. lunyai hoi badan. masa ni kak jah je takde, dia sampai lambat sebab pegi beraya kat umh bakal adik ipar dia dulu. 

dah, tu je la citer utk ari ni, aku dah malas nak taip lagi. habes dah citer raya utk tahun ni. gambar pun nan hado sebab sebok kejar qausar. adehla.... letih mummy dik, tapi kurusnye idak jugeeeee. mmmmmmm


18 dok ngomen:

lieyalatif said...Reply To This Comment

cantik dress stripe ko tu noks...hitam merah putih lagi...aku suke...

eii geram tgk qausar ataskuda tu noks...aku kunyah2 kang baru tau budak gebus gebas nieh...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

cantiknya mata qays masa tgh tido tu..

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

pakwe qays punya bulu mata wahhhh meletop

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

seronok tengok gelagat Qays bila dah makin besar ni..

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nak pinjam budak tomei jap

Dee said...Reply To This Comment

mula2 k dee nak ckp...nak doakan sebenarnya agar MIL awak cepat sembuh ye mek jah..moga dipermudahkan juga segala urusan mek jah..

yg kedua..itu oksigen satu hari nti dia akan lepaskan juga..tp kalau dh sentiasa kat baju tu..hmm..lambat gaklah..hehehe..tp pakwer macho dan ensem tak rocklah amik oksigen..kehkehkeh..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

bz ke sana sini yek, tak best lah raya kalu tak kunjung sana sini kan kak... wah thn ni tema ko jubah je ek kak.... mudah n senang nk jaga n handle kan

geram nengok si qays nngis nampak gg heheheh

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kira dah elok benar Qausar tau sebab banyak rumah pergi tapi dia tak meragam. Kesian kena marah sampai menangis tu... meh sini sayang ikut auntie..

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Wah beraya sakan ko ye noks....sian qays kena tempek bedak tebal kat muka....sapa suruh noti kan....hehe

Kakcik said...Reply To This Comment

Comelnya QQS walau dalam apa gaya pun. :)

D Yatie said...Reply To This Comment

Semoga MIL segera sembuh..

Oksigen? Kami pgil candu. Haha. Arissa dah berjaya bercerai dengan puting. Hikmah kena hfmd. Huuuuuuu.

Qausar... memang nurun mak nyer lah ni. Gen mak lebih! Hihi.

Selamat Hari Raya awak.. ;)

ummiross said...Reply To This Comment

Ummi pun sepanjang syawal, hujung minggu balik kampung, jaga mak mertua dihospital bergilir2, akhirnya MIL pergi jua Sabtu lepas.
Moga MIL shareena sembuh segera. Gambar qausar tido tu, lentik betul bulu mata, kacaklah!!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

ok..qaish comel la cam omaknya..lawa dress mu

Rosmiza Ali said...Reply To This Comment

Salam raya! Hehe.. Datang sini membalas kunjungan.. Tinggal jejak sekali.. Comelnya Qausar.. Bape tahun tu sis? =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

wantie said...Reply To This Comment

bahaya ko.. tetiba mintak mak mak. hahaha...

budakkecik ni sangat sangat buat orang gerammmmmmmmmmmmm

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

Ensemya qausar ni...geram tgk....qausar mmg sebijik muka awk nieza...

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

Ensemya qausar ni...geram tgk....qausar mmg sebijik muka awk nieza...

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

raya sakan ye kak..seronoknya dapat makan macam-macam..hihi..Qays comel sangat lah..memerut pon nampak cute..hahahha