Wednesday, September 4, 2013

layan panggung


bukan panggung kat maner² mall ye tapi panggung kat opis aje. klu tgk wayang wajib ade popcorn kan. popcorn caramel dari daily fresh ni sedap dia sama mcm popcorn garrett yang tgh femes skang ni. tapi aku rasa yang ni kurang manis skit. entahla.. tu rasa tekak aku. yang ni pun bukan aku yang beli tapi kawan opis yang bawa sebab kami dah plan nak layan movie kat opis. harga dia?? sumpah aku lupa. hehehe

krup krap krup krap tak sedar dah tinggal separuh. mau tak, nak tahan dari rasa tekejut dan rasa takut menguasai diri, kunyah popcorn ni ade la semua rasa tu ilang skit. eh lupa nak cakap, kami layan the conjuring masa tu. uuiiiii.... hai.... citer tu tak le seram maner tapi tekejut tu sentiasa ada. aku ni klu tgk citer antu omputes tak rasa takut sangat, klu tgk citer antu melayu, sumpah aku tebawak² lepas tu. hahaha... ape ape entah kan... bagi aku klu citer omputes, ala...ghostbusters sangat tapi klu antu melayu, terus terbayang pocong. eiii...seram mak noksssss....


korang pernah tgk citer kembali lakonan aruah zami ismail? aku google, citer tu zaman 1983. masa tu aku berumur 5 tahun lah rasanya. aku tk igt la masa aku tgk citer tu mmg aku tgh berumur 5 tahun atau aku dah masuk sekolah rendah dan tgk siaran ulangan. bagi aku citer tu aku cakap koo.... seram nak mammmmmmssss... hahaha... hah skang rasa nak tgk balik. eh, nak try utube la...


lagi satu citer lama yang dah lama takde ulangan, citer misteri rumah tua lakonan noorkumalasari. aarrgghhh... takot giler kottt... kan kan kan......


28 dok ngomen:

Norhaizan hakim said...Reply To This Comment

Eee..menggoda betul popcorn tu!
Cerita hantu melayu yg KZ suka..emmmmm.. hantu Kak Limah..eeheheheeeee

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nampak sedap pop corn tue
mane nak beli nie...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Nmpk sedap popcorn tu...
Aku ingat2 lupa cerita kembali dan misteri rumah tua tu...nanti aku try google.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak kureng sikit pop-corn ni. Cerita hantu melayu inilah yg jadi isu kena komen raya lepas..

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

tak penah tgk citer ni..alahai popcorn bulat cantik je kan

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

aku tak pernah makan pop corn geret tu nok...so kalau rasanya lebih kurang popcorn dailyfresh ni, bleh la aku try beli daily fresh dulu...hahahahaha..

citer zami ismail jadi hantu tu kan? dia balik rumah dia malam malam...mmg ngeri siot!

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Uhhhhh rindu popcorn garret beb!

attyfir said...Reply To This Comment

ni yg nak jugak popcorn

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

cemana nak salut popcorn eh.. buat sendiri tak penah jadi comel..hahaha..

Kakcik said...Reply To This Comment

Mak tengok movie Dark Water pun boleh terkejut-terkejut... hehehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

eh noks aku tak tau lak daily fresh punye popcorn pun cantik bersalut gini...aku suke gini so takde laa kejadian dok pilih yg bersalut jek, yg putih2 nanti bercinta nak makan hahahahah

ye noks, aku dulu suke cite msteri rumah tua tu, satu scene yg aku ingat sampai skrang...beranak kot mulut tu hahaahahah

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Hahaha..lamanya citer tu..saya pon tak lahir lagi..kuikuikui..Pop Corn mmg sedap terbaiklah..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

nampak sedap popcorn daily fresh ni.. gemuk2 lak tu popcornnya...nnt leh cuba...anak2 suka ni...

akak klu tgk citer antu dulu2 memang serammmmss... tp antu skrg tak adanya serammm sgtkan...hehe

ummiross said...Reply To This Comment

sedapnya popcorn, tang krup-krap krp krap tu yg tak tahan tu, teliuq abih!!

Queen said...Reply To This Comment

sedapnya.. ada apa pada brand sangat kan.. kat OU pun ada satu brand pop corn baru..harga pun reasonable.. tak la semahal garret tu..
sedap jugaaa

Dee said...Reply To This Comment

itu misteri rumah tua yg noorkumalasari beranak kuar ikut mulut tu ye? wuii..seram banget itu..huhuhu..hihihi..

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

bagus la kurang manis. takpe tambahkan manis dalam senyumah.cewahh promo sangat hihi

Azian Elias said...Reply To This Comment

akak tak berapa suka layan cite lama esp pelakon yg dah tak ada. serem. hee

Aida78 said...Reply To This Comment

wahh sedapnya tapi nampak macam manis jerk kan...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

tp popcorn garret tuh mahai nak mammpps lah kak... lg2 lah utk org yg kureng mkn manis cam aku...

geram pulak aku nengok popcorn daily fresh tu gebus penuh karamel nyuer

bab cite antu tak kisahla korea ke, siam ke melayu omputeh ke mmg aku tkt n tak tgk nyer ahak2...dsar kan

cite norkumalasari tu mmg seram kak... aku masa tu sekolah rendah rasanyer siap nangis2 takmo tgk...dsr penakut

wantie said...Reply To This Comment

kalau tahun 1983 tu kit abaru umur 4 taun. TV pun tak de zaman tu. baju mana la nak tau gambo gambo semua tu.
ate..letrik pun non hado. hahahaha...

popcorn yang jenis ni dulu pernah beli sekali jer.pas tukedai tu tutup.

then nampak kat tesco, tapi cina punya. tak beli la..

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

suke tengok tp pastu suke terbawak2 dlm mimpi... tu yg payah...

lizz said...Reply To This Comment

huh terlio nengok popcorn tu...kalo gitu baik beli popcorn daily fresh ni dari garret tu berpuluh ringgit berapa ratus gram jerkan...

Jumria Alimuddin said...Reply To This Comment

salam...
color popcorn tu mcm best jak...
hehehehe....crita hantu melayu memang buat kita terbayang2...sejak tinggal dlm estet sya memang elak tgk crita hantu melayu...tkt terbayang-terbayang.

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

mmg sedap ni, lagi2 kalau panas2 hehehe

aNa LiEyA said...Reply To This Comment

Kalau akm berminat dgn ephyra akk boleh call n msg sy 0109828056.whatsapp pn boleh

mamasuri said...Reply To This Comment

sedaplak aku tgk popcorn ko..
tiba2 teringat waktu dating2 dulu..opps..hehehe

D Yatie said...Reply To This Comment

Lama dah tak tengok cter2 baru nih. Haih!