Tuesday, July 30, 2013

ikan di laut asam di darat


baru² ni ade factory outlet carnival kat opis aku. ade beberapa artis yang buat persembahan dan yang paling best ade chef tersohor abad ini yang datang buat demo masakan. sape lagi kalu bukan chef adu amran yg besuara husky.

sporting betul dia weh... berkali² aku amek gambar ngan dia. dia plak mengikut je. hahaha.... aku rasa kalu dia jadi penyanyi mesti suara dia sedap.

 ni buku mengenai diri dia dan ade jugak beberapa resepi. dijual dengan harga RM30 aje. murah kan... tapi aku idak le beli. dok ralit amek gambar, sampai aku lupa nak rasa masakan dia hari tu.

dah puas begambar, kami lepak² sambil layan makanan yang ade jual kat carnival tu. entah brapa kali kami repeat fries ni weh. aku pun lupa nama fries ni. sos dia tu yang mengancam.



ok la, tu je citer utk hari ni. ketemu lagi di lain episod. daaaaaaa

24 dok ngomen:

elise hamin said...Reply To This Comment

oh my!!! pepagi tengok fries tu bikin ai telan ailio berkali-kali je taw!!!

Qashmere said...Reply To This Comment

Sedapnya tengok fries tu. Kalau dekat oversea ada kios jual fries gini macam-macam topping. Sodappppppp!

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

daaaa, selamat menyambut hari raya hehe....

Dee said...Reply To This Comment

wow..ensem u..mesti sedap food dia..

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Alaaaa sedap nyer friesss!!!

nabila zaremi said...Reply To This Comment

friess..akak upload daun kayu pon sy nmpk sedap sbb dah set dalam otak buka blog akak nmpk mkanan sedap2...heheh

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

alamak! gamba yg last tu menggoda la.. huhuhu

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

syoknya bergambar dengan chef adu..

Ibu Lala said...Reply To This Comment

aduhai...gambo fries tu yg x tahan tu...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Dah kaya chef adu ni bila dah ada buku masakan lagi mudah nak tahu cara masakannya..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

opis ko ada jawatan PA kosong tak kak? best betul siap ada retis2 lg... jeles tau nengok bergambar ngn cef adu tuh

Tihara said...Reply To This Comment

bestnye fries tu..oh dugaan :)

wantie said...Reply To This Comment

aku tak bleh nak blah tiap kali tengok seluar chef amran ni . nampak cam sesak je kaki dia. hahahaha...tapi tak kisah la kan kaki dia dia punya suka le kan..

fries tu dia ke yg masak?

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

patut le kena repeat fries banyak kali, cetoet je...

wahida said...Reply To This Comment

tak menahan bila aku suh dia bukak spek, dia tanya kenapa? aku ckp kalau chef bukak spek, nampak lagi hensem...terus dia bukak spek tak pakai2 dah...hahaha...

ieda immi said...Reply To This Comment

wahhhh chef adu ! ;)

adarnadzmie said...Reply To This Comment

lain dh wjah chef Adu ni... dlm masterchef rambut ketak2 sket...dlm gmabr ni nmpk lebih encemmmm...hehe

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Waaa....best ko nok.. tumpang popular dia jap...

ummiross said...Reply To This Comment

waa best juga dapat bergambar dengan chef yang popular.

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

bestnya dapat jumpa chef Adu...
dia memang sporting kan...
mcm mana dia kat dalam tv, macam tu lah dia kat dunia realiti...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Wahhh glemer ko noks dapat gambar juri masterchef yang popular tu.....

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Wahhh..bertuahnya mu!!

Kella said...Reply To This Comment

wah.. teringinnya nak miliki buku itu.. humm