Monday, May 13, 2013

hari ibu @ wadihana

assalamualaikum semua. kembali bersiaran mggu ini dengan hidangan pertama sempena dengan banje mak mkn hari ibu semalam.tak semua ahli keluarga yang dapat join. angah ngan mabuknya, mood asyik ke laut jek, ayu plak ke seremban, ayah plak ada hal penting. dah janji ngan mak tak best plak nak cancel. aku sekeluarga, achiq dan asben dia je la yang ada. bawak kak icha sama. next time la bawak yang lain lepak wadihana lagi.

mak yang diraikan. takde hadiah bermakna selain masak utk mak semalam. hehehe... maid aku, neng pun ikot sama, takkan tak bawak plak kan. sambut utk dia sekali sebab anak dia kan jauh. first time aku sambut hari ibu utk diri sendiri. 

 abi yan, ummi achiq dan kak icha. 

 mami, qausar dan dedi mox. eh..... 

 kids menu utk kak icha dan qausar. grilled bbq sausage RM6.90
alahai... lupa la nak ckp tkyah letak sos bbq tu, agak pedas utk kak icha

 mak dan neng pyer. sizzling chicken chop, RM21.90

 aku pyer, grilled lamb chop RM34.50. aku kan hantu kambing, rasa tak cukup plak.

 ummi achiq pyer, spaghetti carbonara, RM16.90

 abi yan pyer, grilled salmon filet RM28.90. terliur aku tgk. next time nak try ini plak

 dedi pyer, grilled bbq honey of spring chicken RM25.90. yang ni sungguh² banyak ayam dia. sampai dedi tak habes mkn, share ngan aku dan neng. 

 ini budak klu tak kasi aper² mmg mulot dia bebel tak brenti. habes semua orang sebelah dia p tegoq. hamboi, peramah sungguh heh... mcm mak tok dia sebiji.

beriya gurau senda ngan kak icha. dia pyer gelak, bergema wadihana. ada kakak meja sebelah tyer anak aku laki ke pompuan. oh mannnnn, dh byk kali aku dgr soklan mcm gitu. jambu sgt ke muka anak aku weh? mmm... muka jambu, suara dia korang tak dgr lagik. kasar tau...
 





ada orang sangat dengki dgn kebahagian aku sekeluarga. tak paham aku!

23 dok ngomen:

Lya Colours said...Reply To This Comment

selamat hari ibu ! wah sedap2 menu ye. kita tak sambut pon sebab mak ayah pergi rumah orang kawen kat kuantan. uhuk2. qays sangat comel. gggrrr geram2 hihi

siap pulak nak mendengki2 tu.tak baik btol

~::Chenta::~ said...Reply To This Comment

moga menjadi ibu yang mithali ...

^^

ok per sambut untuk diri sendiri .. lebih puas.. kan

ieda immi said...Reply To This Comment

ahhaha memang ghewam tgk ..
alhamdulillahhh dah settle makan2 utk hari ibu ..
akak bg adiah aje .. makan2 di rumah sbb ummi akak puasa .. anak2 bg kad aje .. jadilahh ;)

Dee said...Reply To This Comment

normal lah nok..anak aku fifi dulu orang kata anak lelaki..tp qausar tu kategori comel mcm jambu..eh..sok besar biar handsome macho tau..xmohlah handsome jambu..hihihi..

btw, sedap pulak aku tgk food2 kat wadihana tu..

to u mek jah, happy mother's day ye :)

eMMe said...Reply To This Comment

aa'ah... cam muke girl skit... tapi awal2 dah tau kan qausar tu boy...
tgk makanan.. esp lamb chop mmg terliur la.. sdap sgt ke sis? tgk mcm skit je.. mahal le...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

selamat hari ibu utk ko gk kak...

bestnyer nengok segala menu yg ada... terliur tau, harga pun kire berpatutan la ngn portion yg banyak tuh...

qays jambu lah itu yg ingatkan girl, aiyan pun selalu org tgr gitu, maybe sbb rambut dia panjang n curly... itu yg skrg nih potong pendek rmabut dia tp ttp ada yg tanya girl ke boy

ummiross said...Reply To This Comment

Selamat hari ibu ye, seronok kan dah jadi ibu, ada permata hati yang comel gitu.

Tengok makanan yang terhidang ni yang tak tahan ni, semuanya menggoda selera betul!. Tengok gambar2 Qausar lagilah geram, comel sokmo!

mama3heroo said...Reply To This Comment

selamat hari ibu..sedap2 makanan yg di order tu

wantie said...Reply To This Comment

happy mother day to you. pertama kali sambut ek. hehehe

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

dah berkenan dengan menu tuh, macamana nih..harus terjah ha..ha..

selamat hari ibu NM...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

menyesal aku bukak blog kau waktu tengahari ni nok!!!! hahahaha..lapar wehhhh

Cho Zila said...Reply To This Comment

syioktu sambut2 hari ibu ngan ibu tersayang dan keluarga terdekat.. bahagia rasa... alamak kedai ni harus akak cuba sbb telah banyak kali tengok orang duk tayang kat blog...

Aida Salleh said...Reply To This Comment

food tu nampak sodapnya.....terliuq cheq...:-)
anyway selamat hari ibu sis!

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

sebab muka qays tu nampak lembut kot... tu yg org ingat ppuan... sejuk je mata memandang...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Selamat hari ibu !!
meleleh air liur akun nengo semua makanan tu...nyum nyum

Orang dengki ada di mana-mana, sabar dan buat tak tahu saja...

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

uiiiii meriah meriah...thn dpn kt ne plak? hahaha advance punya soklan...

alaa...biaq pi la org yg dengki tu..bkn nyer dia dpt apa2 pon...dpt dosa ada laa...

lizz said...Reply To This Comment

selamat hari ibu...
comeynyer qausar...
lapo tenguk makanan ni semua sedap2...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Elok jer qausar duduk dlm baby chair tu yer nok. Anak aku tak nak duduk diam. Asyik memanjat jer. Tak senang ibu dia nak makan ☺☺

Sapa yg dengki tu? Alahaiii...napa lah ada org mcm ni. Abaikan jer lah.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Abaikan je sesapa yg dengki tu..ko ado..dio ado? Lom tentu kan nok..sabar ok..apa pun lige must go on...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Hamboiiiii meliurkannnnn!

BUNDA a.k.a KN said...Reply To This Comment

sikecik tu pun makan jugak...

aizamia3 said...Reply To This Comment

wah.. part tanya lelaki ke perempuan tu kita terbaliklah.. wakakaka..

tiap kali keluar bawak dak Nuha, mana yang ringan mulut bertanya mesti ingat dia tu boy.. tu gara-gara rambut dia pendek macam boy..

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

happy family..makanan pon sedap2 jek...menyelerakan!!!Qausar as always, tetap hero di hati auntie!!hihihi