Thursday, October 6, 2011

janji dah tertunai

janji kami pada mereka bertiga

syasya minta beskal kaler pink. nak semua pink. tak mau ada campo kaler lain. jenuh kami pi cari. nasib le ada jumpa. itupun dia minta tukar tempat duduk ngan padle tu ke kaler pink. huh...

masa beday aina bulan 8 ari tu, kami janji nak belikan dia motor ni. punyer la dia suker sebab motor tu ada lagu. pada yg belum kenal sape aina, dia anak sulung kepada adik bongsu hubby. ai panggil motor ni motor awieeehhhhhh!!!! [teran sikit]. ari tu adik ipar ai cakap, dia buat² terbalik ngan motor tu, pastu buat² pengsan. bila pegi tgk, dia gelak. noti tau!

semalam pulak, skuter yg kami order ngan jiran angah utk bambam dah sampai. ini jugak utk hadiah beday dia. gelak besar mummy tgk mms baba dia send smlm. tak sajak langsung skuter ni utk dia sebab dia kan brutal ganas. hehehe... smlm kami ke umh dia, teruja benar nak tgk skuter baru, bila dia try pakai baju gedix belang² yg ai baru belikan tu, nampak cute pulok. kami order kaler pepel tapi takde stok. ijau pun jadilah. bila pasang lagu yg ada kat skuter tu, bertambah la dia gedix. budak ni suker menari tahu, sambil goyang tangan mcm huseeenn. tgk gambar last tu, lentok dia posing, terus ai panggil dia fasha sanda. hehehe.. skuter ni sekatek tuannya kan. muahahahaha... kami harap skuter ni pjg umurnya, sebab bambam ni suker jadi pomen. smlm dia dah godek² siap terbalikkan lagi. risau mummy tahu. bambam paling teruja bila nampak kedai tayar. mula dia punyer melompat tak senang duduk sambil tunjuk² kedai tu. adusss... mummy risau la sbb bambam tak suker menan budak pompuan. kalu menan kete, dia mula belek² tang tayar, termasuklah skuter ni. kau biar betul chimbam!

tertunai sudah janji utk mereka bertiga. jgn hubby beriya minta beskal fixie udah. mau runcing jari jemari mak jemah tak cukup makan nnt. muahahahaha...

ehem... ai betul² terliur tgk skuter bambam. rasa nak try duduk je. kahkahkah!!!

80 dok ngomen:

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

sis...brapa harga skuter tue???? terbekenan sudah...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

aikk..lagi 2 org anak buah disini xde ke??hehehehe...

Anum said...Reply To This Comment

akhirnya hajat tercapai
tiga2 comel

azam said...Reply To This Comment

pergh....

bagus....manusia dipegang pada janji

NM02 said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
NM02 said...Reply To This Comment

bonda amani,

klu kat kedai biasa, dalam 200 lebih camtu. tgk kat kedai banting, dlm 250. ni kirim ngan jiran adik, dia beli kat chow kit, 150 je

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

hamboiii maian budak2 skrng semua canggih ngan lawa la x mcm kiter dulu2 ngeee...ai skuter tue

Fara said...Reply To This Comment

Wah...kat Chow Kit ley dpt murah, eh? Kat sini pun ade tp mhl sket. Nie yg nak g cari nie. Tp nmpk kck la. Si Aydin tu dahlah gagah perkasa.

Nens Collection said...Reply To This Comment

alhamdulillah..rs bahagia tgk hajat mereka tercapai kan..sume comel2..sy plak yg berkenan..adoiii

misya said...Reply To This Comment

cute jer bambam pkai baju tu

elise said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhhhhhhh
jelesss...ai pun mau adiah skuter tu bole?
muakakakakaka!

Zie said...Reply To This Comment

Wah cantik tu anak dara zie pun mintak beskal baru... beskal lama dah kecik hehehehhe

~ yus ~ said...Reply To This Comment

cantik2 semua. Bertuah anak2 buah niezza ni....

yg kaler pink tu menarik lagi tertarik akak tengok..hehe

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

suke kat skuter tue...
like2!

bujal X said...Reply To This Comment

wah~~bambam dapat vespa??

kemain aina posing!

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

kak! berkenan la ngn skuter tu!!!! cantik!!! akak taknak bg adiah ika ker? bufday dia dah nak dekat ni... hahahahahaha...

cheqna said...Reply To This Comment

kak
skuter untuk cheqna tak de ke??
fengsan mak jema membayangkan cheqna duk atas skuter tu..
hahahaha

ratusiput said...Reply To This Comment

anak2 ratu mmg tak pernah merasa naik skuter2 ni.mahalllllllllllllllllllllllll u.ibu n baba dia kedekut :)

ajumohit said...Reply To This Comment

hehehe pink vs hijau...mmg cantik2 semuanya, baru je promise kt najwa belikan skuter klu pekse ni dpt no 1,2,3 huhuh

ejaMaria said...Reply To This Comment

amboi sakan... aina ngn bambam... syasya plak sama mcm nayli segala benda nak pink... penin aku nak beli barang utk nayli tau...

Maya Mayana said...Reply To This Comment

wah sakan la depa ye..bertuah dpt mummy yg baik hati dan penyayang kan?

Ya ALya said...Reply To This Comment

cun la skuter tu....

wida said...Reply To This Comment

tgh usha2 mainan utk waiz gak ni..utk besday dia bulan 12 nnti.

cantiklah skuter tu..kenan sungguh

kakcik said...Reply To This Comment

Alhamdulillah, pastinya mereka gembira tak terkata. :)

AzMask said...Reply To This Comment

comel belaka.. sure diorang tersangat hepi..

Yan said...Reply To This Comment

cutenya..akak pun teringin lahh..

AYuNG said...Reply To This Comment

comel gila la skuter utk bambam tuh...:)

Dee said...Reply To This Comment

skuter tu mmg comel lah..ai pun rasa nak try duduk..hahaha..

miloais said...Reply To This Comment

anak iols 2 orang jadik anak angkat uols bleh???

ekekekekek

lieyalatif said...Reply To This Comment

alahai comelnyer....beruntung budak2 skrang kan...mainan cume comey2 cantik2...kite dulu harap kuda rotan, beskal roda tige yg ringan tu jek laaa ekekeekek....

Hanis Azla said...Reply To This Comment

seronoknya anak2 tu dpt hadiah yg best.. akak masa kecik2 dulu ada motor vespa mainan.. smp skrg teringat2..

NM02 said...Reply To This Comment

miloais,

buleh buleh buleh... hehehe

h4ni3 said...Reply To This Comment

comel comel semuanya
bila nak belikan ai pulak?
hehehe ;)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

cantiklah skuter tu.. berapa rege.?

redza said...Reply To This Comment

ada harapan nk jd tokey kedai tayar dh besar esok ni

NM02 said...Reply To This Comment

redza,

aminnnnnnn!

kayzie said...Reply To This Comment

suka lah skuter cute tu..fasha sanda tu pun kiut banget..huhu

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Alahai bertuah badan budak2 3 orang ni dapat mak sedara yang baik hati.

Akak takut Bambam pergi merempit dgn skuter

shida said...Reply To This Comment

budak2 yg dapat ditunaikan hajat mereka tu rasa gembira, kita yg tunaikan akan rasa tersangatlah puasssss...:-)

ikatankasihku said...Reply To This Comment

bambam, unty ikin nak tompang gi chow kit jap....pon pon....

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

wah..semua marbeles..mesti mahal..

eLLy said...Reply To This Comment

janji mu pada ku????



Ku seruuuu .....

eB ezrin said...Reply To This Comment

eB br kumpul wit nak bli.. suker3 :)

ieja amieja said...Reply To This Comment

comeii sungguh c bambam naik skuter tuh..ijau pun ijau lah...janji enjoy..besar nak bukak kedai pomen kot..hehehe..

ieja amieja said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
ieja amieja said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Bertuah anak2 buah mummy, dpt srg 1 kenderaan, sga murah rezeki mummy sllu yer..

Bambam nmpk sweet je nek vespa, hilang brutal...haha

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

bestnya bila dpt tunaikan hajat insan tersayang kan.. mesti budak bertiga tu tgh seronok skrg ni.. seronok sambil joget2 lagi.. hihihi..

xsuka mainan perempuan la pulak eh.. ni mmg brutal habis la kak..

ieda said...Reply To This Comment

wah2 rejeki mereka nie ..
murahh rejeki mak dan bapa saudara mereka nieee :)

cantik2 semua .. mahal tak dik :)

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

kami kirim ngan jiran yg mmg jual menan budak2 ni... tu yg dapat diskaun sikit... hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

Cantik2 & comel2 semuanye..
Murah rezeki mummy.. ^_^

fiza said...Reply To This Comment

Bestnya dapat basikal ☺☺

Cantik skuter bambam.

aizamia3 said...Reply To This Comment

alamak.. ni ai nak tunjuk kat en. suami.. peh tu suruh dia pergi chow kit beli kat sana.. hahaha.. rabaklah bonus dia tahun ni..

diana said...Reply To This Comment

saya pun berkenan betul tengok skuter ijau tu...
hehehe

Aleyn said...Reply To This Comment

Terminat kat skuter....jiran u dok mana? u pun dok mana?...rasa cam nak kirim jer skuter tu lg sebijik....anak i next month birthday ..... nak gi chowkit cam jauh jer...

Kalau bleh tolong, roger2 ek...

017-3099195 - Aleyn

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hehehe..mama sherryy..jangan..jangan tak try duduk..nanti kempunan.. (kite pun mcm verangan nak belikan aaron moto atau keta menan..tapi kene kumpul dulu ongkosnye) :)

syariza09 said...Reply To This Comment

murah rezeki nanti.

nak try naik? eh try la , x der yg larang :)

Acik Erna said...Reply To This Comment

cantik basikal pink..
skuter bambam pun cantik..patut mummy dia tertuja nak duduk..

aTy _faRed~ said...Reply To This Comment

rajin melayan kerenah budak...:) paling suker skuter tuk bambam..!! ;)

SuriHanna said...Reply To This Comment

Tetiba mcm nak jadik anak sedara Nieza plak...huhuu
jatuh chenta kat skuter tu...

Ijah EmoTemo said...Reply To This Comment

wah sorg satu! heheh

ct rahani said...Reply To This Comment

skuter tu sgt comel.. sy pun rasa cam terpikat gak nih.. hehe..

Fieza79 said...Reply To This Comment

amboi sorang satu dpt...mesti suka..

skuter tu comel la..!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

WOW!!!...skuter yg mengancam jiwa lara i.....tambah2 yg membawa lg la mengancam kan....

beskel pink2 i loikee....

pict yg pertama model moto merah sempoi la berposing camgitu....

mamaNoriz said...Reply To This Comment

berapa NM samabr skuter bam bam tu?

kat Giant last week dpt rm99 la...offer price

Eye_nee said...Reply To This Comment

semoga lebih murah rejeki ko Noksss...abih sumer anak2 buah ko dapat beskal & skuter bagai....

Ati Masrif said...Reply To This Comment

ehem..

syahmi nak request skuter jugak

volley....?



^________________~

Rinna said...Reply To This Comment

Cutenye Bambam ngan skuter ijo tuh.. :)

Yana Kama said...Reply To This Comment

macam2 betul jenis permainan budak2 sekarang..saya yang tua ni pon geram je rasa nak naik ekekeke

Cik Bambam said...Reply To This Comment

bambam besar ni nak jugakkk..nak kete honda..leh tunaikan x? hahahahah

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

duduk ajer..hahaha!

Chik Att said...Reply To This Comment

tak tahan tengok skuter tuuu

Oasis said...Reply To This Comment

Fuyoooo..meriah nye kak. Nak satu!

Sakura said...Reply To This Comment

bestnye jadi budak kecik zaman skarang, nak ape je mesti dapat.zaman kita kecik2 dulu takde pun beskal comel mcm ni..hhihihi

anamizu said...Reply To This Comment

wahhhh!
bestnye!
PINK kaler lg u!!!
i loike~ :P




luv,
cik ana :)

WuMing said...Reply To This Comment

Fuiiyooo

akuzle said...Reply To This Comment

tah2 masa tecik2 mama dier x pnh merasa mcm moto bam2 tuh... dudok ajer.. kapasiti rendah lg tuh...heheheeh

Nadiah Sidek said...Reply To This Comment

peminat pink ye sampai semua nak pink :D

Ena said...Reply To This Comment

lawo2 nye menan dorang tu kan..

bak mai sebijik.. heheheh..

LadyBird said...Reply To This Comment

comel basikal pink tu..
cantik sesangat..
teringat basikal lady time kecik2 dulu.. sampai skrg masih ader..