Wednesday, October 5, 2011

hari ni ai sambung pasal n3 semalam. sori, smlm mood cukup malas nak hapdet belah petang. beberapa kawan yg komen semalam ada yg betul, nak² lagi si wahida tu sebab ai ada citer kat dia pasal xtvt kami tu. ok lah, malas nak bebel panjang... jom layan ape kami buat kat tasik perdana sabtu lepas.

tak pernah lagi kami lepak² kat tasik perdana sebelum ni. tujuan kami ke sana nak jumpa seseorang yang otai dalam bidang menembak. tahu maksud menembak tu? baca lagi kat bawah ni.

disebabkan kami tak tau kat ner tempat yang kawan hubby cakap tu, kami berenti tanyer abg guard yang hensem kat sini. nasib baik tak payah memusing jauh, cuma parking depan sikit, tapi kena jalan kaki masuk dalam. kalu motor boleh terus masuk kot.

ha... tu la dia kawan hubby. nama dia abg din. dia photographer yang punyer banyak pengalaman. kami kenal dia semasa kenduri kawen kazen hubby. dari situ hubby dan abg din dah mula jadi kawan. kalu ada ape² pasal kamera atau ape saje yang ada kena mengena ngan menembak, hubby akan rujuk ngan dia. hubby pun bukan la terer sangat. budak baru belajar jugak.. tu abg din tgh setting senapang baru hubby. ahaksss...

abg din ajak kami jumpa kat sini sebab dia ada fotoshoot pasal budak² ponteng sekolah. menarik pulak tgk xtvt diorang. abg din ajak hubby join sekali. model² haruslah budak sekolah kan. abg din cakap budak² taman dia jugak.

brother ni kira otai jugak. gambar yg dia tembak semua cantek². ai suker layan hasil tembakan dia dalam pesbuk. nak hasil yg memuaskan, haruslah senapang pun yg cukup berkuasa besar kan...

sementara abg din briefing diorang, ai jejalan area situ amek gambar pakai henpon satio hubby. ni gambar² yg ada dalam n3 ni pakai satio tu je. hubby susah nak lepaskan senapang dia kasi ai pinjam. jgn harap senang nak pujuk. nak² pulak senapang baru ni, kedekut betul. entah ape citer la ngan senapang lama yg budak jb beli. ai minta yg lama tu pun tak kasi. baik jual katanya.. buat ape nak pakai sampai dua. kedekut taik idung masin... lalalalala....

lupe nak kasi tau, dari tmpt parking nak ke tempat dorang tu.. mak ai.. lenguh betis gebu mak jemah tau.. tapi kira ok skit sebab jalan masa tu turun bukit. mak jemah dok pk nak balik ke kete semula, mau basah ketiak kot. nak² cuaca teramatlah panas masa tu.. mak jemah igt, klu muker tak malu nak tumpang motor abg guard yg buat ronda kat situ. hahaha...

ai igt ni pokok petai

ni bonzai kan? 

ha... mak jemah mengharapkan bas ni boleh anta mak jemah kat tempat parking.... tapi mimpi je la sebab ptg kot baru bas ni jalan, tapi maner kepala bas ni ek.. ke bas ni mmg lepak kat situ jek.. mencik tau

lu rock la bro... setting kasi cantek tau...

dia amek gambar ai, ai amek gambar dia

yang lelain rehat lu sementara abg din setel ngan hubby. kami tak leh lama, nak ke klang pulak..

pakcik naik motor tu pun dok menembak kat area situ jugak

ini senapang abg din yg punyer. peluru [lens] saje 7ribu lebih. masuk ngan body bagai, abg din cakap 12ribu. juling biji mate mak jemah. tapi kualiti sangat la memuaskan. tak payah edit pun cantek. abg din punyer D700, bukan D7000 tau. mmg tak mampu utk memilikinya.. anak dia yg masih sekolah rendah pun pakai D200. hebat! koleksi senapang abg din banyak tapi ni kesayangan dia.

ai sempat amek gambar masa diorang fotoshoot. kelakar la mereka² ni. kira 3 budak sekolah tu ponteng lepak taman, dua org siap tukar baju lagi. yang pegang rotan tu cikgu.. kantoi ngan cikgu la kiranya ni. hai cikgu, sampai ke taman cari anak murid. hehehe


mereka berdua ni pun masih sekolah jugak, dah terer bab² menembak ni tau

abg baju biru tu pun otai. hasil tembakan dia pun power. luper plak nama abg tu. mcm penah kenal, tapi malu nak tegur. hehehe... yg sorang lagi tu nama dia shud. pun hebat dlm menembak. lepas kenal mereka² kat sini, kami terus jadi geng pesbuk. kat situ la ai tgk hasil mereka. terpukau ok!

yang ni tak payah cakap la.. sampai masuk celah² pokok

perjumpaan yg singkat tapi seronok. lepas puas menembak, kami lepak minum kat area situ pastu kami gerak ke klang. masa nak ke kete, mak jemah dah mcm org ilang akal. jgn kata mak jemah, laki mak jemah pun sama. penat wooo jalan naik bukit. nampak je motor abg guard, hubby mak jemah gelak². perli la tu. sampai dalam kete, mak jemah terus semmmmmmppputtttt!!! hubby cakap nak ke tasik pedana lagi, kawasan tu cantek utk menembak. 'ok, kita pinjam motor angah datang sini, tak payah bawak kete'. itu jawapan mak jemah masa tu. hahahaha


ini lah rumah sampan. entah naper di gelar umh sampan pun tak tahu. mak jemah ingat umh tu bentuk sampan ke kan... sekali masa nak pi minum, ternampak la papan tanda menunjukkan ini lah rumah sampan. itu je la citer xtvt kami kat tasik perdana ni. sesape yang nak ke sini, sila lah naik motor kalu tidak mahu diri korang mandi peluh. hahaha... itu pun kalu motor boleh masuk sampai dalam. tapi kan ada pakcik tadi naik motor, mungkin boleh la kot. oklah, sekian...

.
.
.
.

GA akan menyusul nnt. tunggu!

57 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

terbaeeekkk!!

wida said...Reply To This Comment

menembak..hihi.

gila mahal kamera abg tu yer..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

hikhik JAKUN x pernah terjah sini lagik....ramainyer geng photographer plus model pow ader....ai loike photo-shot gini ngeeee

bujal X said...Reply To This Comment

lama gila saya tak gi taman tasik tu~~cantik sekarang~~

ratusiput said...Reply To This Comment

fuhhhhhhhhhh menembak mmg syok tp yg follow tu mak oi berpeluh ketiak.masa cik kitol kat sini pas anto budak skolah je g ikut dia menembak.hari2.aduh nk pengsan rasa.penat jd model.ehehe...tp bagus gak aktiviti ni leh buat part time income!masukla dslr malasyia kat fb...leh cuba2 antar gambar n kengkawan dslr yg lelain komen...

~izan~ said...Reply To This Comment

sampai ke taman cikgu perambat anak murid huhu. dedikasi sungguh cikgu tu

Nens Collection said...Reply To This Comment

ooo..menembak ye..hehe..teringin nk beli kamera tu..haha..

Anum said...Reply To This Comment

cantiknya
pemandangan kat cini rupanya
anum x pernah pergi sane

azam said...Reply To This Comment

:) cantik....

lama dah xg sana.......
pergh....g buat photo shoot ke ....tembak jgn x tembak

Acik Erna said...Reply To This Comment

NM02..kalau dah minat..sanggup berabis..tapi dia ada kemampuan kan.

Chik Att said...Reply To This Comment

wahhh menembak rupanya ..... dapat rusa berbelang kaki tak???

ejaMaria said...Reply To This Comment

kita suke pegi sini pagi ahad - port kat playground layan anak-anak... pastu pegi minum kat gerai atas bukit nun... ada nasi ambeng sedap... hihihi...

eh kita buat photoshoot hari ahad ri tu... ;p

tempat ni lately mmg popular org menembak... Maria ngan anak-anak prasan dah beberapa kali kena tembak kandid... ntah sesapa bawak kamera pastu hala kat anak2 pastu dengar klik...klik...klik... haih kena minta royalti tu... ;p

cheqna said...Reply To This Comment

berminat nak menembak2 ni..tapi nan hadoo duit lagi la nak beli kamera canggih manggih ni

misya said...Reply To This Comment

garangnya cikgu tu,tp suka pic cikgu tengah hambatkan anak didik,baru tau.

WuMing said...Reply To This Comment

Ramai penembak... dgn gaya masing-masing...

Best... WuMing juga minat... tapi tak da camera satu...

Tengok lah tahun depan kalau ada rezeki.. nak beli juga satu....

kakcik said...Reply To This Comment

Amboiii... kakcik yang membaca pun naik semput! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

Cantik..
Menarik plak photoshoot nih..
nah..ponteng lg..kan dh kantoi.. ^_^

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

cantiknya tempat ni..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

suka tgk gamabar2 tu semua.. tekun akak membeleknya..

eB ezrin said...Reply To This Comment

x pernah sampai. musti best kan? hu3

izyan al-za'im said...Reply To This Comment

bestnye! hasbenku mesti suke :) huhu. erm, mcm kenal je abg din tu...die dok PJ ke?
finally hasben awak rembat penembak ape? jd ke d90 hr tu? hehe

AzeedA said...Reply To This Comment

...oooOOOooo...

miloais said...Reply To This Comment

suka tengok gambo budak2 dengan cikgu tu
hahahahha

AzMask said...Reply To This Comment

menjadi ler budak tu memonteng..

h4ni3 said...Reply To This Comment

gambar2 guna henpon tu cantik2 yu!

mak oiii.. panjang tu senapang abg din!

Rinna said...Reply To This Comment

Cantik gambar utk adegan fotoshoot tuh..

Dah lama tak pergi Tasik Perdana.. ada dekat 15 tahun tak jejak kaki ke situ..ades..

kayzie said...Reply To This Comment

wooww..kagum..akak pny hasil tembakan pun terbaik..kompem dr cik abg lg mantop..i like..:)

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

pakai hfon pon cantik gamba tu kak!! caya la!! thumbs uppp!!

azieazah said...Reply To This Comment

Terpegun tengok kesungguhan dan harga senapang masing-masing. Kalu dah minat, kan?


*Entri ni tak bertajuk.

Dee said...Reply To This Comment

kelakar lak dgr..org tak biasa gi lake garden mmg mcm tulah..dee dh biasa..dh tau selok belok..dulu masa sekolah tiap2 minggu jogging kat sini..dari bangsar tau..joggingnya..smpi sini round 2 kali baru balik..jalan kaki gak..tak mainlah naik bas ke keta ke or motor ke..hehehe...

tp gambar mmg cantik2lah..tahniah..

Fara said...Reply To This Comment

Skg nie trend fotografi kan?

Klu tima SLR manual, takde sape yg ade inisiatif nak asah bakat kan? Heheheheh!

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

zana x pandai menembak.. alat nak menembak pun x canggih mana.. hihihi..

Tentang Kita said...Reply To This Comment

gambar cantik sbb kamera terbaik... canggih beb

lieyalatif said...Reply To This Comment

fuh takut tgk aksi geng2 kamera godang nie.....mcm2 skil menembak keluar haaaaa......

redza said...Reply To This Comment

pehh ngeri dgr pasal harga camera tu

ieda said...Reply To This Comment

wah2 senapang dia bikin akak tertekan dikk huhuh ... :)

nie , pic2 nie yg adik amik punn ok ape .. cantik2 :)

aizamia3 said...Reply To This Comment

jangan kata tang 12ribu tu yang 2ratus pun tak terbeli-beli lagi..

ajumohit said...Reply To This Comment

Gaya tu tak menahan hihi, nak way jugakla ngan anak2 Aku hahahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ooooo...p menembak ya....

munna said...Reply To This Comment

fuyooo mahalnya senjata menembak abg din tu...

wahida said...Reply To This Comment

abg din!!! tolong settingkan kamera saya!!!

Bigdaddyz said...Reply To This Comment

mak ai harga senapang bukan main lagi ...boleh pergi haji la...hehe

♥ manje ♥ said...Reply To This Comment

cantik2 la gambar2 kat sini... suka tengok... ~

sakurashawl said...Reply To This Comment

cantik²! :)

dwaty said...Reply To This Comment

bestnya ada camera besaq... cantik... aku pun ada gak p tempat2 menarik tapi... tak dapat ambik gambar... huhuhu

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

Syoknya tgk org ada senapang hebat2 utk menembak ni, kita ada senapang mainan je. hahaha

KaK LimAh Si SupiR said...Reply To This Comment

amek gmbr rupe2 ny menembak tuu :P

ikatankasihku said...Reply To This Comment

macam2 stail menembak ada...mula2 ingat nak menembak betul2....saiko la ..hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

wah,cam syok je

mamaNoriz said...Reply To This Comment

cantik tpi napa warna camtu?

mmg NM saje kelabukan gambo ek?

shoot la macam pengantin baru tu...hehe

Eye_nee said...Reply To This Comment

Aduhai dgr harga senapang tu yg tak tahan tu...keinginan nak menembak tu ada......bantutkan jer la keinginan tu...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Waaaa...terbaekkk...

Dah jadi musim menembak skrg ni, student pun dah pakai dslr...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

bestnya tgk org tembak menembak ni... jgn keluar peluru dah ler dari sigodang-godang tu... hehe

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

MMM... taman tasik perdana?

jadi betul la tekaan sy lam entri semlm yek??

;)

p/s:dulu mase study ada buat liputan seluruh kawasan lake itu.. sebab tu tgk signage pun dah tahu...heheee

Edy Zaidi said...Reply To This Comment

wow..nampak pro semuanya...

Lee-Yan-Naa said...Reply To This Comment

gambar akak kena tembak ada x kak..hehehe

Aidalela said...Reply To This Comment

1st time komen sini sebab i follower baru. hihihi


* jeleeeesss tengok gambar kat dalam ni. semua cantikkk :) air tangan pro eh??