Friday, October 28, 2011

bali ; tasik beratan, bedugul

ini adalah n3 hari terakhir kami di bali
bukan dah habis terus, cuma jalan cerita adalah hari terakhir kami disana
saksikanlah

 seawal 6 pagi kami dah bangun. jam 7 kami terus ke cafe sebelum memulakan xtvt hari terakhir di bali. sementara tunggu cafe bukak jam 7.30 pagi, ai sempat belek pesbuk dulu. nampak seriyes benar mukanya.. sebab tido tak cukup dan kena bangun awal. hehehe

nampak memasing dalam kepenatan

 
ingat leh la order yang berat² sikit sebab perjalanan kami pagi tu jauh. ngupenya ini saje menu yang ada kat hotel tu. belasah aje la dari tak isi perut langsung.. sudahnya ai ngan wahida repeat order satu pinggan lagi dan kami share. hahaha... lapar weh..

turun bawah je pak isme dah stanby tunggu kami. kat hotel kami duduk di kuta ni kawasan parking mmg susah dan kalu ada pun sempit. masuk dalam kete terus pak isme tunjuk kami paper pasal brita gegaran yg semalamnya. meremang rasa tgk muka depan paper tu.. dasyat jugak hasil dari gegaran tu ngupanya..


@ tasik beratan, bedugul

untuk sampai ke tasik beratan ni, makan masa hampir dua jam. dalam kete memasing layan perasaan dan terlena dibuai alunan lagu² best yang pak isme pasang. mmg syok la sambung tido dalam kete. sampai je terus rasa udara kat bedugul ni sangat best. sejuk mengalahkan genting highland. nak masuk sini kena bayar rp15,000 dalm lima hengget lebih je sorang.

sangat teruja melihat keindahan tasik ini dan udaranya mmg sejuk. kalu diberi pilihan utk menetap di bali, memang ai akan pilih kawasan bedugul punyer. cantek, sejuk, cantek dan sejuk!



posing kat sini amatlah seronok sebab angin yang meniup muka sangat la mengasikkan

cer korang tenung gambar kami ni dan bandingkan dengan gambar di bawah

 sama tak? hehehe... ini adalah idea dari sorang fotographer yang mmg kejenya amek gambar disitu. dia siap leh terus print dan kasi kat pelancong. tak tau la plak brapa harganya. gambar kami ni tidaklah menggunakan perkhidmatan kamera dia, cuma dia yg beriya nak tolong amek gambar kami.

 kat sini pun ada acara sembahyang lagi

 untuk uncle gedek, gambar minah mandi berkemban tak banyak, ni ai sajikan minah² syantek lindungan kain kuning. amacam?? suker tak? hehehehe

macam rombongan nak pegi meminang pulak..

 sumpah bleh terlena layan angin kat sini. sedap betul rasa angin tiup muka. dingin jek


kan ai dah cakap, wajib amek gambar lompat

bestnya sembang bawah pokok ni. bak kata wahida, ada nasi lemak sambal sotong harus terangkat. memang, lagi² kalu ada nescafe tarik... perggghhhh... dok atas tikar, layan habis...

ada jugak yang memancing kat tepi pura tu 

mamat ni mesti dah biasa ngan kawan ni. ah... glakmer plak dia sebab hubby dan shidi dok beriya snap gambar dia memancing ni. rasa femes la tu.. hehehehe

pak isme yang soh amek gambar mcm ni.. 

udah tak tau nak posing lagu mana lagi, sudahnya jadi la lagu ni. hubby mcm kawal hensem, ai beriya, wahida bersungguh, shidi king kong... heheheh... kenangan manis kami bersama 

 yang ni plak aksi kecak dance dari kami. hahahaha... lepas buat aksi ni, rasa nak gelak guling² kat situ jugak. hehehe

 pokok yang belorong ni sangat cantek

 sempat la beraksi gedexx kat sini

sape pendek dia depan. sentap tau... hahahaha

takde keje..

hamboi... sedap bebenor tido kat kusi tu ye pak isme. hehehe... letih layan kerenah kami la tu..

cantek kannnn

 ai singgah toilet kat sini.. bersih tau 

 
dari gambar kat langkawi, pastu kat sabah, sampailah kat bali ni, ai ngan hubby wajib ada gambar macam ni.
hahahha... saje koleksi gedexx² kami...

hahahaha... memang tegelak tgk gambar ni. apsal laki aku mcm mengah jek?

 tasik beratan menjadi saksi kemesraan persahabatan kami berempat dan kasih sayang kami. next time kalu ada rezeki ke bali lagi, mmg akan singgah sini dan nak bawak nasi lemak atau ape saje yang boleh dilayan bawah pokok tadi. 

akhir kata, layan aje la dialog yg sempat ai karang sebentar tadi buat kenangan kami berempat. lawak tak?


sabar... sikit aje lagi nak habis citer BALI ni
minggu depan sambung lagi okeh

62 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

suka la ngn korg nie..hehehe..syok beb!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak suka layan gambar-gambar. Ada org tak suka gambar banyak, tapi kakak suka gambar banyak.. tumpang seronok:)

ZanaNordin said...Reply To This Comment

subhanaallah
cantiknya tempat tu....

seronok tengok gambar korang
mmg nampak happy jer.....
uish..jeles coz' hubby zana kalau suruh bergambar camtu..mmg tak dpt ler....

ratusiput said...Reply To This Comment

you...gambar sme cantik2...i like...

AYuNG said...Reply To This Comment

best nyer jenjalan kat sana...:)

MasZuber said...Reply To This Comment

hehee terbaek la dialog tue kak!

alahai romantik jea gambonye :-)

wahida said...Reply To This Comment

aku rasa along nampak mengah sbb byk tang tang mlm tu kan jah??

Cho Zila said...Reply To This Comment

memang bestler Balini .... terfikir2 gak nak gini tengok korang nyer blog....

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

takde makna okesss

mengah makan kat wong solo tak hilang lagik. hahahaha

dwaty said...Reply To This Comment

terasa cam kat bali juga la.... cantik gambar2 ni... puas hati besar...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

meriah giler
nak jejln gak ngeeeee

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Cantik nya tempat ni kak..

emma dangdut said...Reply To This Comment

layan tgk gambar kak ena :)

Anum said...Reply To This Comment

memang layan gambar2 kat bali kan

misya said...Reply To This Comment

cntik

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

seronok ek..hepi jer korang=)yang penting gambar2 sangat chantek shootnyer wokeyyy=)

InaAchik said...Reply To This Comment

fuyoh fuyoh fuyohhhhh~~~
gambar xyah ckp la... super meletop.
dgn kamu2 yg hapening naik head pening kite meroyan nak gi jugak! :)

Amni said...Reply To This Comment

banyak owh gambar.... seronok nyer kak.. lama dah nak pergi bali, tapi tak pergi jugak.. tunggu kawen la nanti.. hiks..

btw, memang sebijik gambar akak ngan cik abang dengan gambar duit tu kak... tu kira simbol dorang lah kan?


p/s: thanks akak singgah blog.. dah follow akak jugak.. =) oh ya, yang VCO tu, kotak dia putih kak.. isi dia ada dalam bentuk kapsul, ada dalam bentuk minyak.. memang ramai yg dah guna puas ati kak.. =) try la.. skang masih promosi lagi..

akuzle said...Reply To This Comment

adeehhh!! line slow nk tgk gegambo semer x bole tp kiter tau mmg cantek semernyerrr...alahaii!! gedixx sungguh pose koleksi fujifilem tuh...ahahaha

p/s:mama'crayon sin-chan'versi pompuan neh nk smbung ayat aunty NM...asal comey...mcm mama dier n aunty NM kan3? eheheheh..

qemaishak said...Reply To This Comment

suka tgk gambar gedik2 tu kak hehe
tgk gambar pun leh rasa best tempat tu..

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

korang mmg happening la...cayalah huhuhuhhh

kakngah said...Reply To This Comment

sejuk ek situ... tapi matahari cam mencarak jek panasnya...

norhidana said...Reply To This Comment

dana ni tak pyh pg bali lah,tgk akak nyer entry pun dh ckup... mmg lawo giles...

cantik betul ek tasik beratan bedugul tu kak, alahai... tak tau nk ckp apa... best tul tgk...
kt sana mmg selalu ek ada acara smbyng

NM02 said...Reply To This Comment

kakngah,

sejuk kak... nyaman sekali.. sungguh, tak tipu. sebab dia atas bukit

NM02 said...Reply To This Comment

akuzle,

jap jap... saya tak faham.. cer ulang balik..

hehehehe

Biuty Burritos said...Reply To This Comment

suka stetmen naik tongkang tu hehehe..woi, en jamal dtg plak minta kopi isk isk

Tea said...Reply To This Comment

Wowwww.. Bestnya ke Bali!

Mama Gee said...Reply To This Comment

alaaaaa dh nak abes dh entry bali..??
isk...bestlah...layan gambar cun2...
nak lagii

SoLy SoLicious said...Reply To This Comment

hamboi..sonoknye..ole2 dr bali jgn lupe ye..heeee

Cik Bambam said...Reply To This Comment

nxt entryyyy!! ahhaha..suka lak baca.. ;p

mamaNoriz said...Reply To This Comment

gambo berdua dgn husben angkat tangan tu, baik NM cuci besar dan frame kan pastu gantung kat rumah...

cantek banget!

ieda said...Reply To This Comment

ekekke lucu lah pic uols nie .. suke akak tgk
permandangan semua cantik2 .. memang best lahh , kena gi nie :)

Anonymous said...Reply To This Comment

waaa...cantik2nya gambar...terang, jelas dan seakan2 boleh bercerita, bagaikan betul2 ada didepan mata.

syok eh layan makan angin ngan life partner, lomatik lagi pulak tuh, makan pun nampak sedap2...macam rasa nak ikut jejak ke sana tapi...takut lah pulak.

aritu akak punya akak ajak pi makan angin kat Bali dan Bandung tapi wat masa ni rasa2nya Bali, bandung, Thailand mmg disenarai hitamkan dulu lah...ngeri.. hehee...

maaf terpaksa guna anon, komputer wat hal lagi...er..takleh nak follow you lah, pasal eh? - Kak Queenie.

♥cmª shIemª♥ said...Reply To This Comment

salam kak..
maceh singgah n polo..cma polo cni..salam kenal..!

*wahh..g bali gtu..
seronok tgk pic2 tu..
ermmm...bila la turn cma nk ke bali plak..^^_

Cik Rose Cute said...Reply To This Comment

Memang cantik la Bali...tu tasik ke? bukan pantai...Kalau tsunami kena tak kawasan tue???..

Nur Misnan said...Reply To This Comment

Assalamualaikum niezz...
amboi2.. pegi holiday bali maa?? Kitorang pun plan nak pegi this year but di tunda next year coz cuaca yg tidak menentu...

u take care n selamat pulang ke Msia....
All d pics r superb.. jgn lompat2 karang gugur daun2... hik3

ejaMaria said...Reply To This Comment

hihihihi... kemain besor signboard toilet dia... ;p

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

zana suka tgk gmbr yg berempat.. pandai pak isme ambik gmbr tu.. cantik2!

dialog dlm gmbr last tu buat zana gelak2 ok!!

Pia said...Reply To This Comment

"akak pun suka layan gambar..serius dr entri panjang 3-4 kajang baik layan gambar...hehhe...lawak arr dialog kat bawah sekali tu..."

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

semua gambar cantik2 n sempoiii....best la...

idasm said...Reply To This Comment

mmg tempat ni cantik giler ke atau mmg u all yg pandai ambik gambar... tak tahulah... hehe..

tp semua gambar cantik! nak2 yang ada sampan berderet tu ngan yg ada pokok berlorong tu... siyes.. owsem...

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

layan habis bui tengok gambar2 ni semua..terasa nk pergi jugak..hihihihi..

AzMask said...Reply To This Comment

best ler korang ni.. mesra gitu. tempat cantik.. gambar pun cantik.. orangnya pun cantik.. kelas gitu..

mamyharraz said...Reply To This Comment

mmg best dan enjoy baca entry bali u & wahida..terasa "hepi" tu tau..mmg dpt "rasa" walau sekadar baca&komen :)

percutian beginilah mmg di impikan..dpt patner sekepala..tour guide yg sporting..mmg percutian yg superp!

dan yg penting sy sudah jatuh hati mahu ke bali :")

Yan said...Reply To This Comment

macam2 pesen korang ye..
sakan...

jumpa hendra tak?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

perghhhh best gila p Bali....

salam kenal juga dari sy GKSB =)

whitecappuccino said...Reply To This Comment

suka tengok gambar2 yang menarik ni..

gadisBunga said...Reply To This Comment

saya pegi bali tahun depan. cantik sgt la ada entry bali di sini. yeah!!

alinac lover said...Reply To This Comment

best nya tgk..

cantik kawasan kt situ kan

Teratak Hami said...Reply To This Comment

The end of story mory Bali, akak rasa awak patut summarykan tempat yg awak pergi, hotel yang bagus, tempat yang bagus dgn link sekali. Dan jugak tempat yang direcommend untuk tinggal / pergi.

Semua tempat cantik2 ... geram tengok.

~ yus ~ said...Reply To This Comment

cantiknya pemandangan?

niezza, nak tanyalah, mcm mana semua gambar tu berlengkung di sisinya? Edit dulu mmg kalau publish je gambar terus jadi gitu. Menarik pulak...

emma dangdut said...Reply To This Comment

mata kak ena nampak sembab kurang tdur yer kak ena

Hanis Azla said...Reply To This Comment

indahnya view.. kagum betul..

Eye_nee said...Reply To This Comment

setiap keping gambar yg ko upload akk tgk sis...cantek sgtttt....

-oP_ida- said...Reply To This Comment

besttt laa nengok...happi ja sume

ikatankasihku said...Reply To This Comment

semua mesra camera.cun lah!

Kasih Kita said...Reply To This Comment

Seronok sangat layan gambar akak.
Paling best gambar wajib ada hubby n wife. nanti sy nak buat jugalah hehehe

iza said...Reply To This Comment

Salam perkenalan dari Teratak Usang..dah follow..

Run Away said...Reply To This Comment

memang enjoy abis kannn....best..;d

Nurul Aima Hj Kaim said...Reply To This Comment

bestnya!! dah follow akak..and i love travelog

Fabulous Me said...Reply To This Comment

Ctknye! Nnti bole tnya2 eh if ai nk ke bali.. :)

nikki said...Reply To This Comment

hi,,,i silent reader u...so, i nak tau cammana i nak dapatkan contact no..pak isme nie.....i tertarik la dengan servis yang dia bagi kat u....thanks ya...