Monday, October 31, 2011

bali ; saranam eco resort

assalamualaikum semua
kembali bersiaran penuh ceria pagi ni
moh, ayuh... tak mau buang masa
sikit je lagi nak habis dah citer bali ni
huh... hampir nak lega dah rasanya

lepas puas seronok berjimba di tasik beratan, kami minta pak isme bawak kami makan kat saranam eco resort ni. kat sini tempat dia mmg cantek gilers..

ini buktinya... amacam? kami yang pertama kali sampai sini terpukau dengan kehijauan pemandangan sawah pagi yang bertingkat tu.  

kami idak le turun sampai ke bawah tu, cuma sempat posing di balkoni nak ke tempat makan aje

tenang sangat bila berasa disini. mesti best kalu dapat stay kat sini kan

ini pun salah satu blik yang ada kat situ

huh... kalu tercapai la hasrat utk sampai bali lagi nnt, mmg kami berhajat utk stay kat sini dalam dua mlm gitu. nak menikmati keindahan suasana belah siang dan malam disini. bila stay sini, masa akan dihabiskan di bilik atau lepak² kat belah luar tu aje nak² lagi amek angin kat pondok kecik yg comel tu. harus simpan niat dari skang..


 pool pun ada tahu

ai tak sure ketapi kecik tu hanya utk punggah beg dan makanan utk dihantar ke bilik di bawah sahaja atau kita pun boleh tumpang naik sekali. masa ni ai tak perasan la pulak staff yang nak anta makanan tu masuk dalam tu ke idak. tapi klu kita pun boleh tumpang sekali, idak le rasa pedih kepala lutut dok naik turun tangga yang mmg tinggi tu.. hahahaha


mari kita tgk ape yang menarik kat tempat makan pulak... alamak, sori... patung ni terseksi pulak

dinding buluh ni mmg cantek

cantek kan



ini makanan yang terhidang hari tu. dlm semua yang ada, satay tu aje yg ai tak sentuh


macam² ada


sijil kebersihan


makan kat situ tidak lah terlalu enak. boleh la... ai ngan wahida mcm kembang tekak nak mkn banyak. tapi shidi ngan hubby beselera pulak. tak boleh lawan wong solo.. itu je yg terbaik. masa amek gambar ni kan, ai risau je hubby telentang ke belakang. ada ke dia pi betenggek kat balkoni tu. udah le bawah tu curam tinggi. degil!



tempat best, makan kureng best

insyaAllah, kami akan sampai sini lagi dan bermalam disini pulak. nak stay sini kena booking awal, mmg tmpt ni asyik penuh aje. sebelum sampai bali ni pun, mmg kami dah tepon utk booking, tapi pihak dorang cakap tarikh kami minta tu semua bilik dah penuh. bila sampai wahida nampak signboard yg atas kepala ai tu, bilik ada pulak. mungkin ada pada tarikh last kami kat bali. takpe.. next time lah kan..

lepas ni n3 kami shopping kat krisna pulak.. tunggu!

64 dok ngomen:

ejaMaria said...Reply To This Comment

cantiknya sawah... suke... ;p

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak ingatkan tadi padang golf Niez. Hahaha... cantik sunguh. Makanan pulak nampak sedap walau kata tak begitu sedap. Kurang bumbulah tu...

luqman said...Reply To This Comment

tpt ni mmg best. akak akan stay kat sini Feb nanti. INSYALLAH...

tram tu mmg kita kena guna. abis tu cam ne nak g bilik/bungalow kat bawah tuuu????

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

serius cantik!!!

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Romantik jugak kalau dapat stay di sini kan. Tenang sahaja...

Anum said...Reply To This Comment

cantiknya
boleh kena rasuk tgk gambar2 yg cantik

kakcik said...Reply To This Comment

Sangat2 cantik pemandangannya. :)

wida said...Reply To This Comment

mmg cantik...
sejuk je mata memandang view cantik cam tu.

Tea said...Reply To This Comment

INDAH PENGALAMAN INI..

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

masih kat sana lagi ke? siyes comel sesangat tempat tu.. fresh and green

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

pelik ahh lidi sate tue huhuhhhhh

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

cantiknya permandangan nampak hijau je...

cheqna said...Reply To This Comment

subhanallah
sangat cantik....
insyaallah...pasti akan cheqna sampai kesana...ntah ape ayat aku ni...=p

azam said...Reply To This Comment

wowo....tercantiklah view nih....

Nieda said...Reply To This Comment

keropok tu benda wajib ada masa makan kat sana ek.

Lawa pandangan sawah padi . Hotel pun best.

POSH76 said...Reply To This Comment

bessnyer gi Bali...

ajumohit said...Reply To This Comment

cantiknya pemandangan sawah tu niezza, duk situ msti rasa damai jek

Cik Bambam said...Reply To This Comment

cantek!!

ok nxt ntry plez! ehhehe

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

wow..cantiknya....
mcm dlm lukisan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

tepat sekali cantek giler khen..
hijau gituew...
wow meleleh ayaq lioq ai tgk food kat situ

Amni said...Reply To This Comment

ya allah kak.. memang cantik.. terpegun tengok.. harus ke sana.. tengok gambar pun hati dah meronta nak pegi.. kalau pegi tak tau la nak cakap apa.. mesti senyap je perati semua.. cantik sangat./...

ieda said...Reply To This Comment

memang cantik2 permandangan disini dik
ijooo mata memandang ! :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

mmg cantik bali, insyallah nak gi sana lak lah, tp kena tunggu air asia dulu..:)...

eh, aku dah email no kat hg tau...

diana said...Reply To This Comment

kalau saya mesti satey yang saya sentuh dulu..
ekekeke

mama tims said...Reply To This Comment

nauzubillah..cantek btul view itew..ni yg melompat tak sabar nak g nex yr..

kasihredha said...Reply To This Comment

suka pondok dan sawah tu

misya said...Reply To This Comment

mmg cantik

AzMask said...Reply To This Comment

Subhanallah tersangatlah cantiknya alam hijau.. Nak pinjam sekeping gambar ek, nak buat wallpaper pc.. Nak tatap sokmo.. Bolehlah.... bolehlah..... plssssss...

~ yus ~ said...Reply To This Comment

makanan itu buat akak lapar..:)

luahfikiran said...Reply To This Comment

SALAM,
CANTIK TEMPAT TU !

fiza said...Reply To This Comment

Puas nengok gambo² ni nok, beso. Memang cantik ah view.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

tgk gambar-gambar ni semua rs x sabar nk ke bali juga tp ntah bila *sobs*

dwaty said...Reply To This Comment

ya ALLAH... cantiknya sawah padi tu... boleh release tension...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

best aja pesawah kat situ..sejuk aja..hahaha

wahida said...Reply To This Comment

makanan yg nan hado...huhu...

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

sangat memukau..cantikkkkkkkkkkk

Fara said...Reply To This Comment

Subhanallah! Ctknya pemandangan tu! Bersih dan teratur je. Klu sy diberi peluang, Ya Allah....damainya!

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Cantiknyer sawah btingkat tu, skli tgk cam pdg golf aje...hehe

Satay tu nmpk plg sedap tp apsal yg tu tak disentuh..???

ZanaNordin said...Reply To This Comment

sangattttttt cantik
dah macam lukisan plak tengok pic2 tersebut..

betul ler..next time kalau pergi..
boleh ler stay kat sini
berbaloi2..
pepagi bangun tengok matahari terbit
sure cun punya

whitecappuccino said...Reply To This Comment

cantiknyer pemandanagn dekat sawah tu!

eB ezrin said...Reply To This Comment

rinsunyer nk tgk n2 dari bali nih. im back ;p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

cuti² korang mmg terbaeeeek la wes..
sume picca cun2.. nk2 yg swh padi tu..
x sabau nk tgk episod memborong..

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

cantiknya pemandangan kat situ.. mmg jatuh hati tgk gmbr pemandangan menghijau tu.. mesti nyaman jer kan..

Rtp Farra Arisha said...Reply To This Comment

bali gets very nice views! :D i gotta go there too one fine day!! ;)

AzeedA said...Reply To This Comment

waduh waduuhhh chantek bangettttt.. ati akak ni gewwam je tgk groupon ofer blk otel bali murah2 ni... eeeee..... nk gi jugaaakkkkk

Eye_nee said...Reply To This Comment

sgttttt cool sis..tgk kehijauan sawah padi.....mmg memanggil-manggil mau dtg kesini....

-oP_ida- said...Reply To This Comment

subhanalllah chantiknyaa VIEW dia..... admire nak sampai sini...

tp ntahlaa lepas ke dak...maklOmlaa ptptn..eheheeh

yatt said...Reply To This Comment

cantik giler gambar terus rasa membuak2 nak pegi bali.. hihi

norhidana said...Reply To This Comment

masyaallah...cantiknyer
msti rasa damai je kan kak... alahai sonok tul tgk ntry bali akak ngn kak wahida...

iMBobo said...Reply To This Comment

bestnye tempat ni..nak pergi lah nnt :)

Liza Razak said...Reply To This Comment

serious next time sis kena tdo kat situ..cantik gile :)

Ati Masrif said...Reply To This Comment

cantik2 pemandangan di sana..

thankslah sudi share dapat
juga kak ati ni tgk negara org :)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

mmg menariklah semua temoat ni.

Ann Huda (Ate) said...Reply To This Comment

Cantik, cantik, cantik...beg merah ko dik...:) sedondong ngan payung kat atas tu.

@xiiinam said...Reply To This Comment

Salam kunjungan balas...

Terima kasih ya!


***Cantik!!!

Sakura said...Reply To This Comment

wahh..bestnye tgk akak asik jalan2..bila la bleh cuti2 malaysia dan luar negara macam akak ni...bestnyeeee

ikatankasihku said...Reply To This Comment

cantik bebenor..tak terkata!

idasm said...Reply To This Comment

pic ke 6 tu rasa cam bukan real pulak.. sebab comel sgt.. dgn rumahnya dgn kawasannya yg indah dan bersih...

best2!!!!

Rozita said...Reply To This Comment

Macam tengok lukisan jer..cantik betul

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

mcm lukisan pemandangan rumah & sawah yang menghijau tuu...

chunyunyilaa said...Reply To This Comment

bestnyeeeee! T_T jeles jelessssss

Run Away said...Reply To This Comment

pemandangan cantik sangat..dan makanan nampak meriah jew..;d

Kella said...Reply To This Comment

ouhhhh.. cantik cantik cantik betul la gambar gambar nya!!! =D

anitadiana said...Reply To This Comment

cantikkkkkkkkkkkkkkknya..terbaikkkkkkkkkkk..bila lah kak ita dapat gi ne...jelos-jelos ne...