Tuesday, November 1, 2011

bali ; krisna, HRC & berangkat pulang

kekawan semua
ini adalah n3 terakhir kami di BALI
macam sedih plak citer bali dah tamat
lagi rasa sedih bila terkenang banyak kenangan disana
yg tidak dapat diundur balik untuk diulangi
tetapi menjadi lipatan sejarah terindah buat selamanya

sebelum berangkat pulang, kali terakhir kami shopping adalah di krisna. kat sini macam² ada. harga kat sini tetap dan boleh kata murah jugak. kami ke sini nak beli FM yg pada anggapan kami mesti cantek². tapi tak le secantek mana pun. rasa rugi tak sambar kat tanah lot sebab kat situ pun cantek² jugak. kat sini ai tak shopping banyak pun, beli FM, beli baju lagi dua tiga helai... tu je lah. krisna ni mmg besar. tapi mcm panas sikit sebab ekon dia tak brapa kuat. kami pun tak lama kat dalam krisna tu sebab mcm dah takde ape sangat yg nak dishopping.

bila keluar dari krisna, tepi pintu masuk utama ada tempat untuk packing barang. tengok² pak isme dah punggah barang kami utk dipacking cantek² dan senang nak bawa balik nnt. betapa mulianya hati pak isme. udahle barang perhiasan kaca kami dia bawa balik umh tolong balutkan takut pecah, dan skang dia yg tolong bawa barang² dari kete bawa ke tmpt ni untuk packing.  mmg barang² kami shopping tu dah standby simpan dalam kete dia utk balut kat sini. korang kalu nak ke bali, amekla perkhidmatan pak isme ni. dia mmg terbaik. 

budak² yg keje kat sini nakal² tahu. tapi dorang bagus.. buat keje penuh teliti. korang mesti pelik barang ape la yg gedabak besar nak balut tu kan. nnt ai wat n3 apekah barang itu. hehehe...

murah je bayarannya

nampak stiker kat lengan tu. korang jgn tekejut bila korang sampai, nak masuk ke krisna, ada staff kat situ yang datang kat korang dan terus lekat benda ni kat lengan ke, kat bahu ke.. kat maner² yg dia rasa sempat nak tempek. mula tu ai tekejut jugak. igt nak serang ke ape kan. takde kata ape pun tau² dtg kat kita terus tampal stiker ni. tak cuak dibuatnya. sekali tgk... ooo.. ada no kat stiker tu. bila korang nak bayar benda² yg korang dah shopping kat krisna tu, dorang akan rekod no stiker kita tu kat bil sekali.

ooo... patutla ada stiker. ada cabutan bertuah rupanya.

inilah hadiahnya..  masa mula² masuk ai ingatkan motor ni utk dijual. rupanya hadiah cabutan bertuah

dalam banyak² motor, yg putih tu paling cantek. alamak, gambar tak penuh pulak motor tu. untuk tidak merugikan kupon cabutan bertuah yang kami dapat tu, kami bagi kesemuanya pada pak isme. moga² ada rezeki dia ke kan.

keluar dari krisna, kami ke matahari nak beli buku ada sorang kawan opis kirim. masa otw ke matahari tu lah kami lalu depan k4 dan dpt tgk depan mata kerosakkan yang terjadi akibat dari gegaran semalamnyer tu. uuuiii... teruk jugakkk.. pecah sane sini.. pak isme sampai berenti tepi sebab nak kasi hubby turun amek gambar. kelas pak isme!

mesti makan masa yang lama utk baikpulih

masa nak cari matahari mmg sangat kelakar. gaya kami dah macam masuk game cari harta karun atau barang tersembunyi. belari sana sini sebab nak kejar masa. padahal sebelum turun dari kete, pak isme dah bagi  arahan camner nak ke kedai tu, tapi entah naper masuk je dalam shopping mall tu, kami pi tanya orang pastu dorang tunjuk belah ujung ke belakang. lari, jalan, lari jalan.. mengah tau.. sampai je tgk² bukan yg jual buku tapi kain baju. hahaha.. tapi.. sempat okeh posing kat tepi tu sebelum tau yg kami salah tempat. kelakar betul. bila jalan kedepan balik, dari jauh dah nampak pak isme tunggu depan pintu masuk kedai buku tu. korang tgk.. betapa baiknyer dia siap pi parking kete, datang kat kami takut² kami tak jumpa tempat tu. ai tak tau le pak supir lain. ai cakap ngan wahida, mungkin kalu pak supir lain tunggu je dalam kete, tak kuasa nak pi cari parking pastu masuk shopping mall tu jugak. pastu pak isme masuk sekali tolong carikan buku² tu dan dia yang tanyakan pada staff kat situ. huh.. lega dah belikan pesanan kawan opis tu. pastu terus kejar masa cari barang lain pulak..

barang yg ini teramat penting. ini pesanan penting dari ayah ai dan ayah shidi. hehehe... korang tau tak ape.. bapak² kami ni tak belikan baju pun tak pe asal jgn luper rokok. muahahahaha.... tu yg pak isme bawak kami kat kedai yg jual mcm² jenis rokok yg boleh dikatakan murah jugak la harganya.

pastu terus balik hotel bersiap nak check out. tapi b4 ke eport kami dah minta ngan pak isme nak singgah kedai hard rock cafe lu. sampai hotel ai ngan hubby singgah kedai yang ada tepi hotel sebab nak cari beg tambahan. tu la, kunun² tak shopping banyak, tu yg tak standby bawak beg xtra. sekali hamek.. tak pasal² kena beli beg lain.

terasa mcm nak beli untuk angah je helmet tu... tu yg ada tanduk tu. mesti ranggi pakai kat kl kan. hehehehe...

punyer lah setia pak isme tunggu kami bersiap.. mmg best la dia ni. dah check out bagai, tiba masa nak masukkan semua beg kami dalam bonet kete. hamek... nasib baik muat semua. kalu tidak ada yang kena riba beg baju giant kami tu. hahahaha

hadoi... nak ke HRC punyer la macet giler. mlm tu ada party ape entah kat kuta beach. dari ptg dah start macet. dan kerna macet ni, pak isme berentikan kami kat tepi jalan yang laluan nak ke epot dan kami kena jalan ke ke HRC. kalu tidak, mau tak sempat sampai epot weh sebab jalan dia sehala. kalu pak isme anta kami depan HRC, kami kena memusing ke hotel balik dan lalu lagi jalan yang sangat macet tu. aci giler... baiklah pak isme tunggu tepi jalan je. kami jalan dengan langkah yang besarrrr supaya cepat sampai. semput mak jemah tau..

wow.... semua cantek², semua rasanya nak beli. tgk barang, tgk harga.. hadoi... mau ada yg tak balik kalu shopping banyak kat sini. hahaha

dah balik kl, rasa sangat ralat tak beli seluar yang ai pegang tu. hadoi... sumpah ralat!

masa dalam kete, ai puyer la belagak cakap kat wahida duit banyak lagi, nyesal tak shopping lebih masa kat rice terrace. sekali dah masuk HRC hamek.... sampai tarik selai la duit untuk bayar epot tax. kalu tak cukup mmg pak isme la mangsa keadaan. kahkahkah.... nasib baik hubby standby lebih duit epot tax. 

kami dapat vaucher ni, tak sempat la nak pi minum menggunakan vaucher yang kami dapat ni. so kami kasi aje kat pak isme. wahida cakap, lepas anta kami singgah le HRC minum guna vaucher ni. pak isme jugak yang untung lagi kan...

dalam pada nak kejar ke pak isme balik, sempat lagi tu posing kat sini. hadoi la... mmg giler bergambar kami ni. padahal dah betul² kesuntukan masa tahu. ala... HRC mmg berdepan ngan kuta beach, dah alang² depan mata, posing aje la kan... nnt ralat plak.

lega sampai epot seperti yang dirancang. tapi masa dalam kete, pak isme la orang yang paling risau takut kami tak sempat nak check in bagai. barang kami kan banyak. kami menyakat dia masa tu pun dia mcm takde mood nak layan kami. hahahaha... padan la muka, org tgh risau kami pulak nak begurau. tapi pak isme ok, dia bukanla tarik muka cuma dia nmpk sangat tak senang duduk masa macet otw ke epot. bila dah turun dari kete, dah salam bagai, cepat² dia soh kami masuk dalam. dah begambar bagai baru la kami masuk dalam dengan hati yg sangat sedih sebab dah kena tinggalkan bali. nasib baik la duit kami cukup masa check in kat epot. kami selamat tiba di lcct jam 12.30mlm gitu. penat tak tau la nak cakap camana sebab hari terakhir kami kat bali semuanya kejar masa. lepas ni kalu ada rezeki utk ke bali lagi, kami nak pastikan kami betul² releks dan santai. tapi dalam masa dok kejar masa pun, berbaloi sebab semua yang kami mahukan tertunai jugak.

BALI
seribu satu kenangan terindah kami disana
BALI TERBAIK!


next, ape kami sempat shopping dan ape yg ada di BALI.

68 dok ngomen:

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

Wahhh meriahnya motor dorang...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

ai loike shopping...
smlm ai tgk kt tv theyols tunjuk ada nihonjin pergi kat tempat uols buat n3 smlm...yg atas bukit nampak sawah yg menghijau tue...auwwww cantek sangat ngeee

Anum said...Reply To This Comment

bestnya....nk terbang ke sane jugak....

bujal X said...Reply To This Comment

bawak banyak barang balik tak kena cukai kah?

eB ezrin said...Reply To This Comment

helmet tuh mmg raggi, kalo eB pn, eB bli :)

kakcik said...Reply To This Comment

Kalaulah menang cabutan bertuah dan dapat motor, agak2nya nak bawa balik tak? :)

ejaMaria said...Reply To This Comment

sakan... ;p

ikatankasihku said...Reply To This Comment

teruja tengok korang kat sana..mmg bali cantik sgt2

~ yus ~ said...Reply To This Comment

wah niezza....

penuh bonet tu..mmg sakan korang shopping ya..

cantik motor tu, cabutan bertuah tu hari tu juga ke?

topi tu kenapa tak sambar?...hihi

NM02 said...Reply To This Comment

@bujal X

dah stanby beli xtra luggage. tapi stanby gak lagi takut kena lebih

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku pun rasa balik ritu byk barang yg nyesal rasanya x beli...cam nak gi jek balik lagi...

NM02 said...Reply To This Comment

@kakcik

harus la kakcik... tapi dah kata bagi kat pak isme, rezeki dia la dapat motor tu.. hehehe

misya said...Reply To This Comment

ala dah tak da citer pasalbali dah,huhu,tiap hari kita tunggu2 n3 bali

Fara said...Reply To This Comment

Wow! Sy lak yg mcm rushing2 baca entry nie.Hahahah! Terasa kekelam kabutan tu!

cheqna said...Reply To This Comment

besh besh besh

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

tetibe aku pun terrindu bali...kekekek..padahal tak pernah pegi pun!!

Hanis Azla said...Reply To This Comment

semoga ada rezeki utk awak ke bali lagi.. semoga ada rezeki juga utk akak smp ke bali nun..

azam said...Reply To This Comment

bestnyer.......

terbaiklah cam ni

kayzie said...Reply To This Comment

sgt2 da best..kejar2 masa tu yg jd igtan smpai bila2 gak kan kak..suka bali gak la..tiba-tiba..hehe

WuMing said...Reply To This Comment

Hah... masa pi sana bawa beg sikit saja kan?

Masa balik jadi berlipat ganda pulak...


Hee..he..he....

Lain kali pi laaa lagi...

lizz said...Reply To This Comment

seronoknyer bercutikan...saya dah lamer tak bercuti...

gadisBunga said...Reply To This Comment

hmmm....nampaknya kene dapatkan khidmat pak isme lah bila saya gi bali nanti. :D

mamaDiana said...Reply To This Comment

wah bestnya ke sana..Bali tggu kami..hahah cm nak request something la kt PCL special for the day !..

norhidana said...Reply To This Comment

dh abis ke ntry bali nih?rasa tak puas lah
rasa penat baca ntry kali nih,rasa terkejar2 gk mcm akak rasa hehehe...

alahai...sonok nyer,bestnyer kalu dpt supir camtu nyer baik...

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

untung pak isme sbb dpt voucher & nombor utk cabutan bertuah.. hope adalah tuahnya kan..

Alhamdulillah hajat akk tertunai.. mesti kenangan kat Bali antara kenangan terindah dlm hidup akk kan..

Nens Collection said...Reply To This Comment

ternengah2 saya baca n3 last ni..hehe..ape pon best!..mcm sy plak kesana..dengan gambar yg wonderfull..bagai sy berada di Bali.mmg awesome la kak!

POSH76 said...Reply To This Comment

mmg soping heaven daaaa

Dee said...Reply To This Comment

baca cerita korang rasa mcm nak terbang ke Bali skrg gak..hehehe..

Acik said...Reply To This Comment

harap2 pak isme dp motor putih tu ... :)
seronok nyer dapat sopping kat bali plak tu. acik ni hanya dapat mopping kat dapur aje ... :(

ajumohit said...Reply To This Comment

sopping time hehehe...seronok tgk gelagat kawan baik ni hehehe

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

kalau dah main angin jauh di negeri orang, biar nyesal beli, jangan nyesal tak beli.. kan?

mamyharraz said...Reply To This Comment

bagus ada perkhidmatan bungkusan brg mcm tu kan..jd selamatlah brg2 yg dah dibeli sampai ke Malaysia..

apa agaknya brg di beli tu kan..tak sabar tgg next entry bak baca :)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

wow, seronok shopping kat sini, dengarnya murah kan...

helmet tu cantiklah..

Chik Att said...Reply To This Comment

ada lipat duit ... masuk dalam passport tak ....

mamasuri said...Reply To This Comment

wah..byk syok soping situ...bila lah aku nak sampai ke sana ni...

mamasuri said...Reply To This Comment

wah..byk syok soping situ...bila lah aku nak sampai ke sana ni...

Kasih Kita said...Reply To This Comment

Seronoknya dapat shoping di Bali.
Lagi seronok sebab akak ada teman berholiday yang terbaik :)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak yg mengikuti pun rasa seronok sama Niez. Huh... banyakbetul yg dibeli. Dlm kotak gedabak tu beli vas bunga ke? Tak apa kakak tunggu next N3:)

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh sakan uols..shopping penuh bonet..keta.. :)

wahida said...Reply To This Comment

astaghfirulllah...ada lagi n3 Bali ko ni nok?

Eye_nee said...Reply To This Comment

rasa mcm nak tgk baki duit di asb dan agro bank pulak....cukup tak nak pegi Bali...hahahahaha..teruja sgttt tgk gambar ko dgn wahida.....

che mid said...Reply To This Comment

Tang macet dan hon tak henti2 tu yang tak tahan...

munna said...Reply To This Comment

bestnya hadiah motor tu... best betul entry Bali... terasa nak ke sana juga

ieda said...Reply To This Comment

memang meriah kan
ingatkan di jakarta je macet .. di bali punn sama kann huhuhu

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Baiklah... Abe dah tanam nekad... nak pergi gak nanti satu hari nanti.. heheh. Cantik sangat tempatnyerr

Ann Huda (Ate) said...Reply To This Comment

Bawak masuk rokok tak kena cukai ke?

Macet di mana2 di Indonesia.

azzey said...Reply To This Comment

bestnyer dh spi awak ke Bali ye..:)

Huda said...Reply To This Comment

wah!entry sume ttg bali yer..best kan bali..huda pegi dulu thn 2009. sempat ke tanah lot, nusadua..mane tah..dah x ingat :)

Yan said...Reply To This Comment

haaa... baru tau kan kenapa akak suka sangat p Bali tu.. Macam kena minyak senyonyong..

Ati Masrif said...Reply To This Comment

woww...manyaknya shopping..

kalau rasa2 ada terlebih
tu..kirimlah kat klia ni..ahaks!

NM02 said...Reply To This Comment

ate,

kami sorok dalam beg baju. hehehe

syariza09 said...Reply To This Comment

mengah gak baca n3 ni...x per, pasal suar tu..call jer HRC suruh simpankan, pasni kalo ke sana, jgn lupa terjah HRC dulu :)

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

mmg layab habis baca n3 ni..terasa kat bali pulak..hihi

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

waaaa...slmt tinggal Bali...

Km yg baca ni pun dah ralit diawang2an rasa mcm dah ada di sana...InsyaAllah 1 hari akan sampai jgk..

Run Away said...Reply To This Comment

wah....g dengan k'ida...eh...best ar lau dapat bercuti mcm ni..;d

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

bestlah dapat supir mcm pak isme tuh ya..nnt sy gi bali nk cop dia jugalah kah kah *dalam mimpi la gamaknya*

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Next time pergi bali bior santai. Ni korang macet shopping jek.. betul ke penggunaan macet itu :-)

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

mesti banyak shopping kan kak.....

tgk barang dalam keta penuh ja tu..ehhehe

akuzle said...Reply To This Comment

ohoh! tebaekk ah pak isme. confirm bisnis semakin laju slps jd star kt 'umah' niezza neh...hehhehe

mak encik | SZ said...Reply To This Comment

untunggg pak isme dapat client bagi macam2 voucher, cabutan bertuah... ;) best laaaa bali ni ntah bila nak kesampaian di sanaaaaa....

Juliet_iRa~" said...Reply To This Comment

bestnya kak..:D

honeymoon ea..heee

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Bayaran untuk Pak Isme ni macam mana ? Mahal tak ?

Rozita said...Reply To This Comment

Ouiii...bestnya Bali. Ni kena masuk dalam wishlist untuk next year. Insyaallah, nak pergi jugak

Cik Bambam said...Reply To This Comment

dah x syok dah abes entry jenjalan..huhu.. nak gi holiday lagi lar.. best kan!huhu

akubiomed said...Reply To This Comment

As Salam, tuan rumah lama juga tidak singgah kali terakhir GA yang dianjurkan oleh tuan rumah :-)

JunAina said...Reply To This Comment

murahnya harga packing barang dia...

Munnafendy said...Reply To This Comment

hehe...pernah g jgk tahun lps..best, cuma xsuka jlnraya dia sgt sesak

nikki said...Reply To This Comment

bolh dapat tak contact no. pak isme nie...murah tak harga dia....thanks