Friday, October 28, 2011

bali ; spa dan hard rock cafe

bersambung lagi dan lagi 
n3 hari ni pendek skit
tuan umh tak brapa sihat nak hapdet panjang
perut pedih, urat sendi sakit²
mencik tau keadaan mcm ni
serba tak kena

balik dari jimbaran, kami balik hotel bersiap utk keluar semula nak cari spa yg best kat kuta. cari punyer cari, kami jumpa spa ini yang nampak best dari tempat pertama yang kami singgah.  spa yg memula tu dah ngupe kedai mamak gunting rambut pun ada. bincang punyer bincang, kami tak jadi berspa kat situ. wahida cakap, masa kami servey bilik, ada sorang staff kat situ, siap baring atas katil sambil cakap dengan henpon. nampak biadap dan tak reti malu ngan kastemer kan. terus kami cancel dan cari spa lain. lagi pun bila ai tanya, lampu akan ditutup tak, dorang cakap tak. ape kelas berspa dengan lampu putih, takde feel langsung. bleh plak ai belakon cakap akan datang balik sebab pak supir tunggu kami kat depan hotel.. padahal masa tu mmg kami nak tegelak giler. hahaha... dari kami dok layan minah² mcm tak betul kat spa nan hado tu, ada lebih baik kami cari spa lain. 

rendam kaki kat spa ni tak sehebat kat spa di ubud yang kami pegi tu. tapi boleh la... dari nak cari lagi yang lain, kami tak kesuntukan masa. hanya spa di kuta saje yang tutup lambat lebih kurang jam 12mlm.

budak ni akan urut hubby. kami tetap pilih spa bersebelahan, tapi kat sini bukan dalam bilik, cuma diasingkan dengan tirai langsir aje. boleh la.. dari ai tak nampak hubby kan. hahahaha... wahida sorang yang tak urut badan, dia buat manicure padicure. budak ni nampak jek kurus, hubby cakap tenaga dia mcm jantan.

ai ingat nak sambung buat foot massage, tapi dah tak sempat plak. mmg dah ngam² kol 12 masa tu. cina tu pun kastemer last. korang tgk, dia pun buat manicure padicure.. mcm puteri dilayan kekdahnyer.. sekali cina tu satu hotel ngan kami daaa...

kami terus melangkah menikmati suasana malam kuta. huuuuu... mmg bising giler la.. disko bersepah.. sepanjang jalan mmg ada aje disko. rasa nak join sama cucuk langit. muahahaha.. mcm² karenah manusia dapat tgk kat kuta tu. mana yang mabuk sampai nak telondeh seluar, mana yang tak dapat kawal diri sendiri, naik seram ai tgk. 

sebenarnya niat kami malam tu nak pegi hard rock. nak shopping dan nak lepak kat situ. tapi kedai jual baju dah tutup plak. letih tau jalan penuh semangat, sekali sampai tutup pulak. posing aje la kat gitar gedabak ni. 

muka ai yg dah tak reti nak senyum... tak larat

 nampak, muke mmg kelat giler

mencik sbb dah tutup dan kami pun terus tak jadi nak lepak dalam hard rock sebab memasing dah letih dan ngantuk. esok pagi nak kuar awal sbb perjalanan yang jauh. nak pegi kuta beach pun dah lewat malam.

akhirnya, kami balik hotel naik teksi. udahle letih, panas, naik teksi tu plak, tak dipasangnye ekon. ape² entah

ingat nak lepak kat sini, sekali dah tak larat. 

sebelum masuk bilik memasing, sempat posing lagik. hahaha.. tgk aje muka memasing.. letih sesangat

tido ai malam tu sangat tak lena. risau kot² gegaran terjadi lagi. hahahah... hubby plak sempat bukak pesbuk kat cafe sebab kat situ je leh guna wifi hotel. sekali dia masuk bilik, dia tunjuk kaum keluarga dan kawan² tanya khabar kami... tak sangka plak adik ai siap call hotel. sayang jugak korang kat aku ek.. hehehehe.. mlm tu ai standby semua barang penting masuk dalam sling bag, kalu jadi ape² senang nak larik... dasyat tak persediaan ai. hehehehe

lepas ni sambungan kami ke bedugul pulak.. tunggu!

41 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

hehehe....
best layan spa nie

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

syg ko nokk..risau aku tau!

Ati Masrif said...Reply To This Comment

seronok juga jalan2 jauh ni
tapi kak ati ni kenalah tunggu
syahmi tu besar sikit :)

azam said...Reply To This Comment

:) nice lah...

mlm² byk kedai bukak lagi ke?

idasm said...Reply To This Comment

mmg best layan blog ni sb pic besar2...

bestnyer jln2 bali ni... ida belum sampai bali lagi...

NeenaAnuar said...Reply To This Comment

BALINESE SPA DI BALI ADELAH YG TERBAIKK! murah pun murahh! sumpah tak dpt kat mana2.. uhuhu...

mama tisya said...Reply To This Comment

best nye spa kt bali..tringin nk pegi tp sudah tk pegi2 lg:)

salam kenal

ajumohit said...Reply To This Comment

aduii syioknya merehatkan diri di spa, nk jugaks

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

ramai yg kata spa kat sana murah & best.. hope dpt pergi satu hari nnti..

muka ketat sbb penat jalan2 oklah.. pengalaman baru yg x semua org leh dpt kan..

bujal X said...Reply To This Comment

kaklong bila nak pergi lagi?nak ikut~~

atty's said...Reply To This Comment

hahahha..kalau kty pun risau..walupun tdo..semua brg get ready kot jadik apa2 sng bawak lari jer

lieyalatif said...Reply To This Comment

mmg nampak muke letih..tapi tetap gigih berposing ...kenangan tu...rugi tak amik gambar byk2 he he he

NM02 said...Reply To This Comment

neena,

kami tertanya2 jugak, spa ape yg neena pegi dapat harga murah. kalu tahu dari awal, mmg kami terjah spa tu aje..

takpe, next time, dua tahun dari sekarang. hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

sungguh ker?

mungkin 2 tahun dari skang. hahahaha.. tak hagak.. penat pun tak habis lagi ni dik oiii

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

bila kita dapat bertukar2 FM nih..???, ngko dah ready ckp ek...

kakcik said...Reply To This Comment

Semoga segera kembali sihat sepenuhnya, ya Niez.

Teruja kakcik layan gambar2 yang ditepekkan itu. :)

fiza said...Reply To This Comment

Bestnya dpr berspa.

NM02 said...Reply To This Comment

belinda,

weh, sungguh ke ni? okeh okeh.. bak mai no henpon mu.. send kat gmail ni

niezzareenamemory2@gmail.com

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik,

insyaAllah... saya ni dah ke arah gastrik la pulak.. adoi... harap cepat baik lah..

Aku said...Reply To This Comment

oo.. ada gegar-gegar eh?
tidur dgn hati runsing la kalau gitu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

if ai harus melompat sakan if orang urut kaki ai mcm tue...guna mesin pun stop byk kali inikan org tlg urutkan ngeee

Kakzakie said...Reply To This Comment

Nieza suka makan pedas tu sebab sakit perut. Jaga kesihatn dik...

Gambar ok juga kakak suka membayangkan niez dgn wahida syok di sana walau kata letih tu...

Fara said...Reply To This Comment

Walau mcm ne pun, sy kagum dgn tuan rumah. Tak sihat mcm ne pun, gigih update entri Bali. TQ!

Kasih Kita said...Reply To This Comment

Sweet couple. Adore you :)
Dah follow sini juga :)

http://duniakecilkuini.blogspot.com/

adarnadzmie said...Reply To This Comment

letih2 pi spa bestkan... hard rock cafe bali memang rockkkk...hehe

al-lavendari said...Reply To This Comment

kalau saya mungkin tak boleh lena memikirkan gempa itu.

cantik kualiti gambar2 yang diambil !

ieda said...Reply To This Comment

alor bestnya layan spa ...
aah dikk nampak sgt uols keletihan :)

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

wah kalu penat2 mmg bestnyer urut..entri wahidapun mmg muka nmpk penat..tp enjoy.

norh said...Reply To This Comment

best..lega ja dengan urut kaki..

AzMask said...Reply To This Comment

Bestnya g spa & jenjalan malam..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

2 kali saya ke Bali, tak pernah sekali pun try massage kaki...


Tu maknanya kena ripit Bali lagi! Hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

daddy z,

jom... ajak bujal sekali. dia nak follow sekali tu.. hehehe

harus gamat suasana bali!

WuMing said...Reply To This Comment

Wahhh.... beriadah sakan... siap ke Spa lagi....

wahida said...Reply To This Comment

spa yg first kita gi tu buat aku tergelak besar..hahaha...

mmg low class habess!!

Cik Bambam said...Reply To This Comment

mana x risau kak.. kalau kita pon dah x senang duduk.. =.='

Dee said...Reply To This Comment

syoknya gi spa..brp? mesti murah..

norhidana said...Reply To This Comment

sedih btl tgk muke akak time kt dpn hard rock cafe tu... huhui...

faeez said...Reply To This Comment

patut la tgk gambo tu mcm kenal aje...tul lah saya teka...kak wahida...
kak, lain kali ada trip g mana2 calling2 le....nak gak join kalau ongkosnya cukup...he he

wida said...Reply To This Comment

mesti penat sgt berjalan tu..sbb mmg nmpak sgt muka sis tu ketat, hiks

Daddylicious said...Reply To This Comment

jiwa dan minda bisa terubat bila berjalan jauh begini....

ikatankasihku said...Reply To This Comment

macam raja duk kat spa ek.he3