Tuesday, October 25, 2011

bali ; jimbaran bay


sambungan lagik, lepas penat mendaki uluwatu dan layan kecak dance, pak supir terus bawak kami makan kat jimbaran seafood. tak sah kalu tak merasa makan kat jimbran ni kalu dah sampai bali. blogger² pun ramai cakap mcm tu. so utk tidak merasa ralat bila dah balik kl, kami pun nak try enak atau tidak hidangan yang ada disitu.

makan kat sini adalah mengadap laut. bila dah malam gulita, takde makna la nak nampak laut. cuma bunyi ombak je yg kedengaran. sebenarnya deretan kerusi dan meja tu, mewakili banyak kedai. dari depan kita boleh pilih kedai makan maner yg menarik, dan bila masuk dalam terus nampak meja mewakili kedai tu kat pintu tengah. kami ni mmg pak isme dah kenal dan biasa kot bawak pelancong makan kat yg kami makan ni. mesti dia dapat tips. 

penat la nak tgk menu bagai. ai cuma order air dan selainnya ai serah kat wahida dan shidi

memang muker letih habis... mula² sampai sini, tetiba mood ai swing. wahida ada tegur, ai nangis ke..hehehehe... sebenarnya mmg pun.. rindu ngan family, terbayang muka syasya dan bambam.. ciwek kan ai... huhuhu


lagi² bila ai tenung lilin tu... hadoi... sumpah teringat kaum keluarga. sebab tu ai kalu berjalan kemana, tak leh pegi lama, paling lama pun 4 hari dah cukup. nak² plak kat bali takleh nak 3G bagai, bertambah la perasaan rindu menguasai diri...


hidangan pertama yang sampai adalah sup jagung ni. alamak, tak kena ngan tekak ai dan hubby la.. yg ni semua orang dapat. eh, kami ada ajak pak isme tau, tapi dia tak mau. mungkin sebab tempat ni mahal kot. kami tak kesah pun tapi dia awal² dah tolak pelawaan kami. 

lemon ice ai punyer, tembikai hubby punyer. lemon ice dia sedap gilerrrrrr.

mix fruit juice wahida punyer dan pineapple juice shidi punyer

kacang goreng ni utk ngonyel² sebelum makanan sampai. ini feveret ai tahu

kangkung ni pun dapat dorang satu

hamek... hidangan pertama kami adalah lobster bakar

udang masak saus padang, pilihan wahida dan shidi. sedap jugak rasanya..

sambal yg mmg ada dalam menu bila kita order ape² set

nasi utk 4 org.. terlebih sudah nasi yg dorang kasi. ai tak brapa nak selera, maklum, jiwa tengah kacau... cuma ratah lauk jek. hehehe... cantek kan bekas nasi ni. tecari² jugak, kalu jumpa mmg nak beli, tapi tak nampak pun kat memaner kedai...

nampak mcm sikit tapi kenyang sampai tak larat nak jalan. nak² plak jalan pijak pasir pantai tu.. berat rasa kaki nak melangkah

ini pun free gaks. ai dok mengharap ada nenas, alamak... takde la plak..

ini nama restoran yang kami makan tu. okeh, kami kena gerak balik hotel sebab nak sambung belai badan kat spa pulak

inilah jumlah ape yg kami makan kat situ.. mahal ke murah? convert sendiri..
oklah... ai tau korang malas... jumlahnya adalah RM306.42 mcm tu lah
amacam? menariks? lu pk lah sendirik....


tu bi kontiniuw ari khamis, insyaAllah

36 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hurm..mahal gak...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Macam mahal pulak kakak rasa sebab sikit bebenar makanannya. Kangkung lagi alahai kalau kakak dua kali suap dah habis hihi....

NM02 said...Reply To This Comment

kak zakie,

betul kak, tapi kangkung tu takde selera langsung makan, apetah lagi nak pandangnye. hehehe

Cik Rose Cute said...Reply To This Comment

Mahal..la...Sanggup bawak mee cup hihihi kalau pegi Honeymoon...

mamasuri said...Reply To This Comment

wei..best tu makan2 tepi pantai....tapi rasa mcm mahal je makanan situ..ini mesti bil sekali ngan view pantai kan...

ejaMaria said...Reply To This Comment

lobster seketul dgn udang sambal tu sampai 300 hengget... mak aih... makan kat bagan lalang lagi best klu gitu... :(

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

bleh tahan mahai nyer=)nk lobster tuh..huhu

Fitri Senin said...Reply To This Comment

kenapa rasa cm mahal juga..tapi ok kot sebab order lobster..memang menarik!!!

atty's said...Reply To This Comment

mahal..rasanya ..lobster kecik je ..sekor je lak tuh

mamyharraz said...Reply To This Comment

sy pun tak boleh jln lama2 tinggal anak family semua..nnt mulalah sayu semacam.. sgt faham perasaan itu.

mmg agak mahal..tp oklah atlis dpt merasa kelainan disitu :)

whitecappuccino said...Reply To This Comment

rasanya kalo kat tempat kita dgn RM300+++ tu dpt makan best lagi..

wahida said...Reply To This Comment

tobat nak mkn kat sini weh...tak sedap pun..mahal je yg lebih...adoi la...

baik aku mkn seafood kat rawang ni ha...hahaha...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

cantikknya tempat tu..

sesuai utk rg honeymoon gitu :)

norhidana said...Reply To This Comment

mahal gak ek kak... 2menu utama tu dh rm300+...

LYAfrina said...Reply To This Comment

sdapnyer nmpak lobster tu...

harga...mak aiiiiii

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Aish mahalnyerr... Kok kalau di Malaysia ibuk2 bisa makan gini bawah RM300 ajak... Ngak rowong rewoo..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Mahai giler...

munkin sbb lobster tu kot..

Standard harga pelancong la kot yer..

fiza said...Reply To This Comment

Besonya gamba, puas tgk.

Mahal gak reganya yer.

diana said...Reply To This Comment

mahal sangt la..:

MasZuber said...Reply To This Comment

mak aihhhh mahal yea kena tiawwww...;(

Acik Erna said...Reply To This Comment

bukan ciwek..tapi dah namanya ibu kan..mesti rindu..

Yan said...Reply To This Comment

kangkung tu is a must.. tak boleh tidak..memang ada..makan je lahh..best ggak tu.

Ijah EmoTemo said...Reply To This Comment

hee harga dia boleh tahan tu heheh

Niena Pengembara Ilahi said...Reply To This Comment

p/s:slmat bercuti :D

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

uit, mahalnya!

mood rindu tu normal la kak.. bila berjauhan dgn tersayang, mmg leh meleleh air mata tahan rindu tu..

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

acara wajib.. sapa tak datang sini kalo datang bali ibarat makan nasi kosong laa hehehehe

dyea irdina said...Reply To This Comment

wah bestnya sampai ke bali....insyaallah nak jejak jugak kesana...tp tgk rega makanan tu cam mahal je ek 300++ unt lobster, udang nasi n air..hehehhe sbb nampak lobsternya kecik ajer...

mak encik | SZ said...Reply To This Comment

fuhhhh...
kalo sopping tu dekat sejuta rupiah byk dapattttt...

Maii Yusre said...Reply To This Comment

Perghhh..serius jeles kak oi XD

Madam Lala said...Reply To This Comment

bestnyerr..tp cm mahal kan?
g bandung jugak murahhh ling...
leh berpinau bijik mata madam ni ha...

Rozita said...Reply To This Comment

Mak oii mahal tuuu..Tapi tak per la. Adat melancong kan, ada masa terkena tempat cekik darah punye rega.

ieda said...Reply To This Comment

kalau bagi akak yg anak ramai nie .. memang sgt2 mahal huhuhu nangis2 .. sob2 ..

dikk besooo pic .. wajah baru nie
dah email add lom ??

Anonymous said...Reply To This Comment

Pretty insightful. Thanks!

My site:
dsl flat anbieter oder Anbieter

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

huissshhh..mahal tu..

wida said...Reply To This Comment

yelah..mahal.

Chocolate said...Reply To This Comment

jom kite join lucky draw ni!!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/10/25-things-random-giveaway-by.html