Friday, September 30, 2011

syukur dgn kemudahan yg ada

dah tiga kali ayah mertua ai wat check up kat klinik pakar uitm selayang. punca dari sesak nafas, terus bawak dia ke klinik pakar tempat hubby bekerja. seterusnya ke klinik pakar uitm sungai buluh. kena wat ct scan kat sane. adik² ai yg keje kat sane pun ada teman sekali. bagus adik² kaklong ye... result pada hari rabu lepas, syukur.. takde ape yang merisaukan sangat. kalu ayah mertua ai betul² mkn ubat dan buat ape yg doktor sarankan... insyaAllah, akan pulih mcm biasa.

first time ai sampai klinik pakar ni. tempat dia sangat selesa. dua kali mereka ke sini, ai tak ikut sama sbb ai keje mcm biasa. hubby je yang temankan. menantu baik kan ai.. hehehe.. tapi utk check up kali ke tiga ni ai kena la ikut sama. kang kata menantu derhaka pulak. hehehe.. itulah ayah dan mak mertua ai. tgk aje raut wajah ayah mertua ai, mesti tgh risau menanti result masa tu.

hubby sudah tentu bz ngan tab dia.. ai? nampak tak majalah ujang yg teselit tepi ai tu.. tak boleh nak layan gelak sebab ai tgh ngantuk giler masa ni. baca berulang kali pun tetap tak kelakar. mak ai... naper muker ai bengkak semacam? eh dabel chin kah itu? pasrah!

ape pun, ai bersyukur dengan kemudahan yang ada utk mak ayah mertua ai juge utk diri ai sendiri dan insyaAllah utk anak² ai nnt. syukur dgn kemudahan tempat keje hubby. semua staff kat klinik pakar ni baik² belaka. bulan satu tahun depan, kami akan ke sini lagi, ayah mertua ai sambung check up. moga ayah mertua ai cepat sembuh dan makan ubat ikut masa. 

.
.
.

ai tecekek tulang ikan ni. sakitnyeeeeeeeeeeee....

45 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

kemain syok landing atas sofa~~

*petua orang tua tercekek tulang makan kepal nasi~

misya said...Reply To This Comment

macamna ble tercekik tulang ni

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

zana pun dah ada double chin.. hihihi..

mcmne leh tercekik tulang tu? tp betul kata bujal tu, makan kepal nasi.. insyaAllah lepas tu ok..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Alhamdulillah dapat kemudahan yg bagus seperti itu.. semoga kesihatan ayah mertua awak bertambah baik hendaknya.. comelnya muka dia.. licin aje.. suka akak tgk..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tercekik tulang ikan memang siksa... adoi teringat masa tercekik tulang ikan dulu2.

Maya Mayana said...Reply To This Comment

Alhamdulillah..semoga ayah mertua niezza cpat sembuh ye...cam bujal ckap telan nasi sekepal terus gitu...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

insyallah semoga abah mertuamu cepat sembuh ye :)

azam said...Reply To This Comment

wah...seronoknya.....landing time

h4ni3 said...Reply To This Comment

tercekik tulang?
adeiii
lupa baca bismillah kah? ;)

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

harapnya lepas ni lebih banyak pusat rawatan yg bukan pakar di hospital gomen boleh menambah baik kemudahan mereka.

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Wow! Sy tak tau pun kewujudan kelinik pakar UiTM. Klinik berbayar ke tu? Agak2, bekas pelajar UiTM dpt free tak? Hehehehehe...

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

semoga ayah mertua cepat baik..

kalau tercekik tulang,makan nasi kepal..*_*

ajumohit said...Reply To This Comment

Besar lot tulang tu niezza, biasa kepal nasi Dan telan, bagusnya Ada kemudahan yg selesa mcm ni

IxoR@ said...Reply To This Comment

semoga ayahnya cepat pulih.... amin..

Eye_nee said...Reply To This Comment

Semuga Abah mertua kamu akan sembuh sperti sediakala sis...

IxoR@ said...Reply To This Comment

semoga ayahnya cepat pulih... amin.

kalau tercekik, buat roti kepal pun ok...

Ieda Al-Habsyi said...Reply To This Comment

rezeki ayah semuanya yang baik2 untuknya, alhamdulillah kan :)

miloais said...Reply To This Comment

moga ayah mentua uols sembuh ye...

tercekik tulang ikan
telan nasik sekepal beb

tu petua orang tua2 lah...

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

fuhhhhh...selesa nye landing...hehehee

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

moga ayah mertua cepat sembuh...

oh ya tempat baru mesti selesa..

ieja amieja said...Reply To This Comment

syukur dgn kemudahan yg ada kan..mmg nmpk selesa pun tmpt tuh..semoga cepat sembuh pakcik ye..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Menantu mithali nih, kli ke 3 br teman...hehe

Btl ckp Bujal tu, petua org tua2 telan kepal nasi, insyaAllah hilang..

ch000tz axoera said...Reply To This Comment

the sooo lovey and beautiful life you ever had.....syukur ;')

Yan said...Reply To This Comment

akak ada petua kalau tercekik tulang ni. tapi sensor sikit lah. nnt kita jumpa, akak kasik tau.

kakcik said...Reply To This Comment

Semoga semuanya baik2 sahaja. InsyaAllah. :)

Kakcik dah ada triple chin! uwaaaa...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Sayangi dan temani org tua kita selagi ada hayatnya...

Kalau petua keluraga kakak macam bujal kata telan kepal nasi jangan kunyah. Masa nak telah tu tarik ke atas dua-dua telinga. Hahaha tak tahu kenapa tarik telinga....

ieda said...Reply To This Comment

semoga MIL & FIL adik bertambah sihat .. beruntung sbb dpt menantu yg perihatin .. akak x merasa lah sbb dah lama mereka berdua meninggal dunia ..

tercekik tulang ikan .. dikkkkk biar benarrr !!!

gadisBunga said...Reply To This Comment

tercekik tulang ikan ye.....

dah try minum air dalam tudung periuk?

saya penah try. nampak cam tak logik tapi berkesan.....

dhiera said...Reply To This Comment

semoga ayah mertua sihat2 sentiasa~

Anisa Hang Tuah said...Reply To This Comment

keluarga bahagia

:)

Arizakiah said...Reply To This Comment

NAMPAK SANGAT SELESA KLINIK TU....KALAU SAKIT SIKIT TERUS RASA NAK PI KLINIK....


AKAK DAH LAMA FOLLOW NIEZA...MUNGKIN NIEZA TAK PERASAN.....

AzMask said...Reply To This Comment

semoga pak mentua sihat walafiat selalu hendaknya..

telan pisang bagi tulang ikan tu lari.. atau kepal nasi, then telan..

NM02 said...Reply To This Comment

niza,

dah follow akak ke lom? tak pasan lah

~izan~ said...Reply To This Comment

semoga FIL yu cepat2 sembuh!~

Rinna said...Reply To This Comment

Cantik klinik pakar nie.. patut laa leh landing dengan tenangnya...

Kalau tercekik ikut laa petua yang bujal bagi tuh.. nasi panas kepal2 dan telan..

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

sis tunang rara pon same,x abes2 ngan tab dye.sabo jelah.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

moga FIL x der benda seriyess ek...
auwww baju merah ai loikeee

Huda said...Reply To This Comment

bagus kan ade klinik pakar mcm ni..kite pun x ragu2 nak pegi direct tnye doc..

KaK LimAh Si SupiR said...Reply To This Comment

alhamdulillah :)

Sasa Al-Sharif said...Reply To This Comment

besaq weh tulang tu

pena rozie said...Reply To This Comment

Sedapnyer duk atas sopa...

gedek! said...Reply To This Comment

suka majalah ujang!

aizamia3 said...Reply To This Comment

Alhamdulillah pakcik takde pape.. ;)

ai gila majalah ujang.. kat rumah siap ada stok lagi tapi sekarang dah STOP sebab dah kena warning dengan en. suami.. takde tempat nak simpan dah..

Ibu Lala said...Reply To This Comment

klinik pakar uitm tu kat mana ek?? tak sama dgn hosp slyg ke??

Ralf said...Reply To This Comment

Oh my god, there is a great deal of helpful data above!
male thongs | calgary airport | hot tub sex