Thursday, September 29, 2011

jwpn cer teka # 2

mari kita lihat kesudahan cerita cer teka musim 2 dan siapakah pemenang yang bakal dapat FM sekembalinya saya dari seberang bulan depan. insyaAllah...


sebelum tu, mmg betul saya, hubby dan syasya ke foto zzoom utk amek gambar passport syasya. akan tetapi, gambar tersebut bukan utk buat passport nak bawa dia sekali ke sebarang, tapi utk permohonan sekolah tadika tahun depan. dia anak kazen saya, sudah tentu kena minta izin dari ibu dan abah dia dulu kan. terbang jauh ke seberang, sudah tentu ibu dan abah sukar utk melepaskannya ikut sekali, kalau dekat² memang mereka tidak kisah sama sekali. mana² hotel yang kami pernah check in sblm ni, mmg dia yang akan kami usung sama. maklum, dia sudah seperti anak sendiri. tgk aje kesungguhan paklong bawa dia pegi amek gambar utk masuk tadika ni. dan paklong cakap, insyaAllah.. dia nak minta cuti first day syasya masuk tadika tahun depan. semangat paklong melebihi segalanya. syasya mmg anak kesayangan dia. borang permohonan yang sepatutnya saya nak minta HR opis saya sign pengesahan pun paklong dah rebut dulu nak minta bos dia signkan. biar wakil uitm yang signkan, nnt adik kena belajar sungguh² dan boleh masuk uitm jugak. boleh tak gitu... hahahaha

baiklah... sape pula yang teka dengan betul ... ;

ehem... aku kenal kau sape baybie.. memandangkan kau satu opis ngan aku dan kau adalah kawan aku, aku tak pilih kau sebagai pemenang pertama sebab FM dari seberang tu mmg kau akan dapat jugak. jadi, aku bagi peluang kepada orang lain okes.. jgn nak ngengada sentap tau... hehehe




dan 


saya hutang FM dari seberang dengan kamu bertiga. sila email alamat dan no tel ke

niezzareenamemory2@gmail.com

tahniah utk kamu bertiga. harap sabar menanti FM terserbut ye ^_^ 

yang lain jgn kecik ati ye.. akan ada cer citer part 3 plak.  

balik dari amek gambar, terus kami layan permintaan syasya lagi. pi makan mekdi la pulok.. padahal baru je balik dari open house. paklong maner leh tak layan permintaan anak kesayangan dia sorang ni. aku tanya dia, abah adik sebenarnya sape... dia jawab "abah adik marzuki, daddy adik paklong la".. aku tanyer lagi, ape beza abah dan daddy. dia jwb "abah tu kawin ngan ibu, daddy tu kawen ngan yong" muahahahaha.. sepak sekali kang.. geram ai tau...

badan kurus cekeding, dah nak masuk sekolah.. nanti dah masuk darjah satu, larat ke nak dokong beg.. itu yang merisaukan paklong dia.. huhuhu... sekejap panggil paklong, sekejap panggil daddy.. lantak pi la heh..

ini hasil dari entah baper kali budak kedai gambar tu amek. ada aje yg tak kena. aku rasa dekat 5 kali kot. kejap kang bahu tenaik, kejap kang dia pandang aku, kejap kang kepala lentok.. sampai dah nak nangis sebab dia malu. sampai dah gonyoh mata. tu kalu sekali lagi tak jadi, aku soh amek lagi, kompem dia nangis punyer. dalam 5 kali snap, ini je yang menjadi. kira ok la kan.. mmg takkan senyum la sebab dia segan ngan budak kedai gambar tu... smlm aku pi amek gambar ni, tak jemu² paklong dia tilik gambar ni.. pastu gelak sendiri. 

aku berjaya simpan hasil tangkapan gambar passport pertama mereka tiga beradik. dari abang, kakak dan syasya. mari tgk.. ini yang ada dalam purse aku skang.

abg sulung syasya.. mohammad syafiq aiman. gambar pertama nak masuk tadika. 

nur syafiqah aimiera, kakak syasya juga gambar passport pertama nak masuk tadika.

lepas ni tunggu gambar passport pertama si bambam dan anak buah aku sorang lagi tu, aina, juga anak² buah aku yang akan datang dan insyaAllah anak aku sendiri. korang simpan tak gambar passport pertama anak² korang? aku rasa ini nostalgia kot. sebab tu aku buat koleksi. dan yang ini paling aku sayang. kalu ilang, mmg takkan dapat pengganti.... ;

.

.

.

.

.

.


kenal tak? syomel khennnnnnnnn.... mata kuyu, bibir munggil. kenal tak sape??? inilah gambar pertama dia nak masuk sekolah rasanya... hubby tercenta aku la... sape lagi... berbeza pat ploh pat kali ngan gambar passport skang. huhuhu... jgn mare laling! kau tetap dihatiku!  ^_^

49 dok ngomen:

ch000tz axoera said...Reply To This Comment

canteknyer mata dak yang baju pink tu!!!!

Huda said...Reply To This Comment

hihi tahniah!

noorbaybie said...Reply To This Comment

la la la la la la la la.... u make my day .. ilang stress aku kejap nok...

eB ezrin said...Reply To This Comment

hubby u bahagian maner eh? kot2 leh terjumper :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

comel..comel belaka...:)

AzMask said...Reply To This Comment

cutenya gambar diorang....

NM02 said...Reply To This Comment

EB,

yu selalu pi uitm selayang ker?

ct rahani said...Reply To This Comment

tahniah kpd pemenang.. :p

bagus gak simpan gambo2 passport ni kan kak.. nostalgia gitu..

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

oits noks...g seberang tu g mana??
Indon? Vietnam? Spore?
aku pong mau ke seberang gak bulan depan..tapi kejap je aku pegi...ngeh..ngeh..ngeh..

fiza said...Reply To This Comment

Alaaaa...asyik terlepas jer segmen cer teka ko ni lah.

Tomei gambo syasya. Gambo hubby mu pong tomei gak ☺☺☺

Kakzakie said...Reply To This Comment

Muka syasya dgn kakak dia masa nak masuk sekolah sangat mirip...

wida said...Reply To This Comment

syasya tu amik gmbr pasport pon comel..hehe

misya said...Reply To This Comment

pandai dia bercakap

cheqna said...Reply To This Comment

comel..
pepun tahniah pada yang menang =)

Maya Mayana said...Reply To This Comment

tahniah yg menang..have a safe journey kawan :)

ikatankasihku said...Reply To This Comment

tahniah sape yg menang tu, :)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tahniah.. patutnya kena bagi kat 20 peneka paling tepat.. barulah akak tersenarai.. hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

wah,comellah die

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

hehehehhe comelssss nya anak sis.rasa mcm 1st tyme singgah sini.selamat berkenalan.

NM02 said...Reply To This Comment

RK,

hahahaha... nnt la kak, kalu ada rezeki lebih, saya bagi pada semua

hehehe

mamaNoriz said...Reply To This Comment

alaohhh..

tak snagkut lak!!!

huwaaaa

NM02 said...Reply To This Comment

rara,

ape lak baru.. yu penah komen la b4 ni.. luper la tu

hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

noriz,

cube lagi... ^_"

wahida said...Reply To This Comment

apa aku nak komen neh???

ieda said...Reply To This Comment

ahahahha sabor je ..
kalau akak ada situ akak sepak jugak sbb geram ekekek :)

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

kau sampai dah tak reti nak komen sebab tak sabar nak berjimba esok kan...

ke sebab teruja nak naik muzium?

wiiiiiiiii!!!!! ^_^

Mommy Fara said...Reply To This Comment

Hensemlah cik abang di kala dulu. Tp skg macho! Heheheh.

Ok, sy harap sempat jwb soklan part 3 tu. Huhuhuhu!

SuriHanna said...Reply To This Comment

alaa.. tomeinyaa..
best jugak kan simpan gambar first anak2 buat passport.. sweet sgt..

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Comelnya syasya ... mahal senyum dia tu, tu pasal tak senyum :-)

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

tahniah pd pemenang, sy xsmpt teka bz la skrg...huhu

klu xteka blh dpt fm seberang tu jgk tak??? blh la...blh la...huhu

Aidah said...Reply To This Comment

Shuweeeetnye budak tuuu. Patutlah ramai berebut nak jadi mak bapak die.
Gamba passport pertama mesti cam tu kan. Mata berair, dahi berkerut, bibir tak mo senyum. Hihi.

Acik Erna said...Reply To This Comment

rajinnya simpan gambar pasport.Tahniah pada pemenang..
kak ngah menang lagi..

idasm said...Reply To This Comment

comeynyer syasya!!!

untung dia dapat map long n pa long yg saying sgt kat dia ...

tahniah kpd pemenang..

Gadis said...Reply To This Comment

dah follow sis semuala..=)

h4ni3 said...Reply To This Comment

comelnya syasya pakai cekak pink :)

KaK LimAh Si SupiR said...Reply To This Comment

folo ^_^

ieja amieja said...Reply To This Comment

alamak!!aku x menang ler..huwaaaaaaaaaaa

ieja amieja said...Reply To This Comment

alamak!!aku x menang ler..huwaaaaaaaaaaa

Dinas Aldi said...Reply To This Comment

Menjadi jugak gambar Syasya. Memang nampak cam nak nangis dah sikit tu, hehe, syian dia.

anamizu said...Reply To This Comment

alolo cian syasya muke sebek je..hehe xpe2 nti dah besar skit,konfem dah x takot senyum begambar..nak2 pulak die dpt snyum dpn DSLR nti kang ;)


cik ana.

C i k P i p i T e m b a m said...Reply To This Comment

auwww pic yg last tu ! hakhak .... kita dh follow sis balekkk ... thankss yaa !

~izan~ said...Reply To This Comment

tahniah pd yg menang!~

Ninie said...Reply To This Comment

comel2 sungguh!

nak jemput join contest Ninie....
Sudi2 la kalo ada masa yer...hihiks

"Contest: Di Mana Ninie?"

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

anisalya said...Reply To This Comment

boleh request FM dr seberang tak? mcm best je tgk org kumpul2 FM ni. tapi tak ada pulak member nak seberang menyeberang. hehehe...


salam perkenalan dr saya ye...

iduraz said...Reply To This Comment

haha, tui ek..yeyey dapat FM nnti..nti i email you yerk kakak..ngengenge...comei2 anak buah kamu itu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

heheh..walaupon mcm nk tersasar skit tp kira betul juga..Yayyyy!!!! merasa dpt FM dr seberang..


sori lmbt jengah sbb semalam petang x online...


syasya tu anak sedara yer..ingatkan anak u sendiri..

che mid said...Reply To This Comment

Salam, mana pegi gambar paspot anak-anakku???

ZaNa aDieyZa said...Reply To This Comment

gambar yg last tu mmg x menahan la kak.. hihihi..

baiknya pak long syasya.. anak buah dh dianggap mcm anak sendiri.. itu yg terbaik.. anak buah zana pun kebanyakannya lebih rapat dgn husband zana.. mungkin sbb husband zana x segarang zana.. hihihi

comel gmbr passport syasya.. walaupun xsenyum, but ttp cute!

Baldric said...Reply To This Comment

Here, I do not actually think this is likely to have success.
download games | download games | downloadable games | full pc games online | free pc games