Thursday, July 7, 2011

kenan kak jah

hahaha... tajuk tak bleh blah. tadi tengahari ai makan siput sedut. masa pi beli tu, ai kaut semua, utk ai dan kak jah. yang tinggal hanya keladi dan kuah aje. punya lah marah si bob, hubby si linda sebab dia tak sempat nak amek walau sekor siput pun. hahahaha... ala, sori la mr. bob.

ha... inilah yang ai cakap kenan kak jah.. sebab ini style kak jah kalu makan siput. dia mesti buat mcm ni kat keliling mangkuk atau pinggan. amek... ai pun dah terikut sama. kak jah tgk tadi pun gelak.

pastu plak layan colek kedondong ni. si chichi yang rajin nau buat tadi. dia bab² colek ni memang rajin la sbb skang ni dia tengah mabuk hasil buatan suami dia. hahaha... korang, telan air liur tu balik. tak senonoh betul. akikikikikikikiki.... jgn mareeeeeee!!!!

aku rasa nak fensan tegigit cili api tu... 

33 dok ngomen:

wahida said...Reply To This Comment

aku best kan? sbb tu ko tiru aku....hahaha!!

NM02 said...Reply To This Comment

ye la jah... aku tak pernah cakap kau tak best. cuma kau je tak pernah menghargai kasih sayang aku utk kau selama ni...





demmnnn... naper aku skema?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

LA INGAT KAN CORAK APA TADI...CAYALAH..

sha a.s said...Reply To This Comment

sampai hati chichi bwt colek tu time kite EL hr ni...haishhh






*mcm la org tu nk ajak kite mkn! akakaka

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

sedapnyeeee kedondong tu..aduh mmg selera tym preggy la..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

alamak..tak reti makan siput sedut or even semua spesis denganye..huhu

den pon kene buatan suami den. dah 7 bulan lebih dah ni.agagagaga

AzMask said...Reply To This Comment

wit wit... itu colek kendodong bikin leleh.

ieda said...Reply To This Comment

alorrrrrrrrrrrrrrrrrr COLIKKK KOOO ! ADEHHHHHHHHHHHH
bataiiii pose akak nie ! :)

fazilzura said...Reply To This Comment

wakakakakak... zr pun kalau makan siput sedut sure wat gitu , kdn2 mcm2 bentuk daku wat ..

Adyla said...Reply To This Comment

sama la mcm sy bila makan siput mesti kumpul benda tu..keliling pinggan penuh je..he3

ajumohit said...Reply To This Comment

Hui dapnya cok kendong tu hehe

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

ppeeerrgghh........sedak yer!!!!!:)

Gieyana said...Reply To This Comment

bestnyer makan siput sedut..tetiba teringatkan siput sedut kt kg tue..:)

LYAfrina said...Reply To This Comment

sedap k siput sedut??lya x pernah rasa..pernah nk rasa...tp xleh nk pegi la//

Anum said...Reply To This Comment

layan... betul makan asam..
hahaha

misya said...Reply To This Comment

pingan mangkuk dah jadi corak

NM02 said...Reply To This Comment

anum,

aku dah teberak2 ni tahu...

fiza said...Reply To This Comment

Caitttttt...ingatkan mangkuk tu memang corak mcm tu, terkono den ☺☺☺

ikatankasihku said...Reply To This Comment

dah macam planet marikh dah guphernyer....

pena rozie said...Reply To This Comment

sedapnyer. sedap...sedap...sedap....

syariza09 said...Reply To This Comment

hahaha...igtkan hiasan apa la kt mangkuk tu, rupanya mata (yer ke mata)si siput sedut...tu peberet sy tu =)

Mommy Fara said...Reply To This Comment

peh! cili seketoi2 tu...seram mak!

Zura said...Reply To This Comment

sedapnye dua2 makanan tue..cantik plak mangkuk siput tue..nk tiru buatlah nie...haha

ratusiput said...Reply To This Comment

ehehe sib baik siput sedut bukan ratu siput.sedap kan.mmg sorga kalau mkn siput sedut masak lemak tu.perghhh rojak ade kedondong lg...leleh beb..

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

mangkuk tu terus jadik cantek sebab ada corak² tepi..heheheeh~

Alin Marlini said...Reply To This Comment

ya..ampun..sedapnyer..sib baik tak ngidam...

deqlis said...Reply To This Comment

dappp nyer kedondong tue...

norhidana said...Reply To This Comment

aduhai kak, td ingtkan apa lah yg lawo2 tuh, rupenyer pntup spt sedut hehehe...lawo je susun jd cam hiasan lak hehehe/...

ish sedapnyer tgk colek tu... siap ada lada lg kelas gitu

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

cntik je bila disusun kat tepi pinggan tu...mcm ukiran pinggan tu jer..

eLLy said...Reply To This Comment

amboi amboi amboi .. banyak gak ko sedut kan :p

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

Sampai hati ko ai tinggalkan keladi je tuk cik ina. kalau batang keladi tak pelah cik ina suka.

kakcik said...Reply To This Comment

Bila dah baca baru perasan yang keliling mangkuk itu adalah 'tapak' siput sedut! :)

aizamia3 said...Reply To This Comment

cili apinye.. sedapnye.. confirm meleleh kepedasan..

psstt: bila dah babis baca baru perasan keliling mangkuk tu..