Thursday, June 23, 2011

langkawi 5 # hari terkahir

genap hari kelima kami di langkawi, pagi tu kami berdua bersarapan di hotel di mana pihak jpm dah sediakan utk orang gomen yang check in kat situ. harga utk satu kepala adalah lapan hengget sahaja. bukan utk buffet tapi menu hidangan yang diberi pilihan seperti dalam menu di bawah ini. oh ya, kak jah kuar sarapan kat luar sebab dia dah try breakfast kat hotel pada hari kedua sebelum dia gerak island hopping yang mana masa tu ai dah bersiap utk ke pulau payar, marine park.


antara semua menu yang diberi pilihan ni, korang akan dapat 3 jenis menu

nes utk ai, teh utk hubby, fresh orange utk kami

nasi goreng cina ai punyer

heran, kami order dua nasi goreng tu tapi naper dapat satu camni. so ai bg hubby

takde ni kureng nafsu makan kami

dah kenyang baru bayar

percaya tak? kira ok la kan. masakan dia sedap. kalu ikut harga biasa dah baper tu agaknye

kat luar cafe hotel, ada chess gergasi ni. kusyuk kami tgk budak dua orang tu dok main.

pas mkn kami jalan² kat pool, tengok pemandangan kawasan hotel, jejalan kat pantai baru balik bilik. kami mengemas utk kali terakhir dan kami check out jam 10.30 pagi. kami saje kuar awal sebab kami nak masuk motel yang kami booking utk last day kat sana. saje amek bajet hotel kat pekan kuah sebab senang nak merayap area situ.

inilah bajet motel kami. lima ploh hengget utk satu mlm. kami dok pun tak sampai sehari. masuk jam 11 pagi, kuar jam 8 mlm. ai tak brapa selesa la kat motel ni. malas nak citer lebih takut kena saman plak. hehehe

lepas naik motel letak beg... ape lagi, terjah ismail group le. entah baper kali tawaf kat dalam ni. rambang biji mata. ikut hati semuanya nak beli. tengok tu, banyak stok baru sampai.

masa ni ai ngantuk giler sebenarnya

susut poket hubby. hahaha... tu skit ni skit, bila bayar hampir nak cecah tiga ratus. hamekkkk

dah pusing² pekan kuah, kami balik bilik berehat. hari terakhir tu memang terasa letih sangat. tu lah, ingat bleh la nak tido, tapi memang tak dapat nak pejam mata. petang tu kak jah kuar bawak anak² dia makan mekdi, ai malas plak nak follow, kirim ajek ngan dia. sempat lagi layan nora elena petang tu pastu baru bersiap utk ke epot. perasaan masa tu mmg tak sabar nak sampai kl. rindu ngan bantal busuk yang terpaksa kena tinggal.

kami tiba di epot kl jam 11.45 mlm. masa flight baru dapat lelap mata. tau² dah sampai. sampai umh jam 2 pagi. hubby bawak kete pun dah melelong. singgah umh jap pastu kuar balik cari kedai makan. lapar giler plak rasanya. dekat kol 4 pagi baru kami tido.

kat sane kami tak shopping banyak pun. ini antara barang yang family kirim.  

luminarc yang makcik kesayangan ai kirim. 

ini coklat yang kami sambar kat sane. bukan utk kami berdua saje, utk family jugak. 

alhamdulillah, percutian yang memang best bersama kawan² opis yang semua kepala giler². sepanjang kat sane, paling ai tak bleh blah, harga telur dada sebiji 3 hengget. amek kau.. hahaha. next cuti² bersama kak jah lagi adalah pada bulan seploh nanti. yang tu lagi la ai tak sabar sbb dah lama plan nak ke sana. tunggu nak tiba masanya nnt baru ai bagi tau okeh. masa utk menabung semula utk percutian akan datang. selesai  sudah kisah langkawi, n3 selepas ni back to normal lah. n3 rutin harian kembali semula.


tak sabar nak tgk final maharaja lawak. jozan ai suker, sepah pun lagi ai suker. rezeki sape la esok mlm.. mail lambung ngan mak jemah ke atau geng tanjat boboi pilihan hati korang? semmmmmpuuuutttt!!!! hahahaha

49 dok ngomen:

wida said...Reply To This Comment

byknya coklatttt....

puas hati dpt bercuti kan sis

♥Mrs.Eady♥ said...Reply To This Comment

perrggh..asyik cuti jek..jeles i! :)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

♥ cokolet soo much..goodiez bag baby shower tu cokolet frm lngkawi laa..hihi..fmly pia bru blk dr lngkwi 2 3 hri sblm akak ke sna..2 yg dpt sponsor dr mum tuk goodie bag..kih kih...

conoknyee bercuti..pia plak lps ni kalo nk bercuti kne tggu baby..hihi..

: mail lambung superb!!

kakcik said...Reply To This Comment

Tiba2 rasa berani pulak nak ke Langkawi sorang diri! :)

Huda said...Reply To This Comment

nak coklat 1 leh :) coklat daim paling sy suka :)

ieda said...Reply To This Comment

syokk nya .. asarapan dia sedap2 dik .. walau rm 8 kan ..
hermmm last sekali surelah FM langkawi .. ada utk akak tak ?? lalallala

choc tuu yg x menahan .. akak suke daim dikkk daimmmmm dihatikuuu !

Cik Pah said...Reply To This Comment

saya adalah suker ngan itu luninarc.. ahhaha


pasal ml - kalau ikut lawak..sepah mmg the best..tapi kalau ikut vote.. jozan layak menang.. kita doa yg terbaik untuk diorang

ct shah said...Reply To This Comment

saya sokong semmpuuuttt!!!!hahahahhaaha...terbaik dari ladang.

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

teringin nak borong pinggan mangkuk kat sana

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

chess gergasi mcm best ja kan...tAPI tu la i tak pandai main pun..<---sgt jakun kan i...

miloais said...Reply To This Comment

banyak gak uols shopping tu beb!

best banget kan kalo gi cuti ramai2 ni...
nak plak yg ngam dan sekepala...

sha a.s said...Reply To This Comment

ismail group mmg kite leh bantai 3 jam x klua pn xpe...ehehe...tp bab pinggan mangkuk yg x tahan tu...set luminarc tu jauh beza harga dgn kite beli kt sini...mmg sakit hati..tp ape nk bwt, bkn slalu g lgkawi...

vision awak tgk x?

eMMe said...Reply To This Comment

amvoih! byk nye boronggg.....nak le skit! hehehehe....

Fieza79 said...Reply To This Comment

banyok nyaa cokelat...borong sakan puas la kan..

NM02 said...Reply To This Comment

sya,

vision kena beli set, kalu luminarc leh beli satu2. vision mahal skit dari luminarc dan mangkok dia jenis tinggi ke atas, luminarc dia lebar. size liter dorang sama jek. beza vision tinggi dan luminarc lebar

sha a.s said...Reply To This Comment

ha tu la tu...vision x leh beli asing²...sbb kt sini mmg mahal gile...Cik Mak kite ade vision ni kt umah, beli kt lgkawi murah ler...

kite duk aim vision skrg ni psl luminarc da ade...ehehe

misya said...Reply To This Comment

coklat,coklat xleh tahan,sya dok utagha blm berkesempatan ke sana

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak suka vision yg 3 biji tertayang. lama sungguh kakak tak jejak Langkawi.

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

nak puas hati memang vision lah pilihan kaum wanita kan..

skang ni vision dah ada tempat pegang.. panjang lak tuh..

sha, kalu hang ke sana, den nak kirim luminarc la satu. hahaha

sha a.s said...Reply To This Comment

awak, haah...hr tu kite saje survey..mmg dah ade tpt pemegang nyer..so senang sket..kalau x, ciput je nk pegang..payah sket...nk pulak klu panas kn...

iskk..kite ni x tau lg nk g sane bile....kalau jd pun, ujung tahun kot....tu pn klu jd.... :)

*Miss Syahnia* said...Reply To This Comment

tokkk..tokkk semekommmmmm
cik ain dtg ni..

haaa semmpuutttttt lagi...
kihkih

pergghhhh kak yg main dam tu
cam best je..
lngkawi best shoping coklat
byk2kan..n beli mnyk gamat ;)


p/s: mmg ain akn gelak tkekek2
bila en.tunang tiru gaya sepat
haaa semmpuuttttt..haha

bujal X said...Reply To This Comment

laksa penarak? sedapkah rasa?he~~

*Miss Syahnia* said...Reply To This Comment

eh silap bukan sepat
sepah..tukar2 hihi

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

tu ar, rasa nyesal plak tak beli satu hari tu. dapat luminarc dulu pun jadik la. tapi masa tu banyak tol barang nak angkut.

kat sana, vision 3 set ada yang dekat 2 ratus. kalu kat sini dah 3 ratus lebih.

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

kami tak makan pun laksa penarak tu. tak sempat masa langsung.

NM02 said...Reply To This Comment

cik ain,

yey yey... dia dah sampai umh kita.

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

you murahnya makan cam tu RM16 je. banyak tempat pegi ni sebab tu cite pasal langkawa banyak sangat. mesti borong sakan kat sanakan.

aDieyZa said...Reply To This Comment

banyaknya coklat!!! nak cikit kak.. huhuhu..

ajumohit said...Reply To This Comment

lots of my feveret chocolate there...hidup daim!! hehehe

Misz Nuriz said...Reply To This Comment

amboi..sakan bebenor yea b'cuti..
jelesnye..

Dee said...Reply To This Comment

byknyer coklat..sakan memborong eh..hihihi..

eLLy said...Reply To This Comment

Noks ko tak belikan Vantage untuk aku ker? ko dah tak sayang aku ke?


HazamA Meh baca !! ;)

adarnadzmie said...Reply To This Comment

byk ke sopin..hehe..

lieyalatif said...Reply To This Comment

fuh meleleh tgk vision tu...auwww.....coklat mmg tak sah tak borong kalo gi langkawi kan...buat stok setahun kat umah...best...

LaDy DrEaM's... said...Reply To This Comment

Mesti tak belikan cokolate tok saya kan... ngeh ngeh ngeh...

Kalau stay hotel nih dapat ke harga gomen kak?? takkan time makan jer kot...

mamyharraz said...Reply To This Comment

syoknya dpt shopping kt langkawi..

Aleyn said...Reply To This Comment

Banyaknyer u shopping kat sana...best best...

cheqna said...Reply To This Comment

beshnya kak oi...

munna said...Reply To This Comment

part pinggan mangkuk dgn coklat tu munna suka....

syariza09 said...Reply To This Comment

mmg sronok kalo dpt jln2 ngan kwn2 sbb keseronokkan tu bertambah, kena pula yg ngam ngan kepala kita kan kak :)

Sue Zaman said...Reply To This Comment

wah... bestnya. xprnh lg g sana... nnt nak g sana lah lps kawin.. :)

wahida said...Reply To This Comment

ismail grup best!!

mamasuri said...Reply To This Comment

itulah kalau soping kat ismail group mmg lupa daratan kejap..ingatkan ambik dah abis skit..skali kt cashier conpom ratus2 gak kuar duit..hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

sue zaman,

animun kat saner pun best. masa akak pegi tu, ramai je yg baru kawen join kami kat pulau payar tu... inai masih merah dijari kaki dan tangan

Ya ALya said...Reply To This Comment

langkawi belum pernah lagi sampai.......bila la agaknyer......?tp best tgk sis g jalan2...lagi2 dapat beli FM n coklat......my feveret...

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

byknya coklat....dah boleh buka mini market dah wak....bestnya.....

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

bnyk nye coklat...sedap..
kt suke sepah..

mummysyafie said...Reply To This Comment

ya ampun...banyak nya coklat.

tiefazatie said...Reply To This Comment

coklat2..suka2..hee