Wednesday, May 4, 2011

janda baik siri satu

selamat pagi yu ollss.. dah makan? dah start bekerja? ai baru je pas makan. tapi naper tekak rasa lain mcm je ari ni. makan itu tak kena, makan ini tak kena. ishh... selera ari ni ke laut plak. nway, makaceh le pada kak eda yang sudi taja nasi lemak rendang daging pagi ni. mmg feveret ai nasi lemak tu. cuma ratah rendang je. nasinya tak berapa nak habes plak. bestnyer la hai ujan pagi ni. rasa malas nau nak bangkit mandi. ni pun masih mendung, rasa liat skit pegerakkan hari ni. kak jah plak takde ni, dah ke janda baik berkursus. sunyi le ai..takde teman nak gelak sampai tumbang atas lantai. hehehe

ok lah, moh kita layan citer masa ai pi kursus kat janda baik minggu lepas. check it out!

kami bertolak dari opis jam 8.45 pagi. sebanyak dua bas, satu mpv gerak ke sana. ada yang bawak kete sendiri. ai pi naik bas je, malas nak bazir minyak kete. lagi sonok layan huru hara dalam bas bersama rakan² opis. perjalanan pagi tu baik² je. kami tiba lebih kurang jam 10 pagi. seronok tgk kawasan kampung kat janda baik. rumah yang belah belakang ada anak sungai, peh... mmg terbaik. kalu ai ada umh cenggitu, mmg tiap² ptg ai layan basuh kain kat situ sambil nyanyi lagu ning baizura. hahaha... yang paling menarik, mesti la pokok doyan. sane sini berjuntai buah doyan. geram tol ai nengoknye.. 

sampai je kami terus naik bilik seminar. register dulu pastu bermula la sesi suai kenal bersama trainer. trainer kami mat salleh tau. nama dia mr. bell dibantu oleh jasz. mr. bell pandai cakap melayu. kelakar tol dia tu. yang dalam gambar bersama ai tu, teman sebilik ai merangkap kawan rapat gak la kat opis. tapi dia lebih byk jadi kaunseler ai. hehehe.. yang best kursus team building kali ni, kami leh pilih tarikh ape yang kami nak pegi. patutnya geng² baik ai yang lain, pergi sekali. tapi memasing tak sesuai ngan tarikh yang lain. jadiknya, kali ni kami berpecah. kalu tidak mmg kepoci le.

dalam jam 12 lebih, kami trun utk makan tengahari. menu hari pertama mmg best tapi yang tak bestnya takde sambal belacan. kalu dah ada gulai putih pucuk manis dan kari ayam takde sambal belacan, tak meletop la kan. mmg dasar kampung tol aku ni. hehehe... hei, bukan ai je tau, yg lelain pun bising naper takde sambal belacan. tak de gu la nak cicah pucuk manis tu.pastu ada plak sagu gula melaka. mmm.. dua kali ai tambah sebab tu mmg feveret ai. salad, karot dan tomato tu mmg ai suker giler cicah ngan thousand island. pastu last sekali layan sup ayam cicah roti. korang rasa ai mcm ular sawa tak? hehehe... ah, tak payah la tipu ai kalu pi hotel, korang tak rasa semua makanan yang ada. betul tak??

tgh syok sembang, leh plak kak raftah yang baju pepel tu bawak buah²an dari umh dia. ada mata kucing ngan pulasan. pergghh.... manis giler weh. mamee monster tu kak puspa yg bawak. xceli, kak puspa ni pangkat bos, tapi entah, dah biasa panggil dia kak puspa. patutnya mmg kena panggil puan. terbaik la team kursus ai kali ni. sporting habis bos² yg pegi group ni.

ruang antara entrance nak ke bilik seminar

pool yang luas. mmg tak de orang mandi sangat sebab yang datang kat sini kebanyakkan berkursus. mcm tak nampak pun yang datang utk saje² makan angin

bilik kami tak ngadap pool. kami dapat bilik tingkat satu ngadap bilik seminar. ok la bilik dia. tapi cam sempit skit, nak solat pun tak leh berdua sekali, kena solat sorang².



dah lepaskan penat kejap, mandi, solat dan kami turun balik utk xtvt ptg.
tunggu sambungannye nnt...

kalu ai tau cikbedahlaser pun kursus kat sini, mmg ai jumpa dia. tu pun ai tau dari kak dee. ngupanya bilik seminar kami berdepan. cikbedahlaser dari istana negara. kesian depa sebab kelas kami mmg bising giler. naper bising? tunggu!

35 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

cantik ah tempat dia~~~mahal tak?

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

bising? kami x sedar pon u oll bising.. sbb kami lg bising.. hahahah yg mlm kt tepi pool tu pon.. x sedar pon.. blk bilik.. tido.. ehh dh habis pon time ktorg balik bilik tu.. heeeh

~izan~ said...Reply To This Comment

cantik!

pulasan..lama tak makan buah tu...yg penting,mesti ada gmbr makanan hehehe

Fieza79 said...Reply To This Comment

kelass ahh tempat berkursus...cantik smbil2 mkn angin best nya ramai2 cmtu kan..

Ati Masrif said...Reply To This Comment

salam,

amboi..dia dah sampai dulu

hubby kak ati baru plan nak kesana
cuti sekolah nanti :)

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

hihihih... bestnyer...jalan2..berkursus ni jawabnya makan2 time la jadinyer..

wardah said...Reply To This Comment

Gambar2 ini sgt santek lah. I juga tak buat² entry lagi, Huhu

fazilzura said...Reply To This Comment

ado lalu kt depan homestay ni .. tp weols stay kt tmpt lain.

tmpt ni nmpak lawo oooo ... leps ni leh try stay kt sini plak

eB ezrin said...Reply To This Comment

stuju ngan wardah... gambo cantek2 :)

So Shy Lady said...Reply To This Comment

ok ok molek jugak tmpat nih...nk bgtau hb. janda baik t.jauh pun ;D

adoi la hujan2 tenet sungguh slow..smalam t.dpt bukak ktk komen ni...T_T)

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

ni tak macam pergi kursus tapi macam pergi bercuti.. syoknyer...

LYAfrina said...Reply To This Comment

mcm dh jd percutian. dpt lak tmpat y sgt best.

Dee said...Reply To This Comment

hahaha..tulahkan..xde rezeki lah tu..lawa pulak tgk resort tu..leh jadi destinasi percutian ni..

[-suziey-] said...Reply To This Comment

oo kesimpulannya tpt tu sesuai utk org berkursus la yek..hehe..tp ok jgk bilik n hotel dia..nice..klu kursus suka bab mkn2:p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

cantik ek tempat tu....mmg seswai wat kursus...

waa takde selera ke kak..ehem2..

Chik Att said...Reply To This Comment

pernah sampai Janda BAik.... sambil pasang angan2 kot boleh beli banglo kat situ ... hahahaha

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh seronoknyaa gi kursus yer.. Kursus sambil2 makan2 angin kan..pas tuh dpt plak member satu kepala..meriah ler jadiknyaa..

Bilik pun cantik.. Penah gi JB tapi weols gi kat D'ark.. ada kursus gak..kat situ mmg kat JB suasananyaa mmg best.. :)

NM02 said...Reply To This Comment

rinna,

la... kami pun ada xtvt kat d'ark tu... nnt ai citer k

NM02 said...Reply To This Comment

chik att,

mmg le.. kalu dapat wat banglow kat situ mmg best... sejuk je

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wow bestnya....

bila la kakD nk ke janda baik ni ye..

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

cantek tmpt die..tmpt br ke??dl janda baik,xtau pon de tmpt nie

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

cantiknya view di sana...

tengok pool macam nak renang ja..hehe...

Queen said...Reply To This Comment

tuela..masa baca entry ni..konpius jap..akutgh baca blog sape ni..rasnaya cikbedahlaser pun gi kursus sini..oo..rupenye tempat sama..hehehee

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

kenapa ekk dinamakan janda baik?
lawa jugak bilik hotel tu.. brp kadar sewa sehari?

Yan said...Reply To This Comment

bestnya tempat ni nieza..

INSYALLAH kalau ada rezeki leh lah ke mari.

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

beb aku nk pg la bln 6 ni!anniversary kami tapi xde idea ar nk bercuti kat mane...

NM02 said...Reply To This Comment

kak yan & izwa,

bleh je nak pi bercuti kat situ. tmpt dia best jugak. tapi rasanya kena amek sekali ngan breakfast n dinner la. sebab nak cari kedai makan mcm susah jek.. lagi pun hotel ni atas bukit. tak tau la blah malam senang nak cari kedai makan kat bawah tu.. tapi rasanya mesti ada kan...

sha a.s said...Reply To This Comment

my turn : 25-27 May....hohoho...

ratusiput said...Reply To This Comment

bestnye kan g kursus2 camni.pastu ade lak geng2 yg sporting.ratu keje swasta mmg tak merasa punye nk g mende2 camni...

Mama Gee said...Reply To This Comment

seronoknya sesekali dpt kuar dr opis dan join kursus mcm ni...
mama tk pernah lg pi kursus mcm ni le huhu...

iduraz said...Reply To This Comment

bestnyer tempat kursus you..samalah cam i, kalau gi kursu kt otel tuh, suma benda i na amik n rasa..haha..jadi tamak haloba sat..ahakss

munna said...Reply To This Comment

bestnya kursus kat sini...hari2 pun takpe kursus

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

syoknya pergi kursus.. kita tak pernah diberi peluang pergi kursus pon..huhuhu

company kedekuttttttttttt~!!!

ahhahaha

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

cntiknye tmpat kursus.... mcm pg bercuti pulak kan...

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Tak sempat terjun dalam pool tu. Tapi teringat masa sukaneka kat dalam pool ni la. Memang ida gelak golek2 teringat kawan-kawan berlakon lemas dalam kolam. Mcam2 peel dan karekter ada hihihi