Monday, May 9, 2011

giler gempak kot

hi yu ollsss... ape khabar semua? ai ok dah skit ari ni. bila baca komen yu ollss, ai rasa bersemangat balik dah. tapi dalam banyak² komen tu, ada skit salah paham la. lucu plak rasanya..

cikgu nurin, ES tu bukan suami saya ye.. dia blogger jugak. sebab dia pakai nama encik suami (ES) tu yg nampak kompius kot ek.. tak pe, sebab cikgu nurin pun baru geng ngan ai, ai tak salahkan dia. ES tu dah mcm adik saya, saya suker cara dia susun ayat. sangat menusuk jiwa. kembang le ES tu kan...  rasa lega sebab dah lepaskan perasaan sentap saya utk ruangan n3 minggu lepas. saya terima pandangan dari korang semua dan yang baik itu datang dari Allah. buat ape hendak dipertikaikan. pd yg tukang cakap tu, renung²kanlah diri anda juga. kita manusia biasa, hari ni anda cakap saya mcm², esok lusa kalu terjadi pada anda, tolonglah renung balik sebab apa terjadinya begitu. saya maafkan perbuatan anda sebab saya tak mau simpan dalam hati lama². tutup cerita!

ok lah, berbalik pada tajuk n3 hari ni. ape yang giler gempak tu.. meh tgk

masa saya pi senheng beberapa minggu lepas, saya ada ternampak tv led terbaru dari samsung ni. semakin hari semakin canggih teknologi skang kan. korang perasan tak ape yang gempak tu. LED keluaran terbaru samsung ni dah mcm laptop pun ada. eh, dah mcm ipad pun ye gak kot. ah, yg pasti... dia boleh bukak internet sebab ada wifi. aci giler kan. lagi puas wooo sbb scrin lagi giler besoo... kalu sesapa kat umh yang pakai wifi best ar. kalu unifi lagi giler gempak kan.. camner nak tekan abc? oo... dia tak sediakan keyboard ye, jgn nak berangan tv korang ada keyboard.. hehehe.. kat remote tu bleh dijadikan mcm henpon. mmg takde tulisan abc tapi bleh rujuk kat skrin. nampak tak mcm belah kanan tu. ala, korang mesti dah biasa dengan abc henpon kan. sambil pejam mata, korek idung pun leh buat. hahaha.. tapi tak tau la satu hari nnt, tv ada sediakan keyboard. mungkin....

kalu layan youtube, pergghh... pueh le yob. ape pun mmb best ar.. harga?? lagi aci giler nak nyebutnya. yang 40 inci pun dah 4 ribu lebih. kalu yang 46 inci ni dah dekat 6 ribu lebih kalu tak silap ai. uissshh.... kalu dapat cabutan bertuah, best giler nih.

sori la, saya bukan duta senheng dan senheng tak bayar saya utk masukkan citer ni. cuma saya nak share ngan kalian je benda² sedap yang ada depan mata selain dari makanan. ahaksss...


41 dok ngomen:

ejaMaria said...Reply To This Comment

ala... aku nak pegi sen heng nak survey oven... apasal cite pasal tv nih... :(

hahahaaaa... habis la laki aku... ;p

ratusiput said...Reply To This Comment

umah ratu led kecik je...32 punye...ehehe...

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

heheeh..lawak btul la!tapi kalo dpt tv tu best oooww...

merahitujambu said...Reply To This Comment

power tu..tv leh fb.kekekekek

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

LED mmg terbaik..lgi² kalo samsung...so far ade lcd je...hihi..smlm pia ngn zz bru tgk² tv..

cheqna said...Reply To This Comment

uhuk uhuk
umah tak de lcd pun
sekian terima ksih

bujal X said...Reply To This Comment

eh~galaxy tab akak tak ble sambung tv kah?

sha a.s said...Reply To This Comment

tknologi skrg kemain lg kn....

NM02 said...Reply To This Comment

ejamaria,

uppssss... sori... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

RS,

sama le kita...

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

beli tv baru ker?

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

eh... tak try la plak.. bleh ek?

~izan~ said...Reply To This Comment

iza pakai lcd je samsung huhu..tp smbg ke laptop atau hardisk mmg puas la tgk movie ke youtube hehe...kalau ada wifi mcm tu lg best la kan hehe

mujur salah faham tu dapat dibetulkan.

betul arr mcm duta seng heng hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

gile gempakkkkk

POSH76 said...Reply To This Comment

macam bess ajer

eB ezrin said...Reply To This Comment

kalo la aku ader wit... ceh... ;p

Gieyana said...Reply To This Comment

mula2 in ES tue suami u..nasib baik x kantoi psl bc properly!kekekeke..

fuiyoo..mmg best kan! tp this is not 1 of my wishlist this year..tgh survey2 Apple nyer lappy utk next year wishlist!huhu..

Queen said...Reply To This Comment

teknologi sekarang makin laju meninggalkan kita.. hahaha...

tapi takpela..mek masih selesa dgn tv kat umah je..\dan nak online di lappy... takdela rebut2 dgn yabang

Rinna said...Reply To This Comment

Hmm..dah tgk LED tv nie kat SenHeng hari tuh..mmg canggih kan.. :)

atty's said...Reply To This Comment

fuh..canggih dunia skrg..taklama lagi mesti disertakan keyboard..

eLLy said...Reply To This Comment

Alooo lalaing im back!!!

Serba canggih .. harganye pun mesti canggih kan ;p

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

PERGHHH....mau oder 1 boleh?hehehehe..

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

perghhh kak niza!

terbeliak biji mata saya baca harga dia..huhuhu.. tak mampu betol..beli balckberry pon terkial2 nak kaur duit..ini apetah lagi..huhuhu

cikbedahlaser said...Reply To This Comment

tak terikut la teknologi nih.. klu singgit due.. ikut je.. ni riban2 .. mati ai..tetiap ari makan roti kering je la jawab nye

mummysyafie said...Reply To This Comment

best nye tv tu bleh layan tenet. tapi harga mak aii..kena kumpul duit bertahun baru bleh dapat dalam gengaman.

Ina said...Reply To This Comment

ini mesti internet tv ni..kalau kena virus camne ek..??

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

pergghhh nak satu!!!

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

Uish mahalnya 46 inci dekat 6 ribu amy beli x sampai pun harga macam tue..

Encik Suami said...Reply To This Comment

Bagus lah klu akak dh kembali pulih. Tanak sedey lagi occay. Cikgu Nurin tersalah paham tue, xpe lah kan. Lama2 dia tau la nanti.

Eh kak..takmo la puji lebih2. Saya biase2 je. Sekadar bagi pandangan dikala akak menghadapi situasi yg tertekan.

Hari nie hari akak..entah2 esok lusa hari saya plak hadapi tekanan.

LaDy DrEaM's... said...Reply To This Comment

memang gempak ler tak yah cerita dah dianyer gempak... Adess betol la tuh kalau ada wifi nak2 lagi unifi kan??? cer citer cer citer dia nyer kepantasan... Makin canggih makin hot la kan... hehehe

fazilzura said...Reply To This Comment

wah gempak ..

sib baik le weols jenis balik umh , wat hal umh je..hp, tenet xboleh gune oceyyyy ... just tv or dvd ..

Fieza79 said...Reply To This Comment

canggih giler led..? umah fieza ada lcd tv je tu pun 32 inci je..

munna said...Reply To This Comment

fuyooo..mmg terbaek klu dpt rembat tv nk kat rumah

aDieyZa said...Reply To This Comment

canggih betul.. zana mampu beli LCD biasa jer kak.. akk x nak hadiahkan tv ni kat zana ke?? hahahha

ratusiput said...Reply To This Comment

YOUUUUUUUUUUUUU...SILA AMIK TAG KAT BLOG RATU YE...HADIAH BEST :)

Ati Masrif said...Reply To This Comment

uhh...dapat lcd 42 inci pun jadik lah

lani tgk yg 32 inci jek :)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

xdela nk bru sgt kak..tv kt umh pia ade org sponsor..yg led samsung tu uncle pia bru bli..syok tgk tp xmampu la nk mbelinye..hihi..juz skrg pia n zz nk bli yg bru tmbh inchi ckit..hihi..tp bru planning..

ieda said...Reply To This Comment

adoiii nie pueh anak2 tgk utube huhuhuh

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

ooo sy dah bc dah cite kat bwh tu..sabar ye wak...mulut orgkan kita xboleh nk tutup..InsyaAllah nnti rezeki anak utk awk ada...sabar yer..

perghhhh tv tu siap ada wifi tu...kagum ooo....

-oP_ida- said...Reply To This Comment

glurpp...6k tuh..ihahahahha

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

Mama Sherry, mmg gempak..canggih giler!