Monday, May 9, 2011

cuci tekak @ PH

bersiaran lagi di ptg hari. kali ni jom cuci mata semasa kami cuci tekak di pizza hut jumaat lepas. hasil nak elak sesak di jalan pahang, kami masuk sentul, dan akhirnya pujuk rayu dengan suara manja ala² ella terhasil dengan singgah di PH. jom saksikan..

lama sudah tak singgah PH. sebenarnya perasaan terpanggil utk menikmati hidangan 50% yang hari selasa punyer, tapi dah alang² lalu depan mata, cuba jugak lah hidangan utk hari jumaat.

isnin lepas, masa cuti hari pekerja, kami ada ke klang sebab ada kematian pakcik sedara belah en. suami. tu yg tak dapat menghadiri kenduri kawen adik ipar kak jah. kami kan dah lama tak jumpa sedara mara blah en. suami, jadiknya hari tu ramailah sedara mara yang hadir. sampai je kami, habis makcik pakcik tegur encik suami. bukan tegur sebab ape... memasing terkejut sebab dia makin berisi. hahaha... ai suker ai suker. ai rasa bangga sebab suami ai membesar dengan sihatnya. hasil belaan dan jagaan yang cukup rapi, maka terhasil lah kemontokkan yang berlipat kali ganda. baru balance ngan pasangan. kan kan kan.... *____*. ape en. suamiku jawab? katanya senang hati, hidup bahagia mcm ni lah. wah!!! kembang tak tau nak cakap la ai yang ada kat sebelah masa tu. hehehe... nway, takziah kepada izal [kazen hubby] sekeluarga dengan pemergian ayahnya ke rahmatullah. al-fatihah...

motif ai amek gambar mcm tu? saje gedix. 

wajib utk amek gambar tisu, sudu, garfu dan pisau kalu ada. hahaha

mula tu hubby nak order ice blended dan ai nak rasa air asam boi fizz, air batu plak takde masa tu. alahai... ape yg sedap nak diminum tanpa ais? pastu budak yg amek order tu cakap, kalu nak coke ada la yang mmg dah sejuk. so, kami amek coke je la. tapi ai tak habis pun. semacam plak rasanya sebab bukannya sejuk sangat pun.

ini adalah menu utk hari jumaat. creamy carbonara, tapi ai tukar dengan spagheti. patutnya mee dia kan mcm ala² kuehteow gitu.  yg tu ai tak leh blah la... rasa dia semacam. 

ini menu sampingan. harus ada chicken wing sorang dua. 

memandangkan encik suami tak berapa suker creamy carbonara tu, dia order pizza super supreme yang regular utk dia. ai hanya makan satu slice saje sebab perut dah senak giler. ayam pun ai hanya mampu telan seketul saje dan selainnya harus lah ditamatkan oleh encik suami. ha...camner member tak membesar sihat bagai johan. akikikikiki....

43 dok ngomen:

~izan~ said...Reply To This Comment

izan pun suka spagethi carbonara..yummy..dia mai dah dgn gmbr2 makanan yg best2..gulp!

Queen said...Reply To This Comment

fettuccine....

tapi..mas anik nye..ade ke die bagi dgn ape benda yang lobang2 tu..dgn alasan fettuccine dah habes...so diorangtukar terus jadi meatball ape entah .....seb baik sedap..hekhekhek

wida said...Reply To This Comment

x dan lagi nak singgah PH makan yang disc 50% tu..

sedapnyaaa

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

alaaaa...dah lapar balik!!

~ yus ~ said...Reply To This Comment

ni gambar guna kamera baru ke?

apsal nampak sedap je tengok gambar dari niezza ni, akak pegi gak ke PH hari Jumaat tu, tp yg dia beri tak nampak sedap mcm dalam gambar niezza lah...hahahhaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wow wi juni jus....sodap2...

absolutely emy said...Reply To This Comment

aouww... sungguh gediks gambar ituew... awak sukatau publish gambar makanan time2 saya puasa tau.. mencik!

NM02 said...Reply To This Comment

kak yus,

yes sis... itu dari kamera baru ai tu. ahakssss

NM02 said...Reply To This Comment

emy,

ala.... so sori ...

NM02 said...Reply To This Comment

emy,

ala.... so sori ...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

ni yg wat k.a.m.i nk g mkn ph jugak ni..yay en somi makin berisi..tahniah kak iena jge somi dgn jayanya.. cz zz pun dh kembang jugak..ni sbb isteri pndai jge la ni..BANGGA smbil idong kembang bagai johan..hihi..

aDieyZa said...Reply To This Comment

sajer nak buat zana terliur kan?? yummy2!!!!!

bujal X said...Reply To This Comment

sup cendawan campbell + black pepper + spagetti + daging burger goreng cincang = carbonara spagetti~

haha~~senang tak saya buat?

munna said...Reply To This Comment

otomatik rasa lapar bila tgk pic makanan..aduhai perut....

wahida said...Reply To This Comment

lama giler aku tak bukak blog ko jah..aku nak komen...

1) aku suka giler pizza hut...yeeehaaa!!!
2) sapa yg buat ko nanges tu hah? meh aku penampor mulut dia!!
3) ko beli galaxy tab jah? kelazzzz ko!!
4) ko beli cybershot jah? makin kelas ko!!! meh pinjam sat!!

ko ada nak amek gambar aku sebagai model pakai kamera baru ko?

Huda said...Reply To This Comment

huda sgt suka pizza hut :) tggu abih pantang baru dpt mkn sepuas2nye :)

NM02 said...Reply To This Comment

kak jah,

wah... kau pun 123 gak ker? kelas kau nok. hehehe

ala, kamera aku cap ayam je. kau nak ke jadi model kamera yang tak berapa nak canggih tu? ahaksssssss

fazilzura said...Reply To This Comment

wahhhh suke sgt PH .. tp kalau kt dsara ni services cm siput.. rs nye siput lg laju .. huhuhuhu

xpenah try lg yg 50% .. harus ku try

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

wah... mesti terer masak ni kan...

zee nazeri said...Reply To This Comment

Dia punyer gambar pizza tu, terliur abis...ni rase nak lg membesar nih..hihihi

ainnoraini said...Reply To This Comment

minggu lepas baru jer makan PH dgn anak2...

spagethi carbonara tu oder 2..satu tak cukup..

sha a.s said...Reply To This Comment

lapa pulak tgk time pose ni...hishh

Rinna said...Reply To This Comment

Sedapnyaa.. pizza tuh dah lama tak makan.. cam terasa2 plak.. :)

dwaty said...Reply To This Comment

kempunan nak makan dah ni... aaaaa bila nak p ni???

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

meleleeehhhhh~!!

ces kak nieza nie! huhuh..esok2..!! tnggu! :D

cheqna said...Reply To This Comment

x makan piza
huhuhu

ieda said...Reply To This Comment

adehhh adoiiii ! x menahan pic2 makanan muu ini dikk !! ..
mencik2 ..
adoiii bila nak kul 7.30 nie .. sabor2 .. sikit layie nak azan huhuhu

ejaMaria said...Reply To This Comment

pizza hut takde air batu ?... ape cer ???

ratusiput said...Reply To This Comment

paling suke spagetti bolo...carbonara tak pernah rase tkt muak...tp kalau org blanje takpe..ehehe..

yott said...Reply To This Comment

skrg kalau pi PH suke mkn piza vege dia..
sedap..

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

sedapnya cuci tekak ko tu. akak pun nak cuci tekaklah. spagethi carbonara bestnya.ayam kepak peberet akak.

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

menyesal baca entry ni.. terus meleleh air liur bila tgk gambar pizza tuh.. hadoiilah.. nak kuar pi pizzahut hujan masih lebat kat luar.. mengidam mengidam nak mkn pizza :p

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

kepak ayam tue yg buat tak tahan tue huhuhhhh

chichi said...Reply To This Comment

WOW!!!ini boleh menaikkan nafsu makan dan hentikan diet serta merta...meleleh beb...

Yan said...Reply To This Comment

tulah kan org kita, pantang jumpa bukan nak tanya cam ne sekarang?

suka sangat cakap, eh!! dah lain sekarang makin gemuk ek.. GERAM je dengar...

eB ezrin said...Reply To This Comment

mak aikkks cwedapnyeer... tapi selera ku blom kembali la... hu3

Ina said...Reply To This Comment

bestnya spaghetti tu.. sedaapp...sedapp.. membesar bagai johan..he.he

chichi said...Reply To This Comment

betul tu kak yan..setuju sangat2..ahakss

Mama Gee said...Reply To This Comment

kesimpulannyaa : sedapp tak? berapa bintang? heeeee

IDAZS said...Reply To This Comment

td duk terpk, apelah Ph tu, rupanya pizza hut. ekekekekekekekke.
jarang mkn piza di PH. Tapi dulu sy suka chicken wing tu.

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

waaa...xtahan lo akak tayang PH...huhu

mmg dok berangan2 nk p PH ambik menu hr isnin & selasa tu, jimat tp semua kwn2 dingin lor PH, tgu my hubby sihat baru dpt berPH la nmpknyer...huhu

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

suka tauuu, tunjuk makanan depan mata orang... huhuhuhu
:)
:)

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

perghhhhhhhh....lama dah xpekena PH nie..harus terjah!