Thursday, May 5, 2011

cHoP & sTeAk, SeLaYaNg

pagi yu ollss... hari ni n3 pertama tak mau citer sambungan janda baik. nnt² la sambung balik. ini citer yang mmg dah lama basi kot rasanya. gambar² yg memang banyak sampai tak reti nak pilih yg mana satu. xceli, kami makan kat situ pd bulan tiga meraikan beday ayahanda tercinta pastu meraikan beday  mak dan ayah kepada marzuki, kazen saya bulan lepas. knp kami pilih tmpt ni? sebab dekat ngan umh, kawasan dia luas dan senang nak pi booking. diorang pun dah kenal kami. kira kalu keluarga nak datang, diorang dah paham, satu khemah besar belah luar tu mmg dikhaskan utk kami le.ok, utk permulaan, jom layan masa beday ayah ai dulu.






tajaan beday ayah ni dari kami adik beradik juga kak sue. eh, dah lama tak bawak mereka menikmati ice room.. hubby, jom belanja kami! *___*

bulan lepas, kami ke sana lagi utk beday mak dan ayah juki. kebetulan mereka datang kl jemputan kenduri kawin. tajaan kali ini adalah dari menantu kesayangan mereka, kak sue. ahaksss... jom layan gambar, tak tau nak citer ape.. 

bambam dan syasya bersama kakak puteri, anak buah ayie adik ipar ai. puteri dok kat siam. dia datang kl sebab cuti sekolah. sane kalu cuti mmg lama, sebulan kau. hamek... kalu dia dtg kl, mesti bekepit ngan syasya

yang pakai baju itam bersama ayu dan mak ai tu adik bongsu kak sue. kami panggil dia adik ayie. student di upm dan masih single mungkin. kami mmg rapat ngan dia. dia cakap, budak² pompuan kolej dia cakap, aaron aziz mcm dia. dammm... dia tu yg tak mcm aaron aziz.. plissss... hahaha


kakak mmg rapat ngan datok ngan nenek dia


yang kami lagi suker tempat ni, kami leh bawak makanan dari luar. hehehe... bukan makanan ape pun, cuma kami beli satay sri melaka je. tu kan feveret ayah.. oh, ayah yang belanja..

moga kebahagian kami sekeluarga akan terus kekal selamanya. rindu plak nak balik kampung.


banyak sungguh air mata ni mengalir dengan pemergian tiga beradik yang hanyut di ulu bendul. moga mereka lebih tenang disana.

38 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

yay~~i loike bambam!!haha~~

~izan~ said...Reply To This Comment

seronoknyer tgk..meriah...jeles ai..hehe

nk g kuantan bila ek? jom2 jumpa2 hehe..bgtahu tau.ada rezeki bley jumpa...

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

foood glorious foooddd... alahai terliurnyer tgk makanan kat sini.. owg belum bfast nih....

baru la seronok kalu berkumpul ramai mcm ni kan.. baru la puas bergathering

ainnoraini said...Reply To This Comment

amboi..meriahnye...mesti seronokkan bile berkumpul ramai2 mcm tu..

mcm2 ade..

.:Mama Dhia:. said...Reply To This Comment

meriah sungguh.. best kan kumpul ramai2..

ieda said...Reply To This Comment

memang meriah bila dpt celebrate bday ramai2 mcm nie .. bab makan x tahan tuu mcm2 nak order kan sbb banyak kepala yg nak makan :))

haaa adik nak ke ktn btahu bile tau .. sha as pun nak mai 14-16hb .. kita janji2 jumpe nanti ..
leh jumpe sekali ngan izan tuu :)

*Ms.Serry Fatieha said...Reply To This Comment

chop & steak ni dkt simpang nak ke Selayang mall tu ke kak?

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

woo camat beday ayah..hihi...nmpk sodap je semuanye..nk try la..u wanna noe wat, saya bersama en somi slalu gak g try tmpt mkn yg akak post kt blog ni..hihi..HAPPY FAMILY..i liokeeee...conok la bkumpul cenggini...

ooo baby bambam suke dia ats meja ye..chomelll laaaa...nnti kwn ngn baby aunty plak ye..

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

benda-benda berchop chop dan bersteak ni memang peberetlah.ooo happening kat situ.bestnya ramai-ramai makan makan.

ZZnoor said...Reply To This Comment

mm..kak iena ni klu cite psl makanan, mmg terbaeeekkk!!

Fieza79 said...Reply To This Comment

meriahnya dgn makanan..rasa nak menitik air liur ni hehee...

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

wuarghh..tgk gambar nie..rindu nak mkn rmai kat kmpng ngan ibu n ayah...

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

yu like bambam?? moh jumpa dia..

NM02 said...Reply To This Comment

izan,

yup... 13-15 ai ada kat sane... mmg teringin nak jmpa yu n kak eda.. minta no tepon, eh.. jap lg ai singgah umh yu lah

NM02 said...Reply To This Comment

mrs nazar,

yup... family kami mmg cenggini, suker wat gathering..

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

ha.... sama lah ngan tarikh sya.. eh, jap.. saya ke sana dari 13-15hb. awal saya sehari la.. ok, saya email kat akak nnt ye

N@SIQUE said...Reply To This Comment

happy family~~~suka3..:D

NM02 said...Reply To This Comment

serry,

haah.. simpang selayang mall tu. tepi jalan jek..

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

hehehe... zz pun cakap mcm tu. ahaksss

aDieyZa said...Reply To This Comment

terliur zana tglk semua gambar makanan tu.. yummy2!!

Adyla said...Reply To This Comment

wau...meriahnye..

Cik Pah said...Reply To This Comment

amboi..melingkar bambam atas meja.. paha dia buat masak steak best tuh.. comel..

atty's said...Reply To This Comment

happening kalo makan bersama family tersayang

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

seronok nyer kumpul ramai-ramai mcm nih! :)

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Kalau datang blog ni .. perut kenyang pun jadi lapar. Tengok gambar je pun dah boleh meracuni hati dan pemikiran huhuhuhuhu

Yan said...Reply To This Comment

Bestnya Nieza...

teringin akak nak ke sini..

Seronok kan makan sekeluarga.. Bahagia rasanya..

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

besnya dapat spendtime ngn family kan??? hmm.. rindu nk lik kg!!! wuawuawua.......

dyea irdina said...Reply To This Comment

wah sonok meraikan besday ayah...untung orng yg masih ada ayah lagi...bahagia je tgk...dyea lepas ayah meninggal dah susah nak berkumpul camgini sbb bila ayah tak de cam kayu penyokong tader unt membuatkan anak2 berkumpul camni

Dee said...Reply To This Comment

wow..meriahnya...itu yg penting sis..hubungan kekeluargaan yg rapat..food pun sedap2..

ejaMaria said...Reply To This Comment

yeahhh... ni baru betul entry blog niezzareena... makanannnn... ^_^

sha a.s said...Reply To This Comment

bambam tu mcm anak awak dah..muke sama gak...

wak, dpt x no kak yan? so nnt bolehla kte bwt gathering kt kuantan ni.....

anything awak bgtau kite k...

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

happy family la kak.....

best ja tengok...makanan sana pun sedap2...nyum3...

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

pergghh beliok mata nak layan gambar

Aleyn said...Reply To This Comment

Happy Belated Birthday to your Dad....semoga sihat selalu...

Happening la celebrate kat luar ramai2 cam ni kan...

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

wah meriahnya mesti bestkan...

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

seronoknya makan2 mcm nie...best betul la family mek jah...

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

nak ciken cop kak niezaaaaa~!! :P

-oP_ida- said...Reply To This Comment

PUAIH TGK PIC AIH kat sini....
dengan BESAQ...dengan cantikk..dengan jelas sekali..

sis pakai kamera cap apa? selalu editing pakai software apa yaa..meh share..ehehehe

btw..salam pekenalan.....admire sini