Tuesday, April 26, 2011

mali's corner

lambat besiaran hari ni sebab pagi tadi menghadiri perhimpunan bulanan. sepanjang perhimpunan, ai ngan kak jah asyik gelak tak sudah. letih la gelak cover ni. senak satu badan. ada je benda² yang kelakar. hehehe

ari ni nak share kami makan kat mali's corner smlm. dah lama nak try char kueh teow dia. fames mali's ni. lokasi kejadian kat kawasan umh kami, platinum walk. semakin membangun danau kota skang. tak sabar nak tunggu ada shopping mall baru. tgk mcm ada panggung wayang.. hebat!

balik keje smlm banyak tempat kami singgah. habis semua perkara, kami terus ke mali's. korang pernah makan kat sini? pernah try char kueh teow dia? sebelum ni ai pernah rasa, tapi bukan kat kedai ala² femes ni. cuma kat gerai biasa dia je. ada satu cawangan kat gerai biasa. harganya pun mestilah beza kan.

minuman feveret kami. teh o ais hubby punyer dan harus nes ais ai yang punyer. sumpah nes ais dia power giler! tak caye cuba lah try nnt..

menu yang ditunggu². kat mali's sila layan diri ye. takde orang nak dtg kat kita amek order. sila pegi kat kaunter, order dan bawak sendiri ke meja. ini char kueh teow special, RM7. gempak giler. udang banyak sampai tak larat nak kopek. lupa nak cakap tak mau taugeh.. adoi.. spoil betul rasanya. jenuh nak ketepikan taugeh tu.. mencik!

hubby kalu makan udang mmg dia kopek kepala dan ekornya aje. tgk, skit kan sisa udang tu.. ai tak reti nak telan ngan kulit. cer tgk ai punyer...

sebab tu ai kalu masak ape² yang ada udang, ai suker kopek terus kepala, ekor dan kulitnya. tak kuasa nak melambatkan proses makan. hehehe

ari ni pun masih banyak perkara nak kena buat sebelum ai pergi kursus. barang² pun lom packing lagik. ai tinggalkan hubby dengan hadiah melanggan siaran mustika utk dia. biar dia dok umh layan maharaja lawak diam². hehehe..

jap.. ada lagik, ini untuk tatapan kak jah yang sekian lama mengidam benda ini..

bukan ufo, bukan karipap tapi eskim goreng. ai beli kat pasar malam. skang kami tgh mencari yang frozen punyer. nak goreng sendiri kat umh. kalu ada sesapa tau, sila kasi tau kat saya ye...

ok lah, kalu sempat ptg ni..menyusul n3 lain pulak. kalu tak, esok je la ai apdet sebelum tinggalkan yu ollsss okeh. baibai!

45 dok ngomen:

bujal X said...Reply To This Comment

tempat saya char koey teow rm4 je kak~~

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

ni sorg lagiiii...aku lapar balik laaaa....haduiii...sedap nyerrrrr!!

norhidana said...Reply To This Comment

mmg best mkn kt situ, sbb penah gk lepak malis n penah lyn ns lmk n kue tiaw dia mmg best...

tgk kew tiaw tuh terasa lapo tau kak... uhuk

Cik Pah said...Reply To This Comment

cik pah kalau makan udang mesti makan semua.. mmg tak buang kulit.. tapi tang kepala tuh mmg tak makan lah.. org tua tua kata nnt otak lembab.

miloais said...Reply To This Comment

dah lama tak ke gombak... apa tah lagi singgah makan kat situ...

gambo uols ni kan... buat iols kelaparan lah nokkk!

Fieza79 said...Reply To This Comment

alorr nak pegi dh ke..jgn tinggal kan daku..hehee

sedap nya tgk teh ais pagi2 ni..skrg jd faberet minum teh ais pagi2 sbg penghilang mual...

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

biasa la dek.. sewa kedai mahal. hehehe

~izan~ said...Reply To This Comment

kena tukar la nama blog ni,jln2 cari mkn best2 hehe... dah agak dah mesti ada gmbr makanan yg yummy2..jelesnya bley g mkn merata2...nk jugak!! hukhuk

NM02 said...Reply To This Comment

dana,

haah... nasi lemak dia sambal dia mmg sedap..

NM02 said...Reply To This Comment

cik pah,

ada ke orang telan ngan kepala? uishh.. respek ar

NM02 said...Reply To This Comment

miloais,

jom ar datang umh ai.. leh lepak mali's... *__*

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

kau minum teh ais? eh, tak loya plak ek.. bukan susu lagi meloyakan ke.. ye lah, lain orang lain rasanya time ngandung ni kan..

NM02 said...Reply To This Comment

izan,

jom... pindah kat umh ai. hehehe

sha a.s said...Reply To This Comment

mali's ni kite suke g kt tmn bunga raya, tpt dia mula² bukak kn...skrg pn still ade lg...situ mmg style warung abis...sempoi abis, tp gile ramai kn...kuey teow mmg masyuk..ns lemak dia pn sedap!

atty's said...Reply To This Comment

sedapnya eskeerem goreng..nak ckit..

Queen said...Reply To This Comment

nampaknya blog ni pun akan di banned macam blog mat gebu....

sebbaaaaabbbb

mek tak koser nak lap air liur la..hukhuk..sedapnyaaa CKT tuh..hukhuk

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

gerai biasa yang ai cakap tu kat situ la. mmg beratur la nak tunggu CKT dia kan..

NM02 said...Reply To This Comment

queen,

hehehe.... sori la dek. akak kau ni mmg kaki makan. *__"

wahida said...Reply To This Comment

sudahnya nnt aku buat sendiri je la eskem goreng tu...hahaha!!

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

aduh... char kueh teow.. aiskrim goreng... sedapnya... :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wow wi juni jus...sodapnya....meleleh aiyer lio aku ko.....

tempat dia santek bangat...

Ina said...Reply To This Comment

hu..hu..feveret tu..ckteow...sedapnya..banyak udang...eskem goreng tak pernah rasa la...ok ke..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

oo mcm tu ke rupa aiskrim goreng..tak pernah rasa ni..huhu.

Char kuew teow dia pun nampak sedap..

tak pernah akak sampai Mali's Corner ni...tak merasalah jawabnya...:(

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu tak makan kueh tiew...pnh cuba makan tp takble telan sbb kenyal2...ehehe...jakun kan.em eskim goreng dia...kembung cam ufo la...cube google je...sati ade kuo kot pasal eskim goreng dan penjual eskim goreng.

ZZnoor said...Reply To This Comment

sis, sy x pnah gi sini...i mean mali's kt danau ni..even danau pun dah lame sgt tak gi..tp psl n3 akak ni, slalu buat sy nk 'bergerak' ke sana...hihi..

ajumohit said...Reply To This Comment

sedap ke niezza?? dah lama dgr member2 citer psl kesedapan kue tiew dia ni, tp x penah2 nk try lg, pdhal dekat jek ngn umah..lagi satu kt blkg tu ade buffet famos gak, flaming ke ape ntah nama dia, murah nad sedap org ckp, pon tak pernah try gak hehehe

Dee said...Reply To This Comment

ko mmg tau mek jah...terus aku rasa nak terpa mali's mlm ni..huhu..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

eskrem goreng sedapnyer.. buat sendirilah.. senangkan terus frozen

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

betol lar! dah gaya UFO dah! ahhahaha.. nak try jugak lar nnt! :P

mamasuri said...Reply To This Comment

the best char kuew tiaw saya ialah di gulami kota damansara..nnti2 ada masa nak gak try di mali's ni..

[-suziey-] said...Reply To This Comment

wohoooo sedapnya!!!banjir btl char kue tiow tu ek..hehe..maveles..

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

mmg tgh cari le ni. harap ada la yang dekat. takat ni paling dekat langat. huh

NM02 said...Reply To This Comment

zz nor,

itu namanya soh kamu sentiasa mengelilingi danau kota. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

aju,

flaming steamboat tu mmg femes. dah plan pun nak terjah situ. tunggu!!

ieda said...Reply To This Comment

adeahhh x hinggat kuehtiaw dia ... huhuh mengiurkan betul lah dikk !! mencik ..

haaa ingat betul2 ufo ekekek
eskrim grg !! .. wow ...

Rinna said...Reply To This Comment

Adoi..mengancam betul char kuey teow tuh tghari2 gini..lapo plak pewut nengoknyaa.. :)

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

malis corner mmg sedap.....

tiap2 minggu ila g makan kak...

tapi ila suka nasi lemak dia...kanda lak suka chaw kuew tiau dia...

sedapnya....ne rasa nak balik uia neh....

mmg ketagih la makan nasi lemak dia..heheh

Nina Juliana said...Reply To This Comment

bikin perut yg berkeroncong ni makin berdisko pulak...

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

nsb baik br lps mkn..klau x mesti lapo tgk tu...hehehe
penah tgk kat tv pasal malis nie..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

Oo EM Gee..saje je tau akak ni..dah lapor niiiii

ehehhe ingatkan kueh UFO..

IDAZS said...Reply To This Comment

biasa mkn kat gerai dia kat setapak. kat restoren x pernah lagi. Tapi jenuh nak que! mmg sedap suka sgt koteow dia ;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

dik sedapnya kueh teow,akak memang minat kueh teow. laparlah. sekerim goreng belum pernah akak makan lagi. sedap tak?

iduraz said...Reply To This Comment

ramai gak rupanya duk area danau kota tuh ek...saya pon salu gi malis yg gerai punyer..layan kan kuay teow dia..hikhik

mummysyafie said...Reply To This Comment

owh..macam kat kepci gak yer main selfservive. ais krim goreng tu saya pernah rasa kat kedai mamak presint 9.

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

takmo kawan!!
lenkali calling2 laa i.. sepantas kilat i sampai situ!