Tuesday, April 26, 2011

cuci mata kat bazar

tiap kali gaji, mmg opis ai ada jualan bazar. ala, bazar biasa² aje, tak le besar mcm kat putrajaya. ai turun tadi ngan kak jah. jom tgk ape yang menarik..

tempat pertama kami singgah kat gerai upin ipin. menarik la hai.. kak jah banyak shopping utk anak² dia. 

mcm² produk upin ipin yang ada sehingga ke syampoo dan mandian

banyak² gerai, ada satu gerai yang menarik. ini bukan pancake durian, tapi ini kuih ketayap kasted durian. 3 ketul tu lima hengget. belum try lagi ape rasa dia. sedap ke tidak. tapi masa nampak ni, ai ngan kak jah beriya tekejut ingat pancake. tak pe, try dulu yg ni. tapi kena bawak balik umh, letak dalam peti ais dulu la. baru sedap nak makan. walaupun kaler dia tak menarik, mungkin isi dia sedap. ada kaler menarik, tapi isinya mcm sikit dan kecik skit. hehehe....

yang ini pulak roti jala rainbow.. cantek kan.. sayang nak makan ye dak. harganya pun lima hengget. ai tak beli ni, kak jah yang beli. dia kasih dua perisa kuah utk cicah. kuah pengat doyan ngan kuah kari rasanya.  mcm² style makanan skang kan.. rasa mcm nak cipta nescafe rainbow je.. *____*

pastu ai beli selimut ni. dari harga 35 hengget, turun 30 hengget. habis pujuk rayu, wat suara manja ala² ella, lentik liut mcm mas idayu, akhirnya brother tu kasi gang kurang 2 hengget. ai dapat beli selimut ni ngan harga 28 hengget size queen. giler gempak corak love tu.. jiwang atas katil la malam ni. auchhh...

opis korang ada bazar mcm opis ai tak?

39 dok ngomen:

eB ezrin said...Reply To This Comment

jiwang pn... cantek aper? i lioke ;p

wida said...Reply To This Comment

wah bestnya ofis sis..ada org jual2 cam tu.
anak sy mesti suka kalau nampak gerai upin ipin tu:)

sha a.s said...Reply To This Comment

ooo..ni la roti jala yg colorful tu..izyan ade ckp td..ehehe...kalau kite, x mkn dah wak...sweet sgt kaler nyer...

***agak² awak, kalau kite lelong FM Dubai tu, bape riban kite dpt??? :p

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

best²...pia dh jln² jugak tp mse tu xbyk lgi yg ade..hubby xde bukak kedai bju baby kew?? pia bli bju baby..hihi

NM02 said...Reply To This Comment

EB,

jiwang lebih sebab nak kena tinggal dua hari.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

wida,

kalu bulan posa lagi best

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

ah tidakkkkkkkkkk!!! sungguh kejam kamu ya!

jauh sangat 17 ngan 16. hahahha

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

tak, hubby tak bukak hari ni. dia bz jaga exam...

@.L.I.N said...Reply To This Comment

dulu2 masa dok putrajaya selalu turun g bazar...skrg dah keje kat perak dah tak de benda tu semua....

Pssstt...cantik betul kuih ketayap tu kalerpull..hehehe

[-suziey-] said...Reply To This Comment

waaaa ketayap tu color dia ganas..best gk..asyik ijo je kan..heeh..
rajibn btl la siap rainbow color roti jala..tu trademark dia kot..bermain ngn color..hehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

giler menarik roti jala mcm tu!!

kakcik said...Reply To This Comment

Kat opis kakcik setiap Selasa dan Khamis ada paso tani.

Kuih warna warni rasa macam bukan untuk dimakan je! :)

Dee said...Reply To This Comment

wah..cantik2 lah kuih ketayap ngan roti jala rainbow tu..tp byk colouring kan..hihihi..

nti lah aku pindah kat ubn tower..ko tgk jualan kat jalan tengah..nangis..xyah pegi jalan tar pun..semua ada..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

kat sini tak dak....tersgt la jeles sbb kat sana ada bazar..

♥yaya budak suka embun♥ said...Reply To This Comment

cantiknya roti jala..hehehehe
terliur tgk. tapi mmg syg nak makan. macam nk letak dlm frame. hahaah :p

Queen said...Reply To This Comment

takde....tapi nasib baik la..hahhahaha

IDAZS said...Reply To This Comment

bestnya ada jual2. colourful giler roti jala tu, mmg sayang nak makan

bujal X said...Reply To This Comment

stailo ah kaler kuih dia~haha~~

norhidana said...Reply To This Comment

wah bestnyer ofis akak... siap ada jual2 bazar gini lg...
roti jala tuh comel sgt2, lg2 ngn kaler2 gitu... i like

kt ofis kiteorang takde lah kak, kalu ada pun org bukak 2gerai je itupun mcm tak best lah.. kau banyak2 best skit kn

cik cakcibo said...Reply To This Comment

amboi ..ber leb leb.. pasang selimut ni..alamat nyer tak kuor bilik la..hihihi...gatai aku nih..

ya allah cantik nyer ketayap n roti jala ni..kaloh roti jala ai buat..memang nak makan pun sayang kan!!

ini baru dinamakan berevolusi...ada pembaharuan!!

ieda said...Reply To This Comment

oh selalu ada bazar setiap ujung bulan ya dik ..ermm bagus nie .. sblm berbelanja yg lain leh berbelanja di opis dulu kan :)

waa tertaik ngan roti jala rainbow tuu .. sedap tak dik ??

wahida said...Reply To This Comment

apesal selipar jamban ko enterprem sekali jah? hahaha!!

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

kat opis km ni pn sllu gak ada bazar camni, kira mcm mini uptown la tp byk barang dr china da..huhu

Gieyana said...Reply To This Comment

suka tgk roti jala tue..cute jer! sayang nk mkn kalau belinya..kalau dpt frame kan sure cantik gak nie!hihihi...

budak2 sure suka upin ipin tue kan..:)

~@mOi ~~ said...Reply To This Comment

kta dah folo kamu jugak... ngehngehngeh... salam perkenalan...:P

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

roti jala sunguh menariklah...

opis ku tiada.. yang ada kebun buah nago saja.. nak g ke Jusco bukit tinggi pun makan masa 25 minit.. huhu.. ulu dah ni

Yan said...Reply To This Comment

YA ALLAH terkejut batak tgk color dia. Tapi sure attract ramai org kan..

Creative dan daring orang2 ni kan

ummi_khalish said...Reply To This Comment

aslmkm...alhamdulillah..dh kembali sht...:-) wow bestnyer kat opis ada bazar..tapikn sgt seram tgk rti jala tu..x mknlh dil klo tgk cmtu..hehehe...

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

murahnya RM30 tu bukan senang nak dapat murah cam tu.opis u special kot, tempat kerja akak shopping komplek tak de, apa lagi bazar.

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

selimut tu cantik...

love2 gitu...hehe

azieazah said...Reply To This Comment

Bestnya dapat ronda bazar camnih. Barang2 murah dan menarik sekali.

Lama dah dapat peluang meronda bazar.

Ana Suzana said...Reply To This Comment

kak niezza..
fm masih ada ana simpankan.. jd beli tak.. ekekekke

aDieyZa said...Reply To This Comment

office zana pun setiap kali gaji mesti ada jualan2 ni.. cuma bila asyik peniaga yg sama jer jual, agak bosan jugak la..

feeling2 jiwang pakai selimut love2 gitu..

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

alangkah bahagianya kalau dpt bawak balik poster ipin tu ke rumah utk anak2..hehehe

nak jwb sikit pertanyaan NM tempoh hari..

syhhh..sya x tahu samada jenis romantik atau tak. rasa mcm biasa jer..maybe sbb x der pasangan kot.. :)

iduraz said...Reply To This Comment

sonoknyer ada bazar..kt cni klo time nk raya jer ada bazar..huhu..

♥MiZz-siHa♥ said...Reply To This Comment

roti jala tu klau beli sayang nak mkn..cantek ...

ofis kt xde on jualan2 mcm nie..

mummysyafie said...Reply To This Comment

menariknya kaler kuih jala tu. kalau beli mesti duk tengok puas² baru makan.

Rinna said...Reply To This Comment

Cantik selimut tuh nieza.. :))

erienz said...Reply To This Comment

berkenanlah...sngt cantik....sbb corak nye...kl warna merah lagi i like....