Friday, April 1, 2011

dimana ada burung, disitu kami boleh masuk

ha... nengok tajuk jangan pikir bukan² tau. tak gud sempenan jumaat yang mulia ini. hehehe... xceli, opis ai dah tukar medicard kepada PMCare. tak silap ai, dari senin lepas dah dapat benda ni, tapi smlm baru ai pi amek kat puan wardah, wanita ayu jelita, penuh sopan santun yang menjaga perubatan opis kami. makaceh puan wardah kerna melayan kerenah saya dengan penuh senyuman.


medicard lama dah tak leh guna lagi. beza dengan yang lama, dalam satu kad ada semua nama yang ditanggung yakni mak, ayah dan en. suami dan kami cuma dapat dua medicard saje. satu ai pegang, satu lagi en. ayah pegang utk kegunaan dia dan puan mak. so yang baru ni, sorang satu dapat. lagi senang citer kan. maksud burung tu adalah logo pmcare. tengok je kat cermin klinik, kalu ada logo tu, maknanya kami boleh mendapatkan perubatan disitu. kalu tidak sebelum ni kena panel sahaja. selepas ini, dimana ada burung disitu kami boleh masuk. hehehehe...

jumaat yang ceria!

30 dok ngomen:

eT said...Reply To This Comment

sng kn kalo ada medicard..kemudahan tuh...
eT pon nk kn wat gak nih...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

ooo kusangkakan taman burung.....huhuhuhuhuh

azzey said...Reply To This Comment

saya pon tgh ceria nih. x sbr nk tunggu kul 12:15 nak blk awal..:)

azzey said...Reply To This Comment

klik ur HB Sekali..

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

SKRANG NI Mmg patut ade medical card....senang...org kate sediakan payung sebelum ujan kan.....lagi plak penyakit skrang mcm2 hal...

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

burung ape?burung murai..
burung ape?burung murai...
burung ape? burung medic rupa nyer...hehehehe....

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Sis,pia sukeeee ade burung ni sbb leh pilih klinik wanita so xdela pia kne byr lgi lps ni..kih kih..syok jugak leh bg Mum Pap pegang kad masing²..b4 diz medic card kita tu panel kt swak xbyk..1 2 klinik jew..now atleast byk ckit..alhamdulillah...

[-suziey-] said...Reply To This Comment

ye sa,e la kita...convinience..byk klinik ade..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

kena ada jugak ni.. kegunaan masa depan

~izan~ said...Reply To This Comment

ingat projek sarang burung walit tadi hehe..senang ada medicard...mana2 ada lambang,bley terjah amik servis =D

wahida said...Reply To This Comment

PMcare best!!

eLLy said...Reply To This Comment

burung ape? burung ape? burung sape?

Nak Hadiah??? Jom Join beramai ramai ;)

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

kau kan... nakal!

Oasis said...Reply To This Comment

kalau saya sakit, ingat nk tumpang skali..Ala...bolehlah..

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

boleh... ape salahnye... dengan syarat... hehehe

hyt said...Reply To This Comment

eh u curik card i laa..
i pun ada card sebijik mcm tuh..
tp ada 1 je.. sbb single and available lagi.. :)

~ yus ~ said...Reply To This Comment

ha! dah dapat medicard ni bolehlah buat tonsil operation tu niezza. Jangan takut tau!

Niezza dulu antara yang selalu beri semangat kat akak. Very supportive dan akak kuat kerana kata2 semangat dari rakan blogger seperti niezza. So, niezza pun tak boleh takut ya!!

Jangan nangis tau! Take care my dear..:)

ana said...Reply To This Comment

bagus ada medicard kan? senang...

atty's said...Reply To This Comment

owh medical card..kty ingat twitter.

bujal X said...Reply To This Comment

hospital pantai la ni da sesak macam hospital gomen~haih~~

ratusiput said...Reply To This Comment

ahahaha tajuk suspen... :)

wardah said...Reply To This Comment

auww, malu I. kalau ada apa2 feel free to call me k. hehe

mamasuri said...Reply To This Comment

baguslah..ada kad medical senang skit kan..sy ni gomen servant..mencari klinik gomen je lah kalu nak free..huhuhu

ieda said...Reply To This Comment

kira macam panel klinik lah dik yaa .. tapi ada card .. waa bagus nie .. janji banyak kelebihan dan kebajikan semua dijaga :)

Yan said...Reply To This Comment

Alamak dah nak kena renew lah.

Aku said...Reply To This Comment

dah terlambat.... burung fikiran aku dah terfikir bukan-bukan dah...

oh..kuningnya diri aku ini...why?.. why?...arghh!

mamawana said...Reply To This Comment

Ingatkan burung aper? Ni burung apa?
Burung apa? Burung medicare rupanyer..

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

baguslah yer..cover untuk parents skali..lepas ni nmpak klinik yg ada burung je boleh amsuk..

Ina said...Reply To This Comment

wah..bagusnya cover parents sekali??..dasyat tu dear.

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

kelakarlaa tajuk ni..di mana ada burung..kami leh masuk..eheheeh