Thursday, March 31, 2011

ada lagi ek

hari tu ai ada pi k4, pastu ai singgah kedai kasut bata. dok usha kasut² kat situ, pastu ai terpandang ini

ada lagi ek selipar ni. ini zaman ai kocik² dolu dok fames pakai selipar cenggini. kira ni selipar paling hebat la zaman ai dulu. rasanya sape je yang pakai selipar style ni kira hebat ar. hehehe... 

alamak gambar blur la plak. ha.. yang ini pun sama. ada dua peten kan kalu tak silap ai. ini lebih pada pompuan yang mengayakannya... dulu kan bata tersangatlah femes. asal nak raya je kedai bata mesti sesak. tapi skang, dah mcm² jenama yg ada, tapi kat kampung ai bata ni masih lagi tersohor.

yu ollss pernah pakai tak selipar cenggini??

54 dok ngomen:

Aida Awie said...Reply To This Comment

penahhhhhhh!!
suka sgt dgn selipar cenggini. kite punye group dulu semua pakai selipar cenggini. kalau xde xleh masuk geng. betapa kebudakan sungguh masa tu..

eB ezrin said...Reply To This Comment

mama eB suker... dier kater sdp... sampai skarang kalo nk slipar yg comfy... kami gi carik bater... dh mcm2 fashion... tapi harganyer... mahal dah oooo ;p

bujal X said...Reply To This Comment

tahan lama selipar tu!haha~~

eB ezrin said...Reply To This Comment

eh bater la plk... BATA yer... ampunnnnnnn ;p

~izan~ said...Reply To This Comment

pernahh..kira sentimental value la sliper cmni hehe.hmm lama tak tgk,dpt tgk kat sini jadi hilang rindu hehe

Huda said...Reply To This Comment

ade lg ek? :) aah dulu mase huda kecik2..kasut camni mmg femes kan :)

atty's said...Reply To This Comment

tersenyum kty nengok gambar..
masa dulu ini ler selipar feveretkuh..hahahahhaha

[s][u][e][h][a][n][n] said...Reply To This Comment

memori betul selipar tu :)

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

hahahahahaaaa...teringat selipar 1st aku yg atas sekali tu laaaa.....:)

ratusiput said...Reply To This Comment

haaaaa...........mmg pun...selipar ratu yg paling gelemer mase kecik2 dulu.mmg nk bli selipar ni je taknak yg lain tak gelemer.ehehe...ade lg ek kt bata... :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

oo ade lagi ye? wakakakakak..teringat zaman dolu2 kan..tapi material dia dah lain kot..

sha a.s said...Reply To This Comment

byk sejarah wooo slipar bata ni......

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

tau2...dulu pemes woo selipar cenggini.....teringat la zaman dulu2 bile bace cite nie...

tapi ape2 pun, nasi lemak kat entry bawah tu telah menggoncang imanku hihihihihi

ratusiput said...Reply To This Comment

oppsss lupa lak...em pasal vco tu...nnti awk tgk kat link ni ek...ade list stokis tu...senang skit http://www.eazycatalyst.com/

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

kualiti selipar bata nie memang arr bagus...tahan lama...

ct shah said...Reply To This Comment

kak ena,kat uptown pj sini diorg wat jualan murah kasut dan selipar bata.beli satu percuma 1.tapi yg up to date punya designlah.design selipar dulu2 camnih dah takde nampak dah.actually bata is not bad.design dia pun cantik2 & quite expensive.saya sempat rembat 4 pasang selipar dan kasut.hehe

zee nazeri said...Reply To This Comment

Nostalgia terimbas..jg membesar dgn BATA..huhu

adarnadzmie said...Reply To This Comment

pernahhh... byk pulak tu... putus jer beli lain.. femes masa raya dulu2.. la ni jrg jumpa... klu ada d bata nak gi tgk n beli lah... hehe...

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

thanx, dari semalam ai tunggu jawapan dari yu tau

Ati Masrif said...Reply To This Comment

teringat masa dolu2

sape tak ada selipar ni

tak vogue ohh....hihi


^____~

zuhaiza's cheese tart said...Reply To This Comment

tak lapuk dek zaman kasut bata nih..heheh

Sue Zaman said...Reply To This Comment

sue pernah pkai... best pakai selipar nie xsakit kaki...

ejaMaria said...Reply To This Comment

eeiii... kaler coklat tu saya suke... ada lagi ye pesen nih... cool ape... nak gi cari la... k4 mana nih... ;p

NM02 said...Reply To This Comment

ejamaria,

K4 wangsa maju deeeeee *__*

NM02 said...Reply To This Comment

kak ati,

ye betul... sape takde selipar ni kira tak vogue ek... kelas gitu

NM02 said...Reply To This Comment

sue,

haah.. tapi selipar ni berat skit ek

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

dua-dua pernah pakai..


sekarang ni dah macam2 jenis yg kuar...yg lama ni orang dah tak ingat dah... kesian dia.. ;(

ejulz said...Reply To This Comment

pakai je selipar jepung.. huHu

Jemput singgah n komen k.. :)

New Entry "Pelanggan, Gadis urut lari bertuala.. "

kakcik said...Reply To This Comment

hehehe... kakcik pun pernah memiliki selipar begitu. :)

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

sis, ye ye penah pakai..hihi...now bata pon dh uptodate kn...byk je yg chantek²..akak, today bday pia laa...tp xmo la sipar bata...lau nk jugak bg sipar bata bg yg lain tau xmo yg lam gmba tu..bkn xsudi tp xleh nk g kje..hahaha...

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

ha ha ha akak selalu beli selipar cam tu dulu, bawak jalan tau.nostalgic betulah.

eLLy said...Reply To This Comment

dua dua aku penah pakai nok!!
dulu klu pakai Bata dah rasa mcm dapat pakai kasut Dato Jimmy choo ;p

Dee said...Reply To This Comment

aku masih pakai bata mek jah..kasut masa preggy..ngan wedgest..bata comfort..mmg comfort betullah..

wahida said...Reply To This Comment

dulu masa kekecik mak aku selalu beli kasut bata, selipar bata, kasut sekolah bata..bak kata, bata mmg di hati lah...

tapi skang aku kureng ngan bata...

norhidana said...Reply To This Comment

ahak2.... dana pun penah memiliki selipar bata tuh kak, selesa lah masa tuh kirenyer...paling ngetop gitu

tp skrg nih tak penah lak perasan ada lg... bukan pe skrg nih jarang beno menjengah bata...

Aleyn said...Reply To This Comment

Ha ah ek..ada lagi kasut ni dijual.....memang comfy...flat jer tapi utuh...

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff n Hb, jom klik2 kay

Fieza79 said...Reply To This Comment

la ada lg ke selipar mcm tu ye...tingat nya zaman pakai selipar tuu...selesa pakai...

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

perghh.. selipar macamni, masa sy budak2 buat main 'baling selipar'..

kalau kena ni.. perghhhh.. bebirat badan!

NM02 said...Reply To This Comment

mutalib,

haah la.. selipar tu berat... kalu kena tang kepala, sewel seminit. hahaha

~ yus ~ said...Reply To This Comment

hehe..yg warna merah tu pernah!!!

erienz said...Reply To This Comment

ada lagi erk...pernahlah merasa pakai selipar mcm ni...

ieda said...Reply To This Comment

haah selipar nie dah lama kan .. turun temurun nie .. ingat lagi masa kecik ada mak akak belikan .. dah x tahu mana .. rosak dah agaknye :)

skrg leh tahan mahal .. tapi selesa kan pakai .. akak suke selipar jepun jer kalau kat umah .. kalau kuar suke sandal :)

syariza09 said...Reply To This Comment

masa dok hostel dulu, suka pakai slipar camni yg kaler brown tu, biar pon berat tp ttp jd pilihan :)

Cik Pah said...Reply To This Comment

pernah sgt.tapi yg tak best nyer..kalau kene air ..licin..kalau jalan macam nak tercabut..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

memori daun pisang..
heheh, sy pn pernah de gak slipa bata gitu, time duk asrama f1 yr 93 salula bertuko ngan roomate.. hehehe, murah ekpon time tu.. la ni brape rege ek..?
dlu tak silap dlm 6.00++ gitu je..

NM02 said...Reply To This Comment

leily,

tak silap 12 hengget kot

nieda said...Reply To This Comment

zaman dulu2 mmg femes selipar ni...teringat kenangan lama

Aku said...Reply To This Comment

selipar untuk turun ke dewan makan kat asrama... minimum requirement. edisi jepun tak bleh...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

mak yanie pun suker pakai slipar tu...

sampai skang dia dok pakai hehhee

(^^,)❤..

Oasis said...Reply To This Comment

Selipar tu masih ada jual lagi? Tak pernah luput rupanya. Dah lama tak pergi kedai Bata.

Erk..entah2 yg tu special edition kut..

mummysyafie said...Reply To This Comment

omg..teringat ngan selipar ni. dulu kan..zaman kecik saya..sapa yang pakai selipar ni kira hebat taw. sebab waktu tu byk pakai selipar jepun je.

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

sy tau selipar tu..haah selipar lama tu kan..masih ada lagi yer..

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

rmai org cakap leh melecet kaki ..tp selipar nie mmg sgt kalsik kan

cikpuanhady said...Reply To This Comment

haa..macam ingat-ingat lupa..hehehe..tapi memang kasut ni sinonim ngan bata kan..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire