Monday, April 4, 2011

AF dan aminah wahab

hi yu ollss... salam bersiaran di minggu kedua april. tak de ape sangat nak citer pagi ni, nak citer pasal anugerah berita harian.. malas, tapi hapening kan smlm. nak² time usop ngan johan naik. mmg kelakar habis. kalu thn depan, barisan pelawak semalam termasuk johan dan usop tu jadi pengacara, bertambah gamat le ai rasa. 

baiklah, sabtu lepaskan ada tirai AF kat jj au. ai ngan hubby kebetulan nak ke sane utk berjumpa ngan aminah wahab. dah alang² ke situ, singgah la kojap tgk ape yang menarik sebelum bermulanya persembahan malam tu.

eceh... nak dok dekat malu.. jauh pun jadik le yeeeee. asal nampak replika trofi AF tu.

masa ni dalam jam 6 petang. orang memang dah ramai, jalan sesak dan parking mmg penuh la kat jj. nasib baik kami dapat parking belah luar yang dekat ngan jj. pusing² kat bazar situ, jejalan depan stage, pastu kami masuk dalam jj sebab dah tak sabar nak jumpa aminah wahab. korang nak tau sape dia? ini la dia

v
v
v
v
v
v
v
v

hahahaha... kami adik beradik memang panggil A&W ni dengan nama aminah wahab. masa promosi menu baru, mmg ai teringin sangat utk mencuba. lepas tu elly plak wat n3 pasal aminah wahab ni. adoi.. bertambah le ai gedix utk mencubanya... hubby cam biasa la, dia mane leh lari dari ayam. so dia order set golden aroma chicken.

ai plak, dari dok tegedix nak makan xxxtra long coney, terus tukar selera nak makan mozza beger. ah... korang terliurrrrrrr tak??? aku terliur balik dah ni..... adoyaiiiiiii

french fries dan curly fries kesukaan kami

root beer utk hubby dan float utk ai. ah... segarnya rasa dapat minum float. nnt nak beli eskim dan air sarsi nak wat kat umh. korang dah cuber ke menu baru kat aminah wahab??

lepas dah habis makan, kami sambung lepak kat stage tgk bekas pelajar af wat persembahan sebelum tirai bermula. ai sempat tgk hafiz, mawi, aril, shahir... hensem gilerrr! dalam kol 8 kami gerak balik. tgk kat umh lagi selesa. ai dah mcm pening sebab hubby tarik ai dok celah orang ramai. tak tahan, panas la... pening la.. pastu sebab utama adalah ai kan pendek, so ai tak nampak sangat. lebih baik balik umh, tonton sambil korek pusat lagi bessttttt.... *__*


itu saje citer utk hari ini...  bai bai !!

40 dok ngomen:

ratusiput said...Reply To This Comment

dah bertahu tak masuk a&w ehehe...tp coney dog tu dulu2 mmg slalu makan kalau g a&w

wida said...Reply To This Comment

Korek pusat?jeng jeng jeng..hehe
rupernya iklan long coney tu produk a&W..serius baru tau.

jrg mkn a&w..tp kali ni rasanya leh try.nasib baik kat KT ada a&w..kalau tau, menangis sy tgk gmbr2 sis ni:)

ejaMaria said...Reply To This Comment

owhhh... suke rootbeer tu dgn waffle ice krim dia je... yg lain sy tak brape sgt klu pegi AW nih... ;p

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

ai pun sama. last masuk aminah wahab ni masa keje kat sime darby dulu. rasanya dah 3 tahun kot tak pegi

NM02 said...Reply To This Comment

wida,

korek pusat kan mengasyikkan... hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

eja,

haah... wafel eskim dia mmg best

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

wow sis..i love A&W float..mmg mengASYIKkn..nyum nyum...Mr Hubby jom kita serang A&W ptg ni...xleh jdi camni..

korek pusat??haha..tergelak je sbb 'mmbayangkn' hahaha...

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

aiks..ku pegi stu hari jumaat..heheeh....weh...lapar giler tgk aminah nie!ade yg ku pg jln tar cari ni kang!huhuh..

wahida said...Reply To This Comment

aku kalau aminah wahab ni suka float dia..tapi dah lama x terjah...nnt nak terjah la...

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

nnt kalu jadi pegi, leh kirim dan tolong hantar kat umh ai ye... hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

iawa,

last ai pegi kat situ la... kat jalan tar tu. masa tu opis ai kat sime darby. kalu kami masih disitu, mesti kita leh lepak sesama kan

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

jom jah kita makan sama

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tak cube lagi ni.. tgh hari ni nak g terjahlah

wardah said...Reply To This Comment

hahahaha korek pusat!!!sambil mkn a&w kan lagi best yiuuuu..

atty's said...Reply To This Comment

sedapnya burger aminah wahab nie..terliur kty nengoknya

kty aritu tirai af tak dpt tgk.nasib ulangan ada ari ahad.

eLLy said...Reply To This Comment

wakakakaka aminah wahab ;p
pandai ko kasi nama ..

tak takut kena saman ke beb ;)

Ema said...Reply To This Comment

menyelerakan......... salam folo kembali

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

sedapnya...nak sket...

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

ala... bagi gelaran cam tu kena saman ke beb? ah.. kau wat aku takut kan... hehehe

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

tiba2 rasa nak makan A&W laa pulakkk

Aku said...Reply To This Comment

uuuuseeennn... ada masuk tak? Kalau tak, tak bes la.


Rootbeer A&W tu memang nostalgia aku tu beb...

ieda said...Reply To This Comment

wah ke ABPH ye dikk .. meriahhh bestnyaaa huhuhu

menci2 ada A&W lak tuu huhuhu dah lah tgh lapoor nie :))

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

tak nerai lagi. tgk iklan mak ai pnjgnye connie dog baru..huhuhu

den pon soka a&w. nak2 lagi rutbeer float & wafel..suh buh 2 ketul eksremlagi tau..huhu

ct shah said...Reply To This Comment

baru nak suh k.ena kem salam syg kat shahir.muka dia mmg jambu!tergoda ai .auuwwww

nur said...Reply To This Comment

MAK AIII AMINAH WAHAB CUN NYE.. MENGGIURKAN..

SI PERUT NI MEMANGGIL2 AMINAH WAHAB TU UNTUK DINGORAT.. ADUYAI..

JOM KE: ALL IN ONE

sha a.s said...Reply To This Comment

awak....kite x suke AF buat kt belakang umah parents kita tu..sesak wak.....xde privacy dah

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

sodapnyee..root beer with float! dabel scoop.hehehe

Dee said...Reply To This Comment

aminah wahab? kihkihkih..sempoi betul korang ye..lama gak x mkn A&W..tgk ni terliurlah pulak..

LaDy DrEaM's... said...Reply To This Comment

Ya Allah N3 u nih memang top bab makanan tu... Fav Mr. Suami...

Jap lagi nak g terjah ler... Nasib baik dekat jerk...

fazilzura said...Reply To This Comment

Hai awak , salam kenalan jgk dr kite ...

~ yus ~ said...Reply To This Comment

hahaha, ingatkan siapalah aminah wahab td..

Akak pun suka float A&W

sha a.s said...Reply To This Comment

lupe lak nk bgtau...td ktrg pn lunch A&W....da teraii menu baru tu.... :) root beer sgt yummie!!!

Gieyana said...Reply To This Comment

perghh..sedapnya A&W tue..

Oasis said...Reply To This Comment

Bertuah jadi antara org yg terawal berada di sana. Kemana pergi pun ttp ada makanan yang menarik untuk dikongsi. Hehe

Mama Gee said...Reply To This Comment

A&W antara kedai yg jaranggg2 sekali masuk...setahun sekali pun payah...tp tgk coney dog yg long tu mmg teruja lak nk try..

norhidana said...Reply To This Comment

mmg sesak gamat gile la pasni jusco au tuh... akak nih mmg lah bt suspen betul
ingt kan sapa lah makcik aminah wahab tuh... rope2nyer a&w... hehehe
dana pun minat tul ngn moza beger dia, pastu onion ring tiap kali mkn situ msti ada onion ring... tak tau lah ngape

eMMe said...Reply To This Comment

Ini kah Aminah Wahab yg dimaksudkan, hahahhaa!!! pandai je niezza nih, hehehe~

Rinna said...Reply To This Comment

Wahh ada nama baru laa. Aminah Wahab.. leh ajak hubby makan kat situ plak laa.. nampak menu baru tuh cam sedap jerk.. :)

cikpuanhady said...Reply To This Comment

peberet tu curly ngan mozza..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

ZZnoor said...Reply To This Comment

ingtkan sapelah aminah wahab tu..igtkan cntestant af...hihi..
mozza my feveret!smalam sy n pia br mamam..pia try long coney...dia pun suke gak...float?the best!