Friday, March 18, 2011

sunway lagoon : part two

jumaat datang lagi. syukur padamu Ya Allah kerna diberi kesempatan kepada kami semua utk meneruskan perjuangan kehidupan. moga kami semua sentiasa dilindungi olehMu Ya Tuhanku. curahkanlah hidayahMu agar kami dapat jadikannya sebaik² penghayatan.

terima kasih kepada sahabat² yg sudi mengucapkan selamat ulangtahun kepada ayah saya disamping doa dan saya aminkan doa dari kalian itu. ye, ayah saya mmg kelihatan muda, walaupun misainya dah putih tetapi rambutnya menten hitam. original hitam tau.. kami pun pelik. mungkin ayah mengamalkan pantang yang cukup teratur sebab tu dia menten muda. hehehe.. ayah dan mak mmg betul² menjaga kesihatan. anak² pun pantang jugak.. pantang tgk makanan. hehehe...

baiklah, meh sambung citer SL kami.

adik dok risau kat paklong dia masa paklongnya dok naik sampan besar tu. macam² dia dok soal. penat ai nak jawab. satu je soalan dia yg buat ai letak tangan didada, mata juling ke atas.. "yong, kalu sampan tu pecah camaner? dah la takde air kat bawah sampan tu" coi coi coi!!!!

teringin nak naik kuda ni.. hahahaha

ai hanya peneman mereka dan tukang tembak aje sebab ai memang tak berani nak naik mainan yang boleh buatkan SL tu gegar mcm gempa bumi dek jeritan maut dari ai. ngeh ngeh ngeh



ai hanya layak utk mainan budak² aje. ai naik yang ini pun jerit mcm nak giler sebab gayat nak mampos. naik plak dengan abg aiman yg penakut mcm ai. hahaha.. kelakar

dorang berdua ni asyik berkepit jeeeeeeeeee... 

tunggu turn nak naik kasut pusing. 


ho ho ho... yg ni ai pernah naik dulu². masa mula² jejakkan kaki kat SL. masa tu mmg ai naik semua mainan. maklum.. tak rasa tak tau. sebab dah rasa kesenakkan jiwa bila naik semua benda yg ada, maka selepas itu ai mmg takkan naik lagi kecuali mainan tu ai rasa tak teruk sangat rasa takutnya.

dan yang ini, sumpah ai takkan naik sampai bila². naik mula² dulu, bila dah turun bawah, ai tak boleh nak kuar dari pelampung sebab lutut ai mengigil. air mata tak payah cakap la.. laju je kuar. mengong kan.. tapi abg aiman dan kakak naik tau. ai respek ar!


ha.. ketapi ni ai naik sbb dipaksa berkali² oleh en. suami. ai naik sebab tak tinggi sangat. tapi cam biasa, air mata mengalir laju


tanpa ibu disisi 





dah penat layan game yang ada, kami turun balik ke bawah layan air plak. kami lepak dulu layan show ni. budak² suker lah

beli jagung rebus ni dengan kupon yang telah dibekalkan. 4 hengget harganya. kami beli 4 jagung rebus

pop corn ni pun tukar ngan kupon. 8 hengget harganya. kami beli dua pop corn, dan 4 air coke RM4 satu. kalu nak beli makanan dalam SL, mmg kena standby duit yang banyak sebab harganya mmg mahal gilerrr... kupon yg lain kami standby utk anak² lepas tukar baju nak balik sbb kompem dorang akan lapar. ok, tunggu sambungannya lagi ye...


41 dok ngomen:

atty's said...Reply To This Comment

moning..betui sgt2..kat dlm SL..maknan memang mahal2 belaka..hhuhuhhuu

sha a.s said...Reply To This Comment

bestnye tgk pop corn tu..mcm manis² je...hehe

Cik Pah said...Reply To This Comment

caramel popcorn..tetib teringat tgv pulak.. eh..harumnye

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

suke leiya layan cite kat sini...gambar2 mmg superb cantik...puas jek...mcm lieya pun jengjalan same kat SL ni heheehehe

Fieza79 said...Reply To This Comment

best betul asal tgk percutian korang ye...sbb gamba yg mmg best2..!

mahal ye makanan dlm sana..mmg kena spare duit byk2..

cik zilla said...Reply To This Comment

aii pon nak gi sunway lagon bulan depan.. nak main bungee jumping plus g force X.. wuhuuu tasabaaaa!

Huda said...Reply To This Comment

syoknye sambil mandi leh main mcm2 :) best2..

~Miss Sukasih~ said...Reply To This Comment

wah2..best nyer dpt g bercuti cmtu kan..tgk gambar jer pun dah teruja..kekeke..=)

efa nur said...Reply To This Comment

best giler gambar..cantik sgt..hee :D

efa folow akk.. :)
mekasih sudi folow efa :)

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

alar...teringin giler nak gi Sunway Lagoon tuhhhh..huhuhu

Sue Zaman said...Reply To This Comment

Sunway Lagoon mmg tempat best lah... seronok sgt2 puas lah g sana

wahida said...Reply To This Comment

aku tgk si yaya tu terus teringat dia nak buku latihan math Form 5!! lawak la budak tu....

eLLy said...Reply To This Comment

yg menyampah dtg SL nie tak boleh bawak makanan.. dah la makanan kat situ sikit punye mahal !!

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

betul tu nok, dorang cek beg yg kita bawak tu giler2 punya. selongkar sungguh2...

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

ada yg terbaru pasal yaya. nnt aku citer

Naddia said...Reply To This Comment

nk try yg luncur air tuh!! nk try!!

Naddia said...Reply To This Comment

nway..da folo kamu da^^

mama_izz said...Reply To This Comment

cantiknyer gambar.. tak penah lagik jejak sunway lagoon ni.. ntah biler la nak pegi.. hehe

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

NMO2, boleh add facebook saya.. sukarlah nak explain melalui komen2 blog camni.. huhuhuhu.. Saya dah hantar fren request..

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

sgtttt la seronok korg ye..happy jek!i like..:)

Oasis said...Reply To This Comment

Mkn mmg mahal kat sana. Lagipun bila dah main air, confrm la cepat lapar. Kena bawak tabung ayam la lain kali kan. Hehe

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

nakal la kamu ni...

fadhdeela said...Reply To This Comment

bestnyer!!!! nak g sunway lagoon la..xpernah g situ :P

Meh singgah: Seksinyer dia!!

ratusiput said...Reply To This Comment

mmg mahal kalau makanan kt sunway lagoon ni.pastu sik keje lapo je la plak...tp kire ok lagila kalau nk banding masuk universal studio.jagung cup tu je 7 dolar.bygkan rega msia dh jd bape...mampuih....!~

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

wah bestnya mesti enjoy gile kan...sodap tengok jagung tue..alahi kecur air liur den nie..

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

nmo, sampai hati tak bawak akak sekali ye. amboi berjimba sakan. jagung rebus cam tu 4 henggit, mahal betul ye.

Dee said...Reply To This Comment

dulu gi SL mmg ar suma nak rasa..sejak umur dah naik ni takut lak kan..hehehe..takut jantung xleh tahan..

Aleyn said...Reply To This Comment

Wah...bestnyer...saya pun baru lepas main air kat Wet World...kulit pun dah makin gelap...hehe

Salam kenal

Ati Masrif said...Reply To This Comment

tak hujan ke masa pergi ni..

popcorn tu ..lama tak makan

NM02 said...Reply To This Comment

kak ati,

tak plak kak.. nasib baik la.. kalu tidak kesian kat budak2 tu

NM02 said...Reply To This Comment

mama izz,

thanx sebab puji.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

mutalib,

alamak... skang ni saya dah tak bukak langsung FB. kat opis lagi la.. dah blocked semua benda yg bleh chat

NM02 said...Reply To This Comment

hi deela,

maceh sebab sudi singgah sini dan terus tinggalkan komen. akak dah follow kamu.

NM02 said...Reply To This Comment

ratusiput,

mmg berhajat sangat nak ke universal studio. tak tau la bila leh sampai.

NM02 said...Reply To This Comment

hi aleyn,

thanx sebab sudi singgah dan komen. saya dah follow kamu. kalu sudi, follow la ai plak eh.. *__*

wardah said...Reply To This Comment

siapa yg nangis? kak ena ke? hehe. kalau fie pon takut wooo..

IxoR@ said...Reply To This Comment

perasan teruja... nak gak ke sinun...

ini tidak boleh jadik ni...

best la...

dyea irdina said...Reply To This Comment

sy tak pernah p sunway lagoon sbb sy kedekut nak bayar fees masuk dia..hahahahha ada ke patut..sebenarnya sy jenis tak leh kena air lelama..sejuk je maka naik la bintik2 merah kat badan gatal2 lak tu..tp bestnya tgk moment2 p sana ni kan

mamawana said...Reply To This Comment

Assalam,

Bestnyer gi Sunway lagoon. Mwana punt ak pernah masuk sini setakat tempat iceskating ajer....heeeee

Pernah baca tak kenangan mwana dgn pakbidan..jom

http://pakbidan.blogspot.com/2011/03/dari-nurqaseh.html

cikpuanhady said...Reply To This Comment

uwaaa..tak masuk lagi sl ni..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

mummy_ayu said...Reply To This Comment

makanan kat tempat mcm nie memang mahal2..nak bawal pun tak boleh, so nak tak nak..kena beli jugak..