Monday, March 21, 2011

naper sejuk bangat ni

uhhhhhh.... isnin yang sangat lemau lah hari ini. siyes malas giler ni, udah le kat opis ari ni sejuk bangat. salut badan ngan shawl pun tak jalan. kalu dapat selubung ngan gebo kan besshh... 

cuti sabtu ahad tak de ape yang menarik. letih ada la.. cuma jumaat lepas, kami p celebrate beday ayah kat chop n steak selayang. ada masa nnt ai apdet gambar okeh.


korang suker abc tak? uisshh.. ai feveret nau ngan abc ni. rabu lepas, kami lepak kat umh angah. skang ni asal rabu je mcm dah wajib plak lepak kat umh dia. so mlm tu ai beli barang² utk buat mee kuah. kak sue plak belanja abc ni. menarik kan abc ni. kaler dia mmg tak hengat. ada kuning, hijau, pink dan oren. rasa dia.. perghh... sedap teringat². nak tau kat ner leh dapat abc ni? bagi mereka yang tau kawasan diamond square, setapak.. ada senheng mengadap jalan besar tu.. seberang jalan depan senheng tu ada kedai makan. kedai makan tu dulu tempat cinta cintun ai ngan en. suami. ha... kat kedai tu la. dulu ada maybank kat area tu. dalam abc tu ada mcm² termasuk buah pisang, laici, mangga dan nangka kalu tak silap saya. special kan. kalu nak cuba, leh la ke kedai depan senheng tu. tak ingat plak ape nama kedai makan tu.. hahaha.. nnt saya kompemkan balik okeh.

malam tu mak buat mee kuah. mak masak memang best. sesape kawan saya yang pernah rasa masakan mak saya, tau la camner hebatnya air tangan mak saya. dalam 4 orang adik beradik, saya nampak angah je yang ikut jejak mak pandai masak. yang lelain hampeh. masak biasa² boleh la. tapi kami adik beradik tak leh sedapur ngan mak, bukan malas nak tolong, tapi gaya mak lain. kami cuma tolong skit² je. yg lain tu dia lagi suker wat sendiri. salah masuk bahan atau salah potong ape².. siap la.. alamat bebelan tak berenti la chef sorang tu. hehehe

makan mee kuah bersama abc memang lazat tak terkata. mee kuah tu letak plak cili api tumbuk + kicap... pergghh.. panas campo pedas, sedut plak abc. bayangkanlah! sejuk² ni kalu dapat mee kuah puan naimah mmg mantop. okelah... sambung di lain siaran. mata dah kuyu ni... daaaaaa!!!!


lapar wehhhhhhhhhhhhh

36 dok ngomen:

eLLy said...Reply To This Comment

Reena tanya kat mak awak dia nak anak angkat yg comel & gebu tak .. baik budak nie ;p tak rugi buat anak angkat ...

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

abc.. tu memang tak leh tahan.. segala warna ada dah.. aduhai.. haus tekak ni dah

ratusiput said...Reply To This Comment

aduh...den pose arini...dugaan!

Oasis said...Reply To This Comment

Mi kuah tu pekat dan nmpak best lah. siap udang semua ada.

Petang2 nanti makan best gak, dapat plak ABC yang ada nangka tu. Fhh...lambatnye nak tunggu blk keje. hehe

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

gelak weh aku baca komen mu. hahahaha... sebab tu la anak2 dia gebu. sebab makan tak berenti. kau nak ke jadi adik beradik angkat ngan aku. kahkahkah

NM02 said...Reply To This Comment

RK,

betul la kak... mmg best giler abc tu. kalu akak dekat ngan umh saya, kompem saya delivery utk akak punyer

NM02 said...Reply To This Comment

RS,

aiyak... ampun!!! tahan skit ye...

NM02 said...Reply To This Comment

oasis,

ai pun rasa mcm nak gi sambar abc tu lagi la... hehehe

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

ya Allah...kalerfulnyeeeee.....mmg terliur abis tgk hah....terase sejuk kat tekak ni hah hihihihi....

alahai....sedapnye mee kuah..betul2...masakan mak laa yg terbaek kan.....mmg ade yg mcm tu, tak mo anak2 kaco time kat dapur...hihihi

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

huwaaa...sejuk gak nih!
erksss...lapoooo gak! :)

ieda said...Reply To This Comment

menci ! sbb akak tgh lapoor sgt2 nie .. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

mak aiiii sodapnyeeee...kak iena mahu mkn jugak msakan mak..hihi..Kak sanny ni asyik komplen arini sejuk..xleh nk wat kje ktenye sbb otak dh keras..hihi

mamasuri said...Reply To This Comment

salam kenal..
sedap nyer abc tu...
mee kuah tu..lagilah nyer..
tergoda iman ku ...huhuhu

Mimie.Candy Cane said...Reply To This Comment

alamak,silap pulak tertengok gambar tu time diet2 ni...hehehehe..

diet ke laut nampak gayanye hari ni.. :P

sw33tdarling said...Reply To This Comment

alamakkk dah laa rasa sejuk, nampak ABC lagi laa rasa sejuk...

mee itu sangat menyelerakan...!

Cik Pah said...Reply To This Comment

cik pah suker abc yg letak buah kabung banyak banyak .. sedap kenyal bile gigit..

norhidana said...Reply To This Comment

oh zalim nyer akak ini... abc tuh pnya lah banyak isinyer... tgk pun dh terliur2 rasa kesedapan nyer

mee kuah tu tgk pun dh tau sdp kak... ummmm

mamasuri said...Reply To This Comment

i dah follow u...heheheh

Aku said...Reply To This Comment

Aku tau kenapa blog ko pun berat.. hahahaa

peace... assalam.

Aku said...Reply To This Comment

Ada ABC... mee.. tu sebab la...

Dee said...Reply To This Comment

tgk mee kuah mak ko..teringat mee bandung arwah mak den..hehe..

NM02 said...Reply To This Comment

mamasuri, ai dah follow yu jugak. maceh sudi singgah sini ye...

NM02 said...Reply To This Comment

mimie,

ala... awak bukan beso maner pun. tapi kadang kala tu diet tu amat penting. jgn jadi mcm akak... pantang nampak, nak bedal aje. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

aku,

kau perli aku kan... huhuhu... uwweekkk.........

♥ Che NamNam ♥ said...Reply To This Comment

ya Allah rase nak jilat-jilat screen monitor neh tengok ABC tuh..berselera sungguhhh...coloful tuhh..

nieda said...Reply To This Comment

kalau dekat dah lama pergi terjah kedai ABC tu. Kecur tgk...nanti bgtau yer nama kedai tu. nasib baik tak preggy, huhu...

mee tu pun nmpak sodap

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

ala mak.. sedapnya abc tu. nyesal tgk gambar tu..huhuhu

syariza09 said...Reply To This Comment

mee tu mmg nampak meletup debom, tambah2 kalo mak yg masak. ABC tu lagi la, mcm2 ada

absolutely emy said...Reply To This Comment

ishk.. lapaq ni weii!..

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

abc tue betul2 cukup menggoda...

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

NMO2 ko saja bagi makcik lapar kenapa? ko belanja makcik, lantaklah, tak pedulik.dah malam ni tengah lapar.

ejaMaria said...Reply To This Comment

aduhai... kite nak diet la... tp ABC tuh... owh... owh... duh... tak leh jadi ni kena cari kedai depan seng heng tu... ^_^

Fieza79 said...Reply To This Comment

meleleh tgk abc kaler maler tu...mana la nak cari sini..huhuu

cikpuanhady said...Reply To This Comment

perghh..memang mantap abc tu..ni yang buat meleleh je ni..

dah klik hb..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

mummy_ayu said...Reply To This Comment

wah..memang nampak best ABC ngan mee tu..yum yum...

Kaseh said...Reply To This Comment

laparr okayyy adehh